20 C
București
duminică, iunie 23, 2024

5 unelte excelente pentru studierea anatomiei. Ești profesor, elev sau student?

Ar trebui să le citești

5 unelte pentru studierea anatomie

Studierea anatomiei poate fi cu mult mai interesantă dacă sunt folosite cele 5 unelte gratuite despre care o să citiți mai jos. Ora devine mai dinamică, interactivă și va permite profesorului să se adreseze elevului sau studentului pe limba lui.

Generalități tehnice

  • Instrumentele de mai jos sunt disponibile și prin intermediu browserului web. Așadar, nu contează dacă folosești o distribuție Linux, Windows 10, Android sau macOS;
  • Unele instrumente dispun și de aplicații dedicate pentru iOS și Android;
  • Pentru a putea fi folosite, aplicațiile au nevoie de acces la Internet;
  • Chiar dacă unele aplicații au versiuni pe bani, versiunile gratuite sunt mai mult decât suficiente.

Anatomy Learning

Nu mai puțin de 6000 de structuri anatomice sunt disponibile în format 3D, gratuit prin intermediul acestui atlas extrem de complex. Utilizatorii pot șterge, îmbina, adăuga diferite structuri. Există și o aplicație disponibilă în Google Play, asta pe lângă versiunea web. Ca și în cazul celorlalte instrumente, utilizatorii pot interacționa interactiv (rotire, mărire, micșorare).

Accesează aici

Kenhub

Kenhub este un soft util în special studenților. Accesul se face pe bază de cont (te poți loga cu Google sau Facebook), ilustrațiile puse la dispoziție sunt de o calitate superioară. În plus, există o mare varietate de clipuri video, teste și articole la care au lucrat angajați din domeniu medical. Din păcate, accesul gratuit este posibil doar pentru 60 de minute.

Accesează aici

Zygote Body 3D Anatomy Online Visualizer

În versiunea gratuită, acest instrument permite vizualizarea interactivă și de bază a corpului uman. Permite selectarea dintre modelul masculin și feminin, rotirea, mărirea, micșorarea, evidențierea musculaturii, scheletului, sistemului circulator, vizualizarea creierului etc.

Accesează aici

eSkeletons

Un alt instrument interesant, gratuit și complex este eSkeletons. Acesta este un proiect al universitții din Texas. Studenții pot studia anatomia umană în .detaliu. În plus, aceștia pot să o compare cu cea a primatelor umane și non-umane

Accesează aici

Teach Me Anatomy

Teach Me Anatomy poate fi folosit sub formă de aplicație disponibilă pe dispozitivele care rulează Android sau iOS. Vine în versiune gratuită dar și pe bani. Cea gratuită permite accesul la 1000 de ilustrații și imagini clinice, la concursuri și articole.

Accesează aici

- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole