pentruprieteni.com, Pentru Prieteni, 2018, Verifică acum
pentruprieteni.com

Pensia privată


Se presupune că pensia privată ne va fi de mare ajutor la bătrânețe, pentru cine o mai prinde. Nu sunt clare numeroase aspecte, rămânem optimiști. Cu speranță la bătrâneți profitabile pe plaiuri mioritice, încercăm să lămurim trei aspecte.

Unde am pensia privată?


Pentru cei care nu cunosc la ce fond de pensii au pensia privată obligatorie, primul pas pe care ar trebui să îl facă, și cât mai rapid cu putință, este să acceseze aplicația Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), singura capabilă să facă lumină în acest caz. Pentru a vi se procesa cererea trebuie să: furnizați numele, prenumele, CNP-ul, numărul de telefon, adresa de email, precum și intervalul orar în care doriți sa fiți contactat. La final, un click pe “Caută” este suficient pentru ca cererea voastră să fie trimisă spre rezolvare. În termen de 10 zile, la nivel teoretic, urmează să fiți contactați de un reprezentant al fondului de pensii.

Câți bani ai în cont?


La fel de simplu ca primul pas, presupunând că știi ce companie îți gestionează banii. Aveți nevoie de datele de logare, de un PC curat, scanat de viruși și actualizat, asta ca să eliminăm posibilele pericole. După accesarea site-ului, tot ce trebuie să faci este să cauți secțiunea “Contul meu”

NN – Pensii Private 
Fondul AZT Viitorul Tau 
 Fondul de Pensii Administrat Privat ARIPI 
Fondul de Pensii Eureko 
Metropolitan Life Pensii
BCR Pensii 
Fondul Vital 
Fondul BRD 


Calculator pensie facultativă


Un calculator de pensie facultativă, atenție nu este vorba de pilonul 2, este disponibil. Este simplu și ușor de utilizat.

Accesează aici calculatorul