miercuri, octombrie 21, 2020

Cât te costă sistemul de operare Windows 10 la sfârșit de an

TREBUIE SĂ LE CITEȘTI

Nu mai posta pe Facebook poze cu tine, cu casa ta și cu locurile pe care le vizitezi

Periculos obicei Un obicei tot mai des întâlnit al utilizatorilor Facebook constă în expunerea extrem de detaliată a vieții personale pe această rețea. Înâlnim pe...

Ești profesor? Verifică-ți salariul

Fă-ți temele! Orice profesor din România are, la ora actuală, mai multe posibilități prin care pot cere o a doua opinie atunci când este vorba...

Cum poți avea acces gratuit la Netflix, cel mai mare site de seriale și filme din lume

Netflix este cel mai tare Netflix, cel mai mare site de filme și seriale din lume este prezent și în România începând cu luna ianuarie...

Cum afli cine te sună cu număr necunoscut. Este foarte simplu

Te sună cu număr necunoscut? Apelurile în care cineva te sună de pe un număr necunoscut ție, pe care...

Sistemul de operare Windows

Sistemul de operare Windows costă, dar voi cunoașteți deja acest “detaliu”. Sumele pe care trebuie să le scoți din buzunar, asta pentru a fi în legalitate, trec binișor de câteva sute de lei. Depinde de tine dacă alegi să stai cu frica în sân – că te prinde poliția ori că te pârăște vreun “prieten” – sau decizi să stai liniștit, prin urmare, scoți bani din buzunar.

Plătești

Dacă utilizezi Windows, plătești în toate situațiile. Plătești dacă rulezi o copie piratată, datorită riscurilor la care ești supus, plătești dacă achiziționezi o licență a acestui OS sau dacă cumperi un laptop cu Windows preinstalat. Alegerea ta este reflectată în preț și în opțiunile de care dispui după achiziționare produsului.

Lumină la limitări

Că tot am deschis capitolul “limitări”, haideți să facem un pic de lumină. Astfel, în cazul Windows-ului preinstalat cu licență de tip OEM, limitările existente îți pot da bătăi de cap dacă modifici configurația harware a sistemului. Dacă înlocuiești vreo piesă stricată ori faci upgrade, trebuie să dai explicații Microsoft.

Cu totul altfel stă treba dacă cumperi o versiune completă a licenței, ne referim la cea de tip Retail. Desigur, prețul este ceva mai mare. Acest tip de licențiere îți permite să muți Windows-ul de pe un calculator pe altul, să realizezi modificări hardware nelimitate și, implicit, să realizezi activări nelimitate ale sistemului de operare. După cum poți vedea, luxul se plătește. Ce este gratis pe Linux, costă pe Windows.

Există diferențe majore și la capitolul versiuni ale Windows 10, acestea nefăcând obiectul articolului de față. Poate, cu altă ocazie.

Prețuri

Licențele de tip OEM sunt ceva mai ieftine, asta datorită limitărilor incluse. Prețurile acestora încep de la 320 de lei, în timp ce prețurile licențelor de timp Retail încep de la 310 de lei. Cea mai scumpă licență de tip OEM trece ușor peste 800 de lei. În cazul licenței de tip Retail, versiunea cu prețul cel mai mare trece de 1400 de lei.

Atenție!

Vă rugăm să luați în considerare faptul că acest articol face referire la prețurile existente pe emag.ro la data 15 noiembrie 2018. Acestea, în funcție de diferitele promoții, pot suferi modificări.

Un alt aspect

Un alt aspect, pe care mulți îl omit, constă în posibilitatea de a folosi, ca alternativă la Windows, un sistem de operare bazat pe GNU/Linux. Acesta este complet gratuit, complex și foarte sigur, oferind aceleași avantaje pe care le aduce Windows-ul. Pe Linux, scapi de orice restricție de ordin legal, de orice cost financiar.

MAI MULTE ARTICOLE

Au trecut 6 ani de pentruprieteni.com. Vezi câteva statistici

Oficial, pentruprieteni.com s-a născut pe 31 iulie 2014, momentul primului articol. Acea zi a marcat și primul record, 11 vizite unice.

UTIL

Super aplicații pentru meditații. Își fac treaba când ești stresat, anxios, lipsit de concentrare și obosit

Aplicații pentru meditații Echipa pentruprieteni.com îți face câteva recomandări de aplicații pentru meditații. Acestea își fac treaba atunci când...
2,458FaniÎmi place
344CititoriConectați-vă
86AbonațiAbonați-vă

ARTICOLE RECENTE

„Todoist” a devenit disponibil și pe Linux. Vei fi și mai productiv

Aplicația Todoist a venit oficial și pe Linux prin intermediul snapcraft. Aceasta este disponibilă pe Android, cu peste 20 de milioane de utilizatori la activ, macOS și Windows 10.

Ești pregătit să utilizezi Microsoft Edge pe Linux?

Microsoft Edge își încearcă norocul pe Linux. Browserul dezvoltat de Microsoft va fi disponibil pentru utilizatorii lui Tux, conform unei postări pe Windows Experience Blog, începând cu luna octombrie.

Cum poți preda online fără să fii înregistrat. Simplu și eficient

Predare online a generat, asta pe bună dreptate, numeroase discuții aprinse în spațiul școlii.

Ai testat noul Deepin 20? Video

Nou lansatul Deepin 20 merită toată atenția. Cu un mediu grafic reproiectat pentru a fi unitar, mult ma stabil, solid și rapid,

Un bug din Windows 10 îți poate ucide lent SSD-ul

din cauza unui bug strecurat într-un update recent, Windows 10 nu mai înregistrează corect data ultimei optimizări și optimizează, adică drefragmentează SSD-ul la fiecare pornire a sistemului de operare
68 Shares
Copy link
Powered by Social Snap