duminică, august 9, 2020

Câteva lucruri utile pe care le poți face online

TREBUIE SĂ LE CITEȘTI

Nu mai posta pe Facebook poze cu tine, cu casa ta și cu locurile pe care le vizitezi

Periculos obicei Un obicei tot mai des întâlnit al utilizatorilor Facebook constă în expunerea extrem de detaliată a vieții personale pe această rețea. Înâlnim pe...

Ești profesor? Verifică-ți salariul

Fă-ți temele! Orice profesor din România are, la ora actuală, mai multe posibilități prin care pot cere o a doua opinie atunci când este vorba...

Cum poți avea acces gratuit la Netflix, cel mai mare site de seriale și filme din lume

Netflix este cel mai tare Netflix, cel mai mare site de filme și seriale din lume este prezent și în România începând cu luna ianuarie...

Cum afli cine te sună cu număr necunoscut. Este foarte simplu

Te sună cu număr necunoscut? Apelurile în care cineva te sună de pe un număr necunoscut ție, pe care...

Online

Majoritatea dintre noi accesăm internetul pentru activități online obișnuite. Exemple: vizionarea de clipuri video, ascultat muzică, urmărit emisiuni TV, ținut legătura cu prietenii și familia prin intermediul rețelelor sociale, verificat emailul etc. Dar, după cum îți dai seama se pot face mult mai multe în spațiul virtual. Câteva dintre aceste lucruri, deși mai puțin cunoscute, chiar le-am considerat utile. Astfel, ne-am gândit să-ți spunem despre ele, cine știe când s-ar putea să-ți prindă bine.

My Fridge Food

Ajungem acasă la sfârșitul unei zile grele la serviciu și ne lovim de o veșnică problemă. Ce pregătim de mâncare? Ei bine, cineva s-a gândit să soluționeze această problemă. A creat un site, MyFridgeFood unde pur și simplu selectezi ingredientele pe care știi că le ai pe acasă și, în funcție de cele selectate, îți pune la dispoziție un anumit număr de rețete ce se pot prepara folosind ingredientele pe care le ai. Nu doar că te scapă de chinuitoarea problemă a mesei, dar te și ajută să descoperi preparate la care nici nu te gândeai. De asemenea, ai posibilitatea de a aplica diverse filtre listei cu rezultate. De exemplu, poți alege să vezi doar preparatele pentru diabetici, vegetarieni, cu puțini carbohidrați sau grăsimi, pentru mic dejun, prânz sau cină.

Adrese de email temporare

De câte ori nu te-ai enervat când voiai să dercarci un eBook sau să accesezi alte servicii online, lucruri pentru care ți se solicita adresa de email pentru ca apoi să te trezești cu Inbox-ul invadat de spam? Află că nu e nevoie să-ți dai adresa de email aia bună de fiecare dată. Există site-uri precum Guerilla Mail  care îți pun la dispoziție o adresă de email temporară pe care o poți folosi în diverse situații.

VPN pentru acces la site-uri restricționate

Este posibil să nu ți se permită accesul la anumit conținut pe criterii geografice. Sunt site-uri care te localizează după adresa IP, blocându-ți accesul dacă nu te afli în zona pentru care este destinat respectivul conținut. VPN-ul (Virtual Private Network) reprezintă cea mai elegantă soluție pentru astfel de probleme. Acesta este un software sau un serviciu online care se poate folosi pentru a trece peste restricțiile pe criterii geografice.

FaxZero

Da, chiar poți trimite fax-uri gratuit, fără să te deplasezi din fața computerului și fără să deții un aparat fax. Deși comunicațiile au evoluat, mai apar situații când ți se cere să trimiți un document prin fax. Poți face asta online, fără deranj. Sunt multe servicii online care-ți oferă posibilitatea de a trimite fax-uri. De exemplu, FaxZero este un instrument intuitiv cu ajutorul căruia poți trimite fax-uri instant și fără efort. Dacă nu ai de trimis documente mai mari de 3 pagini și nu trimiți mai mult de 5 fax-uri pe zi, atunci poți beneficia complet gratuit de acest serviciu.

Alarmă online

Dacă se întâmplă ca telefonul să-ți fie descărcat sau să nu-l ai la îndemână, poți totuși să-ți setezi online o alarmă, cu condiția de a te afla în apropierea unui computer conectat la Internet. Sunt numeroase site-uri care îți permit asta. Spre exmplu, pe setalarmaclock poți seta ora alarmei și alege tonul care îți place.

Rezolvă ecuații complexe

Dacă ecuațiile de la matematică îți dau bătăi de cap, atunci încearcă Mathway. Este o aplicație online care pur și simplu rezolvă probleme de aritmetică, algebră, statistică, chimie, trigonometrie etc. Partea cea mai frumoasă constă în faptul că nu primești doar rezultatul ci vezi și pașii urmați pentru a se ajunge la el. Și este complet gratuit. Dacă ești elev, atunci temele la matematică se vor face aproape singure cu ajutorul acestui serviciu care te și ajută să înțelegi rezolvarea.

MAI MULTE ARTICOLE

Răspunsuri la întrebările celor care vor să treacă pe Linux

Nu puține sunt întrebările referitoare la Linux pe care și le pot adresa curioșii. Echipa pentruprieteni.com a realizat o scurtă sinteză care cuprinde cel mai des auzite întrebări,

UTIL

Virtual x86 – Windows 95, 98, Arch Linux, OpenBSD etc. la doar un click distanță

Dacă ești în căutarea unei modalități de a testa, fără bătăi de cap, sisteme de operare precum Windows 1.01, 95 sau 98, Linux 3.18 sau 2.6, Kolibri OS, FreeDOS, OpenBSD, Solar OS sau Arch Linux, ai nimerit articolul care trebuie.
2,452FaniÎmi place
342CititoriConectați-vă
86AbonațiAbonați-vă

ARTICOLE RECENTE

Ți-ai șters fotografiile din greșeală de pe telefon? Le recuperezi integral, fără aplicații suplimentare sau costuri

Dacă ai șters fotografiile de pe telefonul mobil, nu este totul distrus. Le poți recupera imediat, fără costuri sau aplicații care îți promit marea cu sarea.

Află cum stai cu inteligența. Câteva aplicații care susțin că îți măsoară IQ-ul, gratuit

Vrei să afli cum stai cu inteligența? Dacă vrei să afli cum stai cu inteligența, ai nimerit unde trebuie....

În curând, Ubuntu Web alternativă la Chrome OS

Ubuntu Web este un proiect pe cale de a deveni realitate, demarat de Rudra Saraswat. Acest tânăr dezvoltator a lansat deja Ubuntu Unity Remix și Ubuntu Education (UbuntuEd).

Nu ar trebui să publici poze cu tine pe Facebook, Instagram și pe alte rețele de socializare

Bombardați cu poze Trăim vremuri în care unii fac poze chiar și în baie sau răstigniți pe mașina de...

10 servicii și unelte gratuite, utile cadrelor didactice în rezolvarea multor probleme

Cadrele didactice au la dispoziție numeroase servicii și unelte online gratuite care le pot fi de mare ajutor în diverse situații.
103 Shares
Copy link
Powered by Social Snap