luni, iulie 6, 2020

Atenție la portare! Vezi la ce să fii atent pentru a nu plăti cu vârf și îndesat

TREBUIE SĂ LE CITEȘTI

Nu mai posta pe Facebook poze cu tine, cu casa ta și cu locurile pe care le vizitezi

Periculos obicei Un obicei tot mai des întâlnit al utilizatorilor Facebook constă în expunerea extrem de detaliată a vieții personale pe această rețea. Înâlnim pe...

Ești profesor? Verifică-ți salariul

Fă-ți temele! Orice profesor din România are, la ora actuală, mai multe posibilități prin care pot cere o a doua opinie atunci când este vorba...

Cum poți avea acces gratuit la Netflix, cel mai mare site de seriale și filme din lume

Netflix este cel mai tare Netflix, cel mai mare site de filme și seriale din lume este prezent și în România începând cu luna ianuarie...

23 de unelte gratuite pentru un profesor super creativ în 2020

Un profesor creativ are toate șansele să stârnească interesul elevului pentru materia predată. Uneltele despre care veți citi în cele ce urmează au următoarele caracteristici:

Portare

Din diverse motive puteți ajunge în situația de a cere portarea numărului de telefon către o altă rețea. Sunt sute de mii de români care și-au exercitat acest drept, nemulțumiți de calitatea serviciilor oferite de unii operatori. Lipsa semnalului, prețurile prea mari comparativ cu beneficiile, ofertele mai bune de la concurență, motive sunt destule.

La ce să fii atent

Ești “pe abonament”? Pentru a preîntâmpina posibilitatea de a te trezi cu costuri suplimentare după realizarea portării, îți recomandăm să ții cont de sfaturile de mai jos:

  • înainte de termen?

Dacă faci portarea înainte de terminarea perioadei contractuale, te poți trezi cu taxe de reziliere. Legale sau nu, acestea sunt o practică curentă. Asigurați-vă că ați ieșit din perioada contractuală solicitând informații la serviciul clienți al operatorului curent. În situațiile în care mai sunteți sub contract și doriți să faceți portarea, ar fi indicat să solicitați clarificări legate de taxele și penalitățile pe care compania vi le aplică. Interesant de aflat ar fi costul final, cel care va apărea pe ultima factură.

Utilizatorii sunt sfatuiti sa verifice daca la data la care urmeaza sa se efectueze portarea a expirat perioada minima contractuala cu furnizorul pe care îl parasesc. În caz contrar, cel mai probabil vor trebui sa plateasca penalitati de reziliere anticipata a contractului, deoarece transferul numarului la un alt furnizor nu anuleaza datoriile fata de vechiul furnizor. (sursa: aici)

  • cadoul te costă!

De cele mai multe ori, telefonul luat la abonament a fost cumpărat cu o anumită reducere. În cazul în care părăsiți rețeaua înainte de termen, reducerea dispare și se transformă în cost suplimentar.
Aceeași situație se poate aplica și la bonusurile oferite. Cu un apel la Serviciul Clienți puteți clarifica aceste detalii. Consultanții nu vă vor spune din proprie inițiativă, întrebați-i voi.

  • ultima lună

Cel mai bine ar fi să realizezi portarea la începutul perioadei de facturare. Dacă factura pentru luna precedentă este emisă pe data de 16 a fiecărei luni, spre exemplu, îți recomandăm să depui cererea de portare în zilele de după. De obicei, în luna în care portarea se realizează, operatorul recalculează beneficiile (minutele, sms-urile, traficul de date). Dacă ți-ai depășit porția pe zi, riști costuri suplimentare astronomice.

MAI MULTE ARTICOLE

Ubuntu 20.04 LTS, cel mai bun de până acum

Ubuntu Ubuntu 20.04 LTS „Focal Fossa”, un sistem de operare dorit și așteptat cu sufletul la gură. S-au pus...

UTIL

Netflix oferă gratuit anumite filme și documentare

În vremuri de pandemie, pentru a veni în ajutorul cadrelor didactice (dar și la cererea lor), elevilor și studenților din întreaga lume, Netflix a început să ofere gratuit anumite filme și documentare.
2,452FaniÎmi place
339CititoriConectați-vă
86AbonațiAbonați-vă

ARTICOLE RECENTE

Serpent OS, o distribuție revoluționară creată de Ikey Doherty

Serpent OS Serpent OS este o nouă distribuție creată de Ikey Doherty, după ce acesta a părăsit echipa Solus...

openSUSE Leap 15.2 și Tumbleweed, tot ce trebuie să faci după instalare

Lansată pe 2 iunie 2020, openSUSE Leap 15.2 atrage interesul multor utilizatori de Linux prin noutățile aduse și despre care pentruprieteni.com a scris aici.

Bucură-te!!! openSUSE Leap 15.2 a fost lansat și vine cu inteligență artificială

Bucură-te, openSUSE Leap 15.2 este gata pentru descărcare, testare și instalare. Începând cu această versiune, conform notelor de lansare, disponibile aici, se face un pas important în zona AI.

Arc Menu 47 a fost lansat. Noutățile sunt importante

Arc Menu 47 Arc Menu este un app launcher disponibil pentru instalare în mediul grafic Gnome. Este popular și...

Ești sunat cu număr privat/ascuns? Aceasta este cea mai simplă metodă de a scăpa

Apelurile cu numere ascunse/private, în care identitatea celui care apelează este ascunsă, sunt, de cele mai multe ori, prilej de stres.
68 Shares
Copy link
Powered by Social Snap