vineri, iunie 5, 2020

13 motive pentru care Windows-ul tău îngheață

TREBUIE SĂ LE CITEȘTI

Nu mai posta pe Facebook poze cu tine, cu casa ta și cu locurile pe care le vizitezi

Periculos obicei Un obicei tot mai des întâlnit al utilizatorilor Facebook constă în expunerea extrem de detaliată a vieții personale pe această rețea. Înâlnim pe...

Ești profesor? Verifică-ți salariul

Fă-ți temele! Orice profesor din România are, la ora actuală, mai multe posibilități prin care pot cere o a doua opinie atunci când este vorba...

Cum poți avea acces gratuit la Netflix, cel mai mare site de seriale și filme din lume

Netflix este cel mai tare Netflix, cel mai mare site de filme și seriale din lume este prezent și în România începând cu luna ianuarie...

Cele mai bune motoare de căutare educaționale. Studii, cărți și resurse de calitate pentru profesori, elevi și studenți

Motoare de căutare educaționale Îți oferim o listă argumentată cu motoare de căutare educaționale care îți pot fi utile...

Cu de toate

Windows-ul este, iertați-mi exprimarea, dintr-un anumit punct de vedere, un fel de șaormă cu de toate. De multe ori, șaorma cade greu la stomac, cu tot spectacolul de rigoare.

Nu este un mister

Nu cred ca există printre cititorii pentruprieteni.com persoane care să nu fi experimentat enervantul moment în care sistemul de operare Windows îngheață. Și pe feluritele distribuții GNU/Linux se mai întâmplă, foarte rar, ăsta-i adevărul, ca totul să înghețe, dar Windows-ul le întrece pe toate.

Ce faci când Windows-ul se blochează?

 • Aștepți, spui o rugăciune și pui de o cafea
 • Treci pe Linux
 • Cumperi un PC nou

De ce se blochează Windows-ul

Să le luăm pe rând:

 • Nu l-ai mai actualizat de la instalare, dar ai avut grijă să îl blindezi cu fel și fel de softuri. Într-adevăr, dacă deții o copie piratată, este de înțeles atitudinea ta, nu vrei ca Microsoft să ți-l anihileze.
 • Folosești un antivirus de proastă calitate, care solicită mai mult decât poate oferi configurația hardware a PC-ului. Treci pe Linux și nu mai ai nevoie de antivirus.
 • Utilizezi drivere incorecte sau corupte.
 • Rulezi simultan mult prea multe aplicații. Dacă ai un PC slab, nu te poți aștepta să ducă prea multe softuri.
 • PC-ul se încălzește excesiv. Motivele sunt diverse, un defect de natură hardware, software, o piesă ce nu este bine fixată, un cooler care a uitat să pornească.
 • S-a adunat praf. Din când în când, PC-ul trebuie dus și la service să ți-l curețe, nu de piese, ci de praf – la asta Linux-ul încă nu se pricepe 🙂
 • Ai facut upgrade de Windows. Dacă PC-ul tău este de de pe timpul XP-ului, fii sigur că nu va funcționa Windows 10. Folosește sistemul de operare din aceeași generație cu PC-ul. Știm, Windows XP este mort, treci pe Linux.
 • Nu ai suficient RAM. Aplicațiile moderne parcă sunt făcute în bătaie de joc, devorează RAM-ul într-o veselie. Cu cât mai mult RAM este echipat PC-ul tău, cu atât mai bine va rula Windows-ul.
 • Aplicații cu probleme sunt destule. În cazul multora, codul este scris cu picioarele. Un astfel de soft, mai ales dacă mai este și piratat, îți poate pune computerul pe butuci.
 • Virușii care lucrează. Pe Windows, niciodată nu poți fi sigur că nu ai viruși. O încetinire a performanțelor PC-ului poate fi cauzată și de către aceștia.
 • Poate are nevoie de o reinstalare. După ceva timp (adesea nu durează mult), Windows-ului îi face bine o reinstalare.
 • BIOS-ul a fost modificat sau actualizat în încercarea de a scoate totul de la computerul tău. Ai putea încerca o revenire la setările inițiale.
 • Dacă poticneala se petrece atunci când ai conectat un device extern, stick USB, imprimantă, cameră, microfon, asigură-te că acestea nu sunt defecte sau driverele prost instalate.

Te invităm să faci parte din grupul Facebook “Linux Pentru Prieteni”

MAI MULTE ARTICOLE

Ubuntu 20.04 LTS, cel mai bun de până acum

Ubuntu Ubuntu 20.04 LTS „Focal Fossa”, un sistem de operare dorit și așteptat cu sufletul la gură. S-au pus...

UTIL

Facebook te lasă să ștergi mesajele trimise pe Messenger. Vezi în ce condiții

Facebook messenger a primit una dintre cele mai interesante funcții, nu puțini fiind cei care au solicitat-o. Nu este vorba de butonul de dislike – va veni și rândul lui – ci de posibilitatea de a șterge mesajele trimise din greșeală.
2,450FaniÎmi place
339CititoriConectați-vă
86AbonațiAbonați-vă

ARTICOLE RECENTE

Mare atenție! VIDEO – Wallpaper-ul care îți poate crea probleme –

Deși pare greu de crezut, o simplă imagine setată ca wallpaper poate face ca unele telefoane cu Android să devină inutilizabile.

Redcore Linux Hardened 2004 „Neptune” a fost lansat. Bucură-te!

Redcore 2004 Redcore Linux Hardened 2004, nume de cod „Neptune”, a fost lansat. După 9 luni de dezvoltare, imaginea...

GTA 5 poate fi descărcat gratuit pentru o perioadă limitată. Vezi și alte surprize

GTA 5 Cine nu a auzit de celebrul joc GTA 5? Până pe 21 mai, cei de la Epic...

Sugestii și trucuri pentru profesorii care predau online. Nu le ignora

Sugestii și trucuri Am pregătit o scurtă listă cu sugestii și trucuri de care profesorii ar trebui să țină...

Zoom, trucuri și idei pentru profesori, elevi și studenți

Zoom Zoom este una dintre cele mai folosite, utile și, de ce nu, controversate aplicații pentru realizarea de conferințe...
99 Shares
Copy link
Powered by Social Snap