34.2 C
București
sâmbătă, iulie 20, 2024

Ce faci la prima instalare de Linux

Ar trebui să le citești

Recunoaștem, am avut ca sursă de inspirație pentru acest articol unul cam din aceeași categorie de pe cetin.ro. Fără prea multe argumente, de fapt fără niciunul, autorul își exprimă neîncrederea în privința Linux-ului într-o postare intitulată “Care e primul lucru pe care îl faci după ce instalezi Windows”. 

Ce faci la prima instalare de Linux?

Pasul 1

Dacă pe Windows se perpetuează neîncrederea și confuzia, pe Linux viața este mult mai simplă. Plecând de la premisa că ai instalat deja distribuția, că ai conectat-o la Internet și te-ai logat ca utilizator, primul lucru pe care orice utilizator îl face este să actualizeze sistemul de operare. Nu intrăm în detalii, cunoașteți importanța actualizărilor și faptul că în doar câteva minute puteți trece la pasul 2.

Pasul 2

Fără a fi nevoit să scoți teancul de DVD-uri, o vizită la secțiunea “Setări” te ajută să instalezi driverele disponibile pentru configurația ta (drivere pentru placa video, placa de rețea, imprimanta etc.). Restartul nu este necesar.

Pasul 3

Dacă pe Windows primul pas constă în instalarea Google Chrome sau a Mozilla Firefox, pe Linux, unul dintre aceste browsere este deja prezent. Ce faci în continuare? Simplu – deschizi magazinul de aplicații, îl explorezi și instalezi ceea ce crezi că ai nevoie pentru utilizarea de zi cu zi. Fie vorba între noi, ai de unde alege, totul este la un click distanță, operațiunea nu-ți ia decât câteva minute.

Pasul 4

După câteva zeci de ore de testare, comparând modurile în care rulează Linux-ul și Windows-ul, pasul 4 vine de la sine. Dacă vrei să ai loc pe hard, cel mai simplu este să elimini Windows-ul.

PS

Pe scurt și pe românește, la întrebarea pusă de Cetin, noi răspundem: după ce instalezi Windows, pui Linux. Orice alte discuții sunt de prisos.

- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole