7.8 C
București
joi, aprilie 18, 2024

Materiale educaționale, instrumente și cursuri pentru profesori, elevi și studenți

Ar trebui să le citești

Materiale educaționale și cursuri

Pentru cei care doresc să afle cu pot face rost, rapid și ușor, de materiale didactice și cursuri, acest articol s-ar putea dovedi util. Știm cu toții, realizarea de materiale educaționale necesită mult timp și resurse de care nu dispun toate cadrele didactice.

Materiale educaționale

MEC pune la dispoziția profesorilor un site unde sunt urcate toate manualele școlare, după cum poți citi aici. MEC-ul din Republica Moldova vine cu o Bibliotecă Virtuală de toată frumusețea în care sunt publicate mii de lecții în format video. Acest instrument poate fi accesat aici.

Materiale educaționale la fel de interesante pot fi descoperite și pe Digitaliada, un site în spatele căruia se află Orange.

Fotografii

Google Images este instrumentul prin intermediul căruia o să puteți descoperi numeroase imagini. Pentru un plus de acuratețe, vă recomandăm utilizarea „Tools” care vă permite să selectați rezultatele în funcție de dimensiune, culoare, drepturi de utilizatori, tip sau timp în care au fost publicate pe Internet.

Bing Images este o alternativă mai puțin știută la serviciul celor de la Google. Accesați site-ul Bing și selectați imagini drept rezultate.

Clipuri educaționale

YouTube este instrumentul cel mai cunoscut pe care sunt postate mii clipuri educaționale în limba română. Cu toată această ofertă extrem de bogată, trebuie să știți că există și alternative precum TED Dailymotion, Metacafe, Nextvista, Vimeo care vă pot deschide orizonturile. Bine, trebuie să dispui de timp și de energie pentru a căuta ceea ce te interesează.

Cursuri și cărți

Google Scholar, RefSeek, Iseek și Virtual LRC reprezintă 4 sugestii de motoare de căutare educaționale care te pot ajuta să găsești informația de care ai nevoie. Acestea sunt adaptate nevoilor unui elev, student sau profesor. Rezultatele căutărilor vor lua forma unor studii și resurse de calitate, în general, din mediul academic sau al site-urilor de specialitate.

Nu mai puțin de 30 de milioane de titluri sunt disponibile pe Google Books, un serviciu care se află prin zonă începând cu anul 2004. Multe dintre aceste cărți, ne referim la cele trecute în domeniul public, sunt disponibile în mod gratuit. Cărțile au fost scanate de Google și sunt depozitate într-o bază de date uriașă.

Sunt puține locuri unde poți găsi cursuri de calitate pentru profesori, elevi și studenți. Îți recomandă, să folosești cu încredere: Ted-ed, Duolingo, Khan Academy, Causera, Udemy, Open Culture sau Open Yale.

Dacă dorești să schimbi registrul, accesează interesantele cursuri oferite gratuit de Google. Chiar dacă nu au o legătură directă cu sistemul educațional, aceste te vor ajuta în alte planuri.

Cuvinte încrucișare și rebusuri

Folosite pentru a dinamiza ora, cuvintele încrucișate și rebusurile sunt destul de greu de realizat. Exista câteva unelte online (Crosssword puzzles, Crossword Labb, Puzzler Maker etc.) care vă permit să le realizați ușor.

Instrumente

Google Translate este un instrument care vă poate transforma ora de curs. Află detalii aici.

P.S. Pentru editarea sau copierea fără probleme a textelor din fișierele .pdf, îți recomandăm să citești acest material.

- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole