34.2 C
București
sâmbătă, iulie 20, 2024

3 sisteme de operare Linux pe care le poți instala pe telefon

Ar trebui să le citești

Sisteme de operare Linux

La capitolul sisteme de operare Linux pentru desktop, avem de unde alege. Situația nu este la fel de roz dacă discutăm despre zona mobilă. Este ciudat cum un domeniu cu aproximativ 2 miliarde de utilizatori nu a stârnit suficient de mult interesul dezvoltatorilor Linux. Desigur, Androidul de la telefonul tău este Linux, nici nu încape în discuție. Așadar, la capitolul diversitate, pe zona de smartphone se merge, oarecum, pe avarie. Nu prea găsești alternativă dezvoltată la iOS și Andoid.

Astăzi

Dacă deții un telefon performant pentru teste, te invităm să descoperi cele 3 sisteme de operare Linux văzute ca alternativă la cele clasice. Nu îți garantăm reușita, asta este clar.

Ubuntu Touch

Dacă investeau suficient și la timp în Ubuntu Touch, cu totul altfel ar fi fost situația acestuia. Nu s-a vrut, nu s-a putut? Rămânem cu aceste enigme. Cu toate acestea, cei care doresc să îl testeze, pot face acest lucru. În prezent Ubuntu Touch este dezvoltat de cei de la UBports și poate fi descărcat de aici. Pe noi încă ne impresionează, iar clipul de mai jos vă poate spune multe.

Sailfish OS

Sailfish OS, chiar dacă nu este open source, iar perioada de încercare gratuită este destul de limitată, te poate ajuta să îți schimbi viziunea. Este descris ca puternic și sigur și vine cu suport pentru Android. Versiunea curentă este 3, mai multe informații pe site-ul producătorului.

Plasma Mobile

Plasma Mobile este, poate, cea mai interesantă alternativă. Va veni, din ianuarie, pe acest dispozitiv. Este bazată pe Kubuntu și dispune de suport pentru numeroase dispozitive. Pentru desktop, mediul de lucru KDE Plasma este considerat a fi printre cele mai performante și atrăgătoare.

- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole