9.5 C
București
miercuri, aprilie 24, 2024

9 moduri prin care Linux-ul îți face viața mai ușoară

Ar trebui să le citești

9 moduri

Într-adevăr, viață devine mai ușoră prin utilizarea unei distribuții Linux. Să detaliem 9 aspecte care ne determină să afirmăm asta.

Fără instalare

Distribuțiile Linux pot rula fără a necesita instalarea. Un DVD sau un Stick USB sunt suficiente pentru a putea folosi pe deplin Linux.

Actualizări rapide

Comparativ cu Windows, actualizările se instalaează infinit mai repede. Culmea, sistemul de operare mai și funcționează după. Interesant, nu?

Securitate superioară

Virușii realizați pentru Windows nu pot rula pe Linux.

Viteză sporită

Fără zeci de aplicații de umplutură care să îngreuneze sistemul, fără aplicații anitivirus, fără aplicații de spionaj… . Este și logic ca distribuția ta Linux să ruleze cu mult mai repede decât un Windows.

Ideal pentru PC-urile vechi

Sunt zeci de distribuții Linux care pot readuce la viață computerele pe care Windows 10, 8 sau 7 refuză să mai pornească. De ce să le arunci când poți instala Linux?

Funcțional

Odată cu lansarea unei noi versiuni de Windows cam ești nevoit să îți cumperi un computer nou. Acest lucru nu este valabil și pe Linux.

Fără costuri

Dacă ești începător, timpul ar putea fi singurul cost. Este nevoie de câteva zile pentru a te adapta, asta în cazul în care ești mai greu de cap. Privind partea financiară, Linux-ul nu are costuri, nici directe, nici ascunse.

Îți salvează munca

Dacă Pc-ul cu Windows sau Stickul USB se luptă cu viruși, o distribuție Linux rulată de pe un DVD îți salvează munca stocată pe aceste dispozitive.

Productivitate

Aplicațiile care se instalează direct din Magazinele de aplicații, zeci de mii de softuri din care poți să alegi, drivere care rulează automat, medii grafice pe care le poți persoanaliza după bunul plac etc. Este și normal să lucrezi mai mult și mai bine atunci când utilizezi un OS care îți place.

- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole