24.6 C
București
vineri, iulie 19, 2024

Atenție la portare! Vezi la ce să fii atent pentru a nu plăti cu vârf și îndesat

Ar trebui să le citești

Portare

Din diverse motive puteți ajunge în situația de a cere portarea numărului de telefon către o altă rețea. Sunt sute de mii de români care și-au exercitat acest drept, nemulțumiți de calitatea serviciilor oferite de unii operatori. Lipsa semnalului, prețurile prea mari comparativ cu beneficiile, ofertele mai bune de la concurență, motive sunt destule.

La ce să fii atent

Ești „pe abonament”? Pentru a preîntâmpina posibilitatea de a te trezi cu costuri suplimentare după realizarea portării, îți recomandăm să ții cont de sfaturile de mai jos:

  • înainte de termen?

Dacă faci portarea înainte de terminarea perioadei contractuale, te poți trezi cu taxe de reziliere. Legale sau nu, acestea sunt o practică curentă. Asigurați-vă că ați ieșit din perioada contractuală solicitând informații la serviciul clienți al operatorului curent. În situațiile în care mai sunteți sub contract și doriți să faceți portarea, ar fi indicat să solicitați clarificări legate de taxele și penalitățile pe care compania vi le aplică. Interesant de aflat ar fi costul final, cel care va apărea pe ultima factură.

Utilizatorii sunt sfatuiti sa verifice daca la data la care urmeaza sa se efectueze portarea a expirat perioada minima contractuala cu furnizorul pe care îl parasesc. În caz contrar, cel mai probabil vor trebui sa plateasca penalitati de reziliere anticipata a contractului, deoarece transferul numarului la un alt furnizor nu anuleaza datoriile fata de vechiul furnizor. (sursa: aici)

  • cadoul te costă!

De cele mai multe ori, telefonul luat la abonament a fost cumpărat cu o anumită reducere. În cazul în care părăsiți rețeaua înainte de termen, reducerea dispare și se transformă în cost suplimentar.
Aceeași situație se poate aplica și la bonusurile oferite. Cu un apel la Serviciul Clienți puteți clarifica aceste detalii. Consultanții nu vă vor spune din proprie inițiativă, întrebați-i voi.

  • ultima lună

Cel mai bine ar fi să realizezi portarea la începutul perioadei de facturare. Dacă factura pentru luna precedentă este emisă pe data de 16 a fiecărei luni, spre exemplu, îți recomandăm să depui cererea de portare în zilele de după. De obicei, în luna în care portarea se realizează, operatorul recalculează beneficiile (minutele, sms-urile, traficul de date). Dacă ți-ai depășit porția pe zi, riști costuri suplimentare astronomice.

- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole