duminică, noiembrie 29, 2020

Atenție la portare! Vezi la ce să fii atent pentru a nu plăti cu vârf și îndesat

TREBUIE SĂ LE CITEȘTI

Nu mai posta pe Facebook poze cu tine, cu casa ta și cu locurile pe care le vizitezi

Periculos obicei Un obicei tot mai des întâlnit al utilizatorilor Facebook constă în expunerea extrem de detaliată a vieții personale pe această rețea. Înâlnim pe...

Ești profesor? Verifică-ți salariul

Fă-ți temele! Orice profesor din România are, la ora actuală, mai multe posibilități prin care pot cere o a doua opinie atunci când este vorba...

Cum poți avea acces gratuit la Netflix, cel mai mare site de seriale și filme din lume

Netflix este cel mai tare Netflix, cel mai mare site de filme și seriale din lume este prezent și în România începând cu luna ianuarie...

Cum afli cine te sună cu număr necunoscut. Este foarte simplu

Te sună cu număr necunoscut? Apelurile în care cineva te sună de pe un număr necunoscut ție, pe care nu îl ai în agenă, de...

Portare

Din diverse motive puteți ajunge în situația de a cere portarea numărului de telefon către o altă rețea. Sunt sute de mii de români care și-au exercitat acest drept, nemulțumiți de calitatea serviciilor oferite de unii operatori. Lipsa semnalului, prețurile prea mari comparativ cu beneficiile, ofertele mai bune de la concurență, motive sunt destule.

La ce să fii atent

Ești “pe abonament”? Pentru a preîntâmpina posibilitatea de a te trezi cu costuri suplimentare după realizarea portării, îți recomandăm să ții cont de sfaturile de mai jos:

  • înainte de termen?

Dacă faci portarea înainte de terminarea perioadei contractuale, te poți trezi cu taxe de reziliere. Legale sau nu, acestea sunt o practică curentă. Asigurați-vă că ați ieșit din perioada contractuală solicitând informații la serviciul clienți al operatorului curent. În situațiile în care mai sunteți sub contract și doriți să faceți portarea, ar fi indicat să solicitați clarificări legate de taxele și penalitățile pe care compania vi le aplică. Interesant de aflat ar fi costul final, cel care va apărea pe ultima factură.

Utilizatorii sunt sfatuiti sa verifice daca la data la care urmeaza sa se efectueze portarea a expirat perioada minima contractuala cu furnizorul pe care îl parasesc. În caz contrar, cel mai probabil vor trebui sa plateasca penalitati de reziliere anticipata a contractului, deoarece transferul numarului la un alt furnizor nu anuleaza datoriile fata de vechiul furnizor. (sursa: aici)

  • cadoul te costă!

De cele mai multe ori, telefonul luat la abonament a fost cumpărat cu o anumită reducere. În cazul în care părăsiți rețeaua înainte de termen, reducerea dispare și se transformă în cost suplimentar.
Aceeași situație se poate aplica și la bonusurile oferite. Cu un apel la Serviciul Clienți puteți clarifica aceste detalii. Consultanții nu vă vor spune din proprie inițiativă, întrebați-i voi.

  • ultima lună

Cel mai bine ar fi să realizezi portarea la începutul perioadei de facturare. Dacă factura pentru luna precedentă este emisă pe data de 16 a fiecărei luni, spre exemplu, îți recomandăm să depui cererea de portare în zilele de după. De obicei, în luna în care portarea se realizează, operatorul recalculează beneficiile (minutele, sms-urile, traficul de date). Dacă ți-ai depășit porția pe zi, riști costuri suplimentare astronomice.

MAI MULTE ARTICOLE

Au trecut 6 ani de pentruprieteni.com. Vezi câteva statistici

Oficial, pentruprieteni.com s-a născut pe 31 iulie 2014, momentul primului articol. Acea zi a marcat și primul record, 11 vizite unice.

UTIL

Nu mai folosi Windows piratat

Tentația de a folosi versiuni piratate ale Windows-ului, disponibile din belșug prin toate cotloanele Internetului, este una uriașă. La fel sunt și pericolele.
2,454FaniÎmi place
343CititoriConectați-vă
86AbonațiAbonați-vă

ARTICOLE RECENTE

Ubuntu 20.10 „Groovy Gorilla”, câteva informații

Lansat pe 22 octombrie 2020, Ubuntu 20.10 „Groovy Gorilla” reprezintă un update bine venit care va bucura utilizatorul.

„Todoist” a devenit disponibil și pe Linux. Vei fi și mai productiv

Aplicația Todoist a venit oficial și pe Linux prin intermediul snapcraft. Aceasta este disponibilă pe Android, cu peste 20 de milioane de utilizatori la activ, macOS și Windows 10.

Ești pregătit să utilizezi Microsoft Edge pe Linux?

Microsoft Edge își încearcă norocul pe Linux. Browserul dezvoltat de Microsoft va fi disponibil pentru utilizatorii lui Tux, conform unei postări pe Windows Experience Blog, începând cu luna octombrie.

Cum poți preda online fără să fii înregistrat. Simplu și eficient

Predare online a generat, asta pe bună dreptate, numeroase discuții aprinse în spațiul școlii.

Ai testat noul Deepin 20? Video

Nou lansatul Deepin 20 merită toată atenția. Cu un mediu grafic reproiectat pentru a fi unitar, mult ma stabil, solid și rapid,
68 Shares
Copy link
Powered by Social Snap