Online
Trăim vremuri în care cursurile online sunt la mare căutare. Dintr-o dată, aplicațiile care permit videoconferința au devenit o necesitate. Din păcate, sunt puține opțiunile gratuite, cele mai multe softuri impunând fel și fel de limitări. Echipa pentruprieteni.com a realizat o listă de soluții gratuite până la un punct care permit videoconferința, adică oferă profesorilor, elevilor/studenților capacitatea de a participa la lecții online.
În mare
În linii mari, aceste soluții:
- necesită înregistrarea și realizarea unui cont
- pot fi utilizate prin intermediu browserului web, indiferent dacă rulăm distribuții Linux, iOS sau Windows.
- Multe dintre acestea vin cu aplicații dedicate disponibile pe dispozitive mobile precum: iOS, macOS, Windows și Android
- nu uitați, pentru a le putea folosi la capacitate maximă, să vă actualizați sistemul de operare folosit (Linux, iOS, Windows)
Atenție!
- Ordinea prezentării este aleatorie.
- Aici vă propunem 23 de aplicații perfecte pentru un profesor creativ în 2020. Acestea completează articolul de față
- Nu ar strica, dacă doriți materiale de calitate, să lecturați și acest articol „Câteva site-uri care oferă cursuri foarte utile și interesante pentru profesori, studenți și elevi”
Zoom
Zoom este un serviciu popular și intens folosit. În varianta gratuită, Zoom permite accesul a 100 de participanți. Durata videoconferinței este redusă la 40 de minute de apel, fără a fi impusă o limită asupra numărului de apeluri. Zoom vă oferă opțiunea de a partaja ecranul dvs. ori conținut, de a folosi o tablă, de a înregistra întâlnirile și de a le stoca pe computer. Întâlnirile din aplicație pot fi salvate în cloud, în plus, oferă calitate audio HD și video HD.
ezTalks permite, printre altele, realizarea de sesiuni video, trimiterea de fișiere sau de mesaje, partajarea ecranului, utilizarea unei table interactive, a unei tastaturi comune, dar și opțiunea de a vota și realiza sondaje etc. Invitațiile sunt trimise printr-un link, profesorul are control total asupra a ceea ce se petrece, iar lecția/ședința poate fi înregistrată pentru cei care nu au putut participa.
Versiunea gratuită permite doar 25 de participanți, sesiunea nu poate dura mai mult de 40 de minute.
Webex
Webex, versiunea gratuită, permite videoconferințe cu o durată de maxim 40 de minute în limita a 100 de participanți. Apelurile sunt la o calitate HD, sunt permise transferul de fișiere, mesaje ori trimiterea de emoji-uri. De asemena, partajarea ecranului este disponibilă, precum și existența unei tastaturi.
Skype
Skype permite efectuarea de apeluri video, trimiterea de mesaje și fișiere, totul în limita a 50 de participanți. Este disponibil pe orice platformă și are capacitatea de a face traduceri instant în altă limbă.
Nu uita
Te invităm să parcurgi colecția noastră de materiale dedicate profesorilor, elevilor și studenților. Suntem siguri că îți va oferi o nouă perspectivă.