sâmbătă, noiembrie 21, 2020

Materiale educaționale, instrumente și cursuri pentru profesori, elevi și studenți

TREBUIE SĂ LE CITEȘTI

Nu mai posta pe Facebook poze cu tine, cu casa ta și cu locurile pe care le vizitezi

Periculos obicei Un obicei tot mai des întâlnit al utilizatorilor Facebook constă în expunerea extrem de detaliată a vieții personale pe această rețea. Înâlnim pe...

Ești profesor? Verifică-ți salariul

Fă-ți temele! Orice profesor din România are, la ora actuală, mai multe posibilități prin care pot cere o a doua opinie atunci când este vorba...

Cum poți avea acces gratuit la Netflix, cel mai mare site de seriale și filme din lume

Netflix este cel mai tare Netflix, cel mai mare site de filme și seriale din lume este prezent și în România începând cu luna ianuarie...

Cum afli cine te sună cu număr necunoscut. Este foarte simplu

Te sună cu număr necunoscut? Apelurile în care cineva te sună de pe un număr necunoscut ție, pe care nu îl ai în agenă, de...

Materiale educaționale și cursuri

Pentru cei care doresc să afle cu pot face rost, rapid și ușor, de materiale didactice și cursuri, acest articol s-ar putea dovedi util. Știm cu toții, realizarea de materiale educaționale necesită mult timp și resurse de care nu dispun toate cadrele didactice.

Materiale educaționale

MEC pune la dispoziția profesorilor un site unde sunt urcate toate manualele școlare, după cum poți citi aici. MEC-ul din Republica Moldova vine cu o Bibliotecă Virtuală de toată frumusețea în care sunt publicate mii de lecții în format video. Acest instrument poate fi accesat aici.

Materiale educaționale la fel de interesante pot fi descoperite și pe Digitaliada, un site în spatele căruia se află Orange.

Fotografii

Google Images este instrumentul prin intermediul căruia o să puteți descoperi numeroase imagini. Pentru un plus de acuratețe, vă recomandăm utilizarea „Tools” care vă permite să selectați rezultatele în funcție de dimensiune, culoare, drepturi de utilizatori, tip sau timp în care au fost publicate pe Internet.

Bing Images este o alternativă mai puțin știută la serviciul celor de la Google. Accesați site-ul Bing și selectați imagini drept rezultate.

Clipuri educaționale

YouTube este instrumentul cel mai cunoscut pe care sunt postate mii clipuri educaționale în limba română. Cu toată această ofertă extrem de bogată, trebuie să știți că există și alternative precum TED Dailymotion, Metacafe, Nextvista, Vimeo care vă pot deschide orizonturile. Bine, trebuie să dispui de timp și de energie pentru a căuta ceea ce te interesează.

Cursuri și cărți

Google Scholar, RefSeek, Iseek și Virtual LRC reprezintă 4 sugestii de motoare de căutare educaționale care te pot ajuta să găsești informația de care ai nevoie. Acestea sunt adaptate nevoilor unui elev, student sau profesor. Rezultatele căutărilor vor lua forma unor studii și resurse de calitate, în general, din mediul academic sau al site-urilor de specialitate.

Nu mai puțin de 30 de milioane de titluri sunt disponibile pe Google Books, un serviciu care se află prin zonă începând cu anul 2004. Multe dintre aceste cărți, ne referim la cele trecute în domeniul public, sunt disponibile în mod gratuit. Cărțile au fost scanate de Google și sunt depozitate într-o bază de date uriașă.

Sunt puține locuri unde poți găsi cursuri de calitate pentru profesori, elevi și studenți. Îți recomandă, să folosești cu încredere: Ted-ed, Duolingo, Khan Academy, Causera, Udemy, Open Culture sau Open Yale.

Dacă dorești să schimbi registrul, accesează interesantele cursuri oferite gratuit de Google. Chiar dacă nu au o legătură directă cu sistemul educațional, aceste te vor ajuta în alte planuri.

Cuvinte încrucișare și rebusuri

Folosite pentru a dinamiza ora, cuvintele încrucișate și rebusurile sunt destul de greu de realizat. Exista câteva unelte online (Crosssword puzzles, Crossword Labb, Puzzler Maker etc.) care vă permit să le realizați ușor.

Instrumente

Google Translate este un instrument care vă poate transforma ora de curs. Află detalii aici.

P.S. Pentru editarea sau copierea fără probleme a textelor din fișierele .pdf, îți recomandăm să citești acest material.

MAI MULTE ARTICOLE

Au trecut 6 ani de pentruprieteni.com. Vezi câteva statistici

Oficial, pentruprieteni.com s-a născut pe 31 iulie 2014, momentul primului articol. Acea zi a marcat și primul record, 11 vizite unice.

UTIL

Facebook te lasă să ștergi mesajele trimise pe Messenger. Vezi în ce condiții

Facebook messenger a primit una dintre cele mai interesante funcții, nu puțini fiind cei care au solicitat-o. Nu este vorba de butonul de dislike – va veni și rândul lui – ci de posibilitatea de a șterge mesajele trimise din greșeală.
2,457FaniÎmi place
343CititoriConectați-vă
86AbonațiAbonați-vă

ARTICOLE RECENTE

Ubuntu 20.10 „Groovy Gorilla”, câteva informații

Lansat pe 22 octombrie 2020, Ubuntu 20.10 „Groovy Gorilla” reprezintă un update bine venit care va bucura utilizatorul.

„Todoist” a devenit disponibil și pe Linux. Vei fi și mai productiv

Aplicația Todoist a venit oficial și pe Linux prin intermediul snapcraft. Aceasta este disponibilă pe Android, cu peste 20 de milioane de utilizatori la activ, macOS și Windows 10.

Ești pregătit să utilizezi Microsoft Edge pe Linux?

Microsoft Edge își încearcă norocul pe Linux. Browserul dezvoltat de Microsoft va fi disponibil pentru utilizatorii lui Tux, conform unei postări pe Windows Experience Blog, începând cu luna octombrie.

Cum poți preda online fără să fii înregistrat. Simplu și eficient

Predare online a generat, asta pe bună dreptate, numeroase discuții aprinse în spațiul școlii.

Ai testat noul Deepin 20? Video

Nou lansatul Deepin 20 merită toată atenția. Cu un mediu grafic reproiectat pentru a fi unitar, mult ma stabil, solid și rapid,
174 Shares
Copy link
Powered by Social Snap