vineri, iunie 5, 2020

Aplicații gratuite* pe care profesorii, elevii și studenții le pot folosi în timpul orelor online

TREBUIE SĂ LE CITEȘTI

Nu mai posta pe Facebook poze cu tine, cu casa ta și cu locurile pe care le vizitezi

Periculos obicei Un obicei tot mai des întâlnit al utilizatorilor Facebook constă în expunerea extrem de detaliată a vieții personale pe această rețea. Înâlnim pe...

Ești profesor? Verifică-ți salariul

Fă-ți temele! Orice profesor din România are, la ora actuală, mai multe posibilități prin care pot cere o a doua opinie atunci când este vorba...

Cum poți avea acces gratuit la Netflix, cel mai mare site de seriale și filme din lume

Netflix este cel mai tare Netflix, cel mai mare site de filme și seriale din lume este prezent și în România începând cu luna ianuarie...

Cele mai bune motoare de căutare educaționale. Studii, cărți și resurse de calitate pentru profesori, elevi și studenți

Motoare de căutare educaționale Îți oferim o listă argumentată cu motoare de căutare educaționale care îți pot fi utile...

Online

Trăim vremuri în care cursurile online sunt la mare căutare. Dintr-o dată, aplicațiile care permit videoconferința au devenit o necesitate. Din păcate, sunt puține opțiunile gratuite, cele mai multe softuri impunând fel și fel de limitări. Echipa pentruprieteni.com a realizat o listă de soluții gratuite până la un punct care permit videoconferința, adică oferă profesorilor, elevilor/studenților capacitatea de a participa la lecții online.

În mare

În linii mari, aceste soluții:

  • necesită înregistrarea și realizarea unui cont
  • pot fi utilizate prin intermediu browserului web, indiferent dacă rulăm distribuții Linux, iOS sau Windows.
  • Multe dintre acestea vin cu aplicații dedicate disponibile pe dispozitive mobile precum: iOS, macOS, Windows și Android
  • nu uitați, pentru a le putea folosi la capacitate maximă, să vă actualizați sistemul de operare folosit (Linux, iOS, Windows)

Atenție!

  • Ordinea prezentării este aleatorie.
  • Aici vă propunem 23 de aplicații perfecte pentru un profesor creativ în 2020. Acestea completează articolul de față
  • Nu ar strica, dacă doriți materiale de calitate, să lecturați și acest articol “Câteva site-uri care oferă cursuri foarte utile și interesante pentru profesori, studenți și elevi”

Zoom

Zoom este un serviciu popular și intens folosit. În varianta gratuită, Zoom permite accesul a 100 de participanți. Durata videoconferinței este redusă la 40 de minute de apel, fără a fi impusă o limită asupra numărului de apeluri. Zoom vă oferă opțiunea de a partaja ecranul dvs. ori conținut, de a folosi o tablă, de a înregistra întâlnirile și de a le stoca pe computer. Întâlnirile din aplicație pot fi salvate în cloud, în plus, oferă calitate audio HD și video HD.

ezTalks permite, printre altele, realizarea de sesiuni video, trimiterea de fișiere sau de mesaje, partajarea ecranului, utilizarea unei table interactive, a unei tastaturi comune, dar și opțiunea de a vota și realiza sondaje etc. Invitațiile sunt trimise printr-un link, profesorul are control total asupra a ceea ce se petrece, iar lecția/ședința poate fi înregistrată pentru cei care nu au putut participa.
Versiunea gratuită permite doar 25 de participanți, sesiunea nu poate dura mai mult de 40 de minute.

Webex

Webex, versiunea gratuită, permite videoconferințe cu o durată de maxim 40 de minute în limita a 100 de participanți. Apelurile sunt la o calitate HD, sunt permise transferul de fișiere, mesaje ori trimiterea de emoji-uri. De asemena, partajarea ecranului este disponibilă, precum și existența unei tastaturi.

Skype

Skype permite efectuarea de apeluri video, trimiterea de mesaje și fișiere, totul în limita a 50 de participanți. Este disponibil pe orice platformă și are capacitatea de a face traduceri instant în altă limbă.

Nu uita

Te invităm să parcurgi colecția noastră de materiale dedicate profesorilor, elevilor și studenților. Suntem siguri că îți va oferi o nouă perspectivă.

MAI MULTE ARTICOLE

Ubuntu 20.04 LTS, cel mai bun de până acum

Ubuntu Ubuntu 20.04 LTS „Focal Fossa”, un sistem de operare dorit și așteptat cu sufletul la gură. S-au pus...

UTIL

Netflix oferă gratuit anumite filme și documentare

În vremuri de pandemie, pentru a veni în ajutorul cadrelor didactice (dar și la cererea lor), elevilor și studenților din întreaga lume, Netflix a început să ofere gratuit anumite filme și documentare.
2,450FaniÎmi place
339CititoriConectați-vă
86AbonațiAbonați-vă

ARTICOLE RECENTE

Mare atenție! VIDEO – Wallpaper-ul care îți poate crea probleme –

Deși pare greu de crezut, o simplă imagine setată ca wallpaper poate face ca unele telefoane cu Android să devină inutilizabile.

Redcore Linux Hardened 2004 „Neptune” a fost lansat. Bucură-te!

Redcore 2004 Redcore Linux Hardened 2004, nume de cod „Neptune”, a fost lansat. După 9 luni de dezvoltare, imaginea...

GTA 5 poate fi descărcat gratuit pentru o perioadă limitată. Vezi și alte surprize

GTA 5 Cine nu a auzit de celebrul joc GTA 5? Până pe 21 mai, cei de la Epic...

Sugestii și trucuri pentru profesorii care predau online. Nu le ignora

Sugestii și trucuri Am pregătit o scurtă listă cu sugestii și trucuri de care profesorii ar trebui să țină...

Zoom, trucuri și idei pentru profesori, elevi și studenți

Zoom Zoom este una dintre cele mai folosite, utile și, de ce nu, controversate aplicații pentru realizarea de conferințe...
987 Shares
Copy link
Powered by Social Snap