8.7 C
București
miercuri, februarie 21, 2024

Reguli esențiale pentru a retrage bani de la bancomat în siguranță

Ar trebui să le citești

Fii în siguranță

Este esențial ca banii tăi să fie în siguranță. Siguranța nu este un deziderat greu de atins, din contră. Tot mai numeroasele cazuri de persoane care au rămas fără banii din cont ne determină să realizăm acest material. Îți sugerăm să citești articolul cu foarte mare atenție și să pui în aplicare sfaturile noastre. Pe cât se poate, încearcă să îți faci un obicei din respectarea regulilor de mai jos. Nu este nimic complicat, multe dintre sfaturi sunt logice și de bun simț.

Reguli

Ca să nu te trezești fără bani în cont când treci pe la bancomat, ia aminte la următoarele:

  • asigură-te că în apropierea ta nu se află persoane suspecte care îți monitorizează activitatea sau care sunt poziționate mult prea aproape de tine. Orice prezență care nu își are locul în preajma ta trebuie să te alerteze. Nu ezita să îi îndepărtezi pe curioși.
  • în momentul în care bancomatul eliberează banii, asigură-te că nu lași suficient loc între tine și dispozitiv, spațiu care să permită hoților furtul banilor. Sustragerea sumelor se poate realiza mai rapid decât poți bănui. Hoțul are nevoie doar de un moment de neatenție din partea ta.
  • încearcă, pe cât se poate, ca cifrele pe care le tastezi, să nu fie vizibile. Folosește-ți corpul sau blochează vizibilitatea acțiunilor tale utilizând mâna.
  • nu lăsa cardul bancar sau chitanța în bancomat.
  • chitanțele pe care bancomatul le eliberează ar trebui reținute și distruse acasă.
  • asigură-te că pe tastatura bancomatului nu a fost aplicată o tastatură falsă.

Foarte important

  • nu uita să verifici și aspectele de mai jos. Dacă ceva ți se pare suspect, anunță banca și nu mai efectua nicio operațiune. Este mai simplu să previi decât să repari.
  • un indiciu asupra prezenței unei tastaturi false este aspectul tastei cu nr. 5. Dacă este originală, tasta 5 prezintă o ușoară denivelare, în timp ce tastatura falsă este de obicei perfect netedă.
  • asigură-te că nu sunt plasate ilegal camere de înregistrare ori aparate de citit cardul în fanta de introducere a cardului bancar.
  • dacă ți se blochează cardul, anunță banca, nu dezvălui codul PIN și nu permite ajutorul niciunui străin.
- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole