vineri, iunie 5, 2020

Acestea sunt simptomele unui telefon virusat. Sunt valabile și în cazul tabletelor

TREBUIE SĂ LE CITEȘTI

Nu mai posta pe Facebook poze cu tine, cu casa ta și cu locurile pe care le vizitezi

Periculos obicei Un obicei tot mai des întâlnit al utilizatorilor Facebook constă în expunerea extrem de detaliată a vieții personale pe această rețea. Înâlnim pe...

Ești profesor? Verifică-ți salariul

Fă-ți temele! Orice profesor din România are, la ora actuală, mai multe posibilități prin care pot cere o a doua opinie atunci când este vorba...

Cum poți avea acces gratuit la Netflix, cel mai mare site de seriale și filme din lume

Netflix este cel mai tare Netflix, cel mai mare site de filme și seriale din lume este prezent și în România începând cu luna ianuarie...

Cele mai bune motoare de căutare educaționale. Studii, cărți și resurse de calitate pentru profesori, elevi și studenți

Motoare de căutare educaționale Îți oferim o listă argumentată cu motoare de căutare educaționale care îți pot fi utile...

Telefon virusat

Un telefon virusat, ori o tabletă, îți pot face probleme numai bune de povesti, peste ani, nepoților. Nu contează că tableta sau telefonul tău inteligent rulează Android sau Windows, oricând și oriunde virușii îți pot compromite sistemul și te pot lăsa cu datorii financiare imense, stres și pagube la capitolul imagine. De obicei, atunci când ești mai sigur pe tine sau îți este lumea mai dragă, o pățești și, ca de fiecare dată, nu vei realiza din prima despre ce este vorba. Telefon ori tabletă, toate ascund multe vulnerabilități.

Regulă de bază

Întotdeauna cei care crează virușii sunt cu un pas înaintea autorităților și a firmelor care oferă securitate. Este nevoie de mult timp pentru ca un astfel de atac să fie reperat și reparat. Probabil ați observat în știrile care prezintă astfel de probleme că numărul dispozitivelor infestate este cam de fiecare dată uriaș, zeci de mii sau chiar mai mult.

Să fim corecți

Acum, ca să fim corecți, dacă sistemul de operare ar fi realizat cât de cât bine, astfel de progrămele care fac numai rău, nu ar fi existat. Hackerii nu fac altceva decât să se folosească de vulnerabilități ale sistemului de operare sau a unor anumite programe atunci când pun la cale câte un virus.

I.

Funcționare defectuoasă
Dacă dispozitivul funcționează mai greu după un restart sau după instalarea unei aplicații, ar trebui să te pună pe gânduri o îngreunare bruscă și neobișnuită a acestuia. De fapt, cam tot ce schimbă în sens negativ comportamentul dispozitivului după instalarea unei aplicații noi, trebuie să te facă să îți pui întrebări.

Facturile uriașe
Virușii adoră comunicarea. În acest sens, fie trimit sms-uri prin țări de care nu ai auzit, dar musai cu suprataxă, fie sună de nebuni tot prin astfel de destinații. Unii, mai simpatici din fire, cumpără cu banii tăi reali monezi virtuale pentru fel și fel de aplicații Facebook și nu numai.

Consumul rapid al bateriei
Dacă bateria dispozitivului se duce de la o vreme rapid și fără ca tu să abuzezi de aceasta, atunci acest fenomen este un semn că există aplicații care lucrează în fundal. Nu este neapărat un semn de telefon virusat, pot fi și erori cu care se luptă sistemul de operare.

Trafic de date crescut
Dacă a crescut traficul de date dinspre dispozitivul tău către alte entități, asta fără ca tu să fi făcut ceva în acest sens și fără ca tu să știi ca ai fi suferind de somnambulism, este mai mult ca sigur că ai un virus. Acesta raportează unor servere străine tot ce faci și ce deții în dispozitiv unor servere străine.

II.

Închiderea/restartarea/deschiderea din senin
Este clar, telefonul tău nu este posedat ci, mai mult ca sigur, virusat. Există și o mică posibilitate ca anumite probleme de natură hardware să îi dea acest comportament. Totuși, dacă posedarea este asociată cu trafic crescut de date și facturi uriașe, ar trebui urgent să îl oprești până rezolvi problema.

Apariția sau dispariția unor mesaje
Un motiv pentru calitatea slabă a apelurilor poate fi constituit și de viruși. Așadar, dacă dispozitivul tău îți taie din senin convorbirea sau scoate fel și fel de sunete, ar trebui să îți pui întrebări serioase. Pe lângă eventualele defecte interne, mai pot acționa și softuri periculoase.

Modificări peste noapte
Dacă ți-a dispărut o aplicație peste noapte, fără ca tu să fi făcut ceva în acest sens ori, în momentul în care ai verificat istoricul navigației, ai constatat că anumite adrese au fost accesate, este semn de mare ghinion și de viruși.

Apariția sau dispariția unor mesaje
Fie că vorbim de SMS-uri, email-uri sau de oricare altă modalitate de a transmite un mesaj sau înștiințare, dacă acesta există acum și nu va mai exista peste 3 minute, însemnă că virusul își face treaba.

MAI MULTE ARTICOLE

Ubuntu 20.04 LTS, cel mai bun de până acum

Ubuntu Ubuntu 20.04 LTS „Focal Fossa”, un sistem de operare dorit și așteptat cu sufletul la gură. S-au pus...

UTIL

Stellarium, un soft educațional gratuit, util, care va încânta elevii, studenții și profesorii

Stellarium face parte din categoria softurilor care pot fi folosite în domeniul educațional și care dispun de un mare impact asupra celor implicați. Elevii, studenții și profesorii vor găsi în această aplicație nu doar un soft extrem de util, ci o aplicație de care se vor îndrăgosti.
2,450FaniÎmi place
339CititoriConectați-vă
86AbonațiAbonați-vă

ARTICOLE RECENTE

Mare atenție! VIDEO – Wallpaper-ul care îți poate crea probleme –

Deși pare greu de crezut, o simplă imagine setată ca wallpaper poate face ca unele telefoane cu Android să devină inutilizabile.

Redcore Linux Hardened 2004 „Neptune” a fost lansat. Bucură-te!

Redcore 2004 Redcore Linux Hardened 2004, nume de cod „Neptune”, a fost lansat. După 9 luni de dezvoltare, imaginea...

GTA 5 poate fi descărcat gratuit pentru o perioadă limitată. Vezi și alte surprize

GTA 5 Cine nu a auzit de celebrul joc GTA 5? Până pe 21 mai, cei de la Epic...

Sugestii și trucuri pentru profesorii care predau online. Nu le ignora

Sugestii și trucuri Am pregătit o scurtă listă cu sugestii și trucuri de care profesorii ar trebui să țină...

Zoom, trucuri și idei pentru profesori, elevi și studenți

Zoom Zoom este una dintre cele mai folosite, utile și, de ce nu, controversate aplicații pentru realizarea de conferințe...
157 Shares
Copy link
Powered by Social Snap