29.2 C
București
luni, iunie 24, 2024

Android P va folosi inteligența artificială pentru a deveni mai eficient

Ar trebui să le citești

Android P

Cel mai popular sistem de operare mobil al momentului își continuă evoluția de la o versiune la alta. Google urmărește ca Android P (Pistachio =fistic) să ofere o experiență mai plăcută în utilizare și să fie mai puțin lacom cu bateria dispozitivului. Sistemul a fost anunțat încă din luna martie și urmează a fi lansat în toamnă.

Mai multă autonomie

Este destul de frustrant ca, după câteva ore de utilizare, bateria celor mai multe device-uri cu Android și nu numai să fie aproape golită. În cazul unei utilizări medii, majoritatea telefoanelor cam trebuie puse la încărcat zilnic. Se va încerca obținerea unui plus autonomie în cazul următoarei versiuni de Android cu ajutorul inteligenței artificiale. Acești algoritmi complecși vor crea un profil al utilizatorului în ceea ce privește folosirea aplicațiilor. Pe baza acestor date sistemul de operare va reduce consumul de energie. Android va menține încărcate în memorie doar acele aplicații pe care le folosim și doar în perioadele când “observă” că avem nevoie de ele.

Mai rapid

Comportându-se în concordanță cu dorințele utilizatorului, Androig P nu doar că va economisi bateria, dar va face ca aplicațiile să se deschidă mult mai rapid. Utilizatorul va simți acel plus de viteză. Acest lucru se va întâmpla deoarece, aplicațiile care-i sunt necesare, vor fi deja încărcate în background atunci când va avea nevoie de ele. Asta bineînțeles datorită AI, care va cunoaște ce aplicații și când sunt necesare.

Configurare personalizată

În mod convențional, Androidul gestionează aplicațiile care rulează în background pe baza unor reguli prestabilite. Însă aceste reguli nu se potrivesc fiecărui individ în parte. Cu ajutorul AI va fi posibilă o configurare personalizată a sistemului, crescându-i eficiența.

Când îl vom vedea

Conform anunțurilor făcute de Google, Android P va fi lansat în toamna acestui an. Practic, dar va mai dura ceva până el va fi văzut rulând pe telefoane. În cazul update-ului de la versiuni anterioare, va dura ceva mai mult sau va fi necesară achiziția unui telefon care să aibă deja instalată această versiune.

- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole