3.4 C
București
luni, decembrie 2, 2024

Câteva moduri inedite și captivante de utilizare a Google Translate în școală

Ar trebui să le citești

Google Translate

Google Translate este perfect pentru școală, dar nu neapărat în modul în care îl folosești. Scriem, practic, despre una dintre cele mai cunoscute și utilizate aplicații la nivel mondial. În România, nu există elev, student sau profesor care să nu fi auzit sau utilizat acest soft. Oare câți dintre cititorii pentruprieteni.com îi intuiesc utilizări mai puțin convenționale? Oare cine l-a utilizat la potențialul maxim?

Softul este gratuit și poate fi folosit prin intermediul oricărui browser web, asta indiferent de sistemul de operare folosit (Android macOS, Windows, Linux, BSD). Pentru dispozitivele mobile se recomandă instalarea aplicației cu aceeași denumire.

Traduce totul

În principal, Google Translate este folosit pentru a traduce cuvinte, fraze sau blocuri mari de text. Desigur, softul nu este perfect, retușurile ulterioare sunt obligatorii. Trecând peste folosirea de bază, Google Translate vă poate fi util și în alte moduri. Cu puțin curaj, puteți extinde funcționalitatea acestui soft, devenit deja educațional.

În primul rând

În primul rând, te invităm să parcurgi colecția noastră de materiale dedicate cadrelor didactice, elevilor și studenților Suntem siguri că îți va oferi o nouă perspectivă. Vei afla despre zeci de materiale educaționale care îți vor simplifica nespus munca. Și asta nu este tot, vezi aici despre ce este vorba.

Funcția audio

Funcția audio este perfectă pentru a oferi elevilor un exemplu corect de pronunțare a unui cuvânt, propoziții sau fraze.

Oare scenariile de mai jos nu ar putea transforma o oră de curs?

  • Imaginați-vă cât de interesante și captivante ar deveni orele de limbi străine dacă anumite fraze ar putea fi redate în specificul zonal. Cel puțin în cazul limbii engleze, cuvintele pot avea o pronunțare complet diferită de la o regiune la alta. Mai mult ca sigur, elevii ar recepta mai ușor aceste particularități.
  • Oare cum ar suna o câteva rânduri dintr-un poem românesc în limba chineză? Vă asigur că japoneza este și mai și. Elevii ar fi încântați! Desigur, ca efect advers, aceștia s-ar putea să rețină mai mult versurile în limba străină…
  • La Istorie elevii pot fi captivați de modul în care se scriu și se pronunță diverse cuvinte sau fraze în limbile vechi. Corect?

Funcția de tradus fotografii

Google Translate poate traduce scrisul dintr-o fotografie. Atât aplicația pentru mobil, cât și versiunea web, pot face asta. Nu-i așa că se face ceva economie de timp? Nu-i așa că această funcție nu este utilă doar la clasă?

Funcția de tradus documente

Extrem de utilă este și funcția care permite traducerea unor documente. Formatele suportate sunt următoarele: .doc, .docx, .odf, .pdf, .ppt, .pptx, .ps, .rtf, .txt, .xls, or .xlsx. Tot ce trebuie să faci este să imporți documentul.

Foarte util, microfonul

Elevii au posibilitatea de a vedea cât de bine pronunță un cuvânt folosind funcția de microfon. Dacă cuvântul este pronunțat corect, acesta va fi recunoscut iar aplicația îl va scrie automat. Pot dicta fraze întregi. Mai mult ca sigur elevii își pot testa pronuncția fără prea mari bătăi de cap.

Încearcă și scrisul de mână

Pentru elevi, a scrie de mână pe ecranul telefonului mobil este cu mult mai interesant. Dacă cuvântul este scris lizibil și corect, Google Translate îl va identifica și traduce. Deci, aceștia vor avea un feedback clar.

Concluzie

Așadar, Google Transalte îți poate deveni extrem de util. Cu puțină imaginație și curaj, aplicația despre care ai citit îți poate deveni un aliat la care vei apela des. Succes!

Accesează aplicația aici

- Advertisement -

Articole asemănătoare

Viața cu Linux: 3 câștiguri fundamentale ale unui utilizator

Viața cu LinuxViața cu Linux nu reprezintă doar trecerea de la Windows la una dintre sutele de distribuții existente în prezent, ci mult mai...
- Advertisement -

Cele mai noi articole