miercuri, octombrie 21, 2020

Aplicații gratuite* pe care profesorii, elevii și studenții le pot folosi în timpul orelor online

TREBUIE SĂ LE CITEȘTI

Nu mai posta pe Facebook poze cu tine, cu casa ta și cu locurile pe care le vizitezi

Periculos obicei Un obicei tot mai des întâlnit al utilizatorilor Facebook constă în expunerea extrem de detaliată a vieții personale pe această rețea. Înâlnim pe...

Ești profesor? Verifică-ți salariul

Fă-ți temele! Orice profesor din România are, la ora actuală, mai multe posibilități prin care pot cere o a doua opinie atunci când este vorba...

Cum poți avea acces gratuit la Netflix, cel mai mare site de seriale și filme din lume

Netflix este cel mai tare Netflix, cel mai mare site de filme și seriale din lume este prezent și în România începând cu luna ianuarie...

Cum afli cine te sună cu număr necunoscut. Este foarte simplu

Te sună cu număr necunoscut? Apelurile în care cineva te sună de pe un număr necunoscut ție, pe care...

Online

Trăim vremuri în care cursurile online sunt la mare căutare. Dintr-o dată, aplicațiile care permit videoconferința au devenit o necesitate. Din păcate, sunt puține opțiunile gratuite, cele mai multe softuri impunând fel și fel de limitări. Echipa pentruprieteni.com a realizat o listă de soluții gratuite până la un punct care permit videoconferința, adică oferă profesorilor, elevilor/studenților capacitatea de a participa la lecții online.

În mare

În linii mari, aceste soluții:

  • necesită înregistrarea și realizarea unui cont
  • pot fi utilizate prin intermediu browserului web, indiferent dacă rulăm distribuții Linux, iOS sau Windows.
  • Multe dintre acestea vin cu aplicații dedicate disponibile pe dispozitive mobile precum: iOS, macOS, Windows și Android
  • nu uitați, pentru a le putea folosi la capacitate maximă, să vă actualizați sistemul de operare folosit (Linux, iOS, Windows)

Atenție!

  • Ordinea prezentării este aleatorie.
  • Aici vă propunem 23 de aplicații perfecte pentru un profesor creativ în 2020. Acestea completează articolul de față
  • Nu ar strica, dacă doriți materiale de calitate, să lecturați și acest articol “Câteva site-uri care oferă cursuri foarte utile și interesante pentru profesori, studenți și elevi”

Zoom

Zoom este un serviciu popular și intens folosit. În varianta gratuită, Zoom permite accesul a 100 de participanți. Durata videoconferinței este redusă la 40 de minute de apel, fără a fi impusă o limită asupra numărului de apeluri. Zoom vă oferă opțiunea de a partaja ecranul dvs. ori conținut, de a folosi o tablă, de a înregistra întâlnirile și de a le stoca pe computer. Întâlnirile din aplicație pot fi salvate în cloud, în plus, oferă calitate audio HD și video HD.

ezTalks permite, printre altele, realizarea de sesiuni video, trimiterea de fișiere sau de mesaje, partajarea ecranului, utilizarea unei table interactive, a unei tastaturi comune, dar și opțiunea de a vota și realiza sondaje etc. Invitațiile sunt trimise printr-un link, profesorul are control total asupra a ceea ce se petrece, iar lecția/ședința poate fi înregistrată pentru cei care nu au putut participa.
Versiunea gratuită permite doar 25 de participanți, sesiunea nu poate dura mai mult de 40 de minute.

Webex

Webex, versiunea gratuită, permite videoconferințe cu o durată de maxim 40 de minute în limita a 100 de participanți. Apelurile sunt la o calitate HD, sunt permise transferul de fișiere, mesaje ori trimiterea de emoji-uri. De asemena, partajarea ecranului este disponibilă, precum și existența unei tastaturi.

Skype

Skype permite efectuarea de apeluri video, trimiterea de mesaje și fișiere, totul în limita a 50 de participanți. Este disponibil pe orice platformă și are capacitatea de a face traduceri instant în altă limbă.

Nu uita

Te invităm să parcurgi colecția noastră de materiale dedicate profesorilor, elevilor și studenților. Suntem siguri că îți va oferi o nouă perspectivă.

MAI MULTE ARTICOLE

Au trecut 6 ani de pentruprieteni.com. Vezi câteva statistici

Oficial, pentruprieteni.com s-a născut pe 31 iulie 2014, momentul primului articol. Acea zi a marcat și primul record, 11 vizite unice.

UTIL

Activează-ți elevii cu aceste aplicații pentru generarea de cuvinte încrucișate și rebusuri

Cuvintele încrucișate au marele avantaj de a dinamiza orele de curs, de a le face mai captivante și distractive. Prin efectul de trezire a interesului elevilor, acestea duc la obținerea unor rezultate superioare metodelor și tehnicilor clasice și monotone.
2,458FaniÎmi place
344CititoriConectați-vă
86AbonațiAbonați-vă

ARTICOLE RECENTE

„Todoist” a devenit disponibil și pe Linux. Vei fi și mai productiv

Aplicația Todoist a venit oficial și pe Linux prin intermediul snapcraft. Aceasta este disponibilă pe Android, cu peste 20 de milioane de utilizatori la activ, macOS și Windows 10.

Ești pregătit să utilizezi Microsoft Edge pe Linux?

Microsoft Edge își încearcă norocul pe Linux. Browserul dezvoltat de Microsoft va fi disponibil pentru utilizatorii lui Tux, conform unei postări pe Windows Experience Blog, începând cu luna octombrie.

Cum poți preda online fără să fii înregistrat. Simplu și eficient

Predare online a generat, asta pe bună dreptate, numeroase discuții aprinse în spațiul școlii.

Ai testat noul Deepin 20? Video

Nou lansatul Deepin 20 merită toată atenția. Cu un mediu grafic reproiectat pentru a fi unitar, mult ma stabil, solid și rapid,

Un bug din Windows 10 îți poate ucide lent SSD-ul

din cauza unui bug strecurat într-un update recent, Windows 10 nu mai înregistrează corect data ultimei optimizări și optimizează, adică drefragmentează SSD-ul la fiecare pornire a sistemului de operare
992 Shares
Copy link
Powered by Social Snap