Ștergi definitiv contul Facebook?

Cum să îți ștergi contul Facebook? Aparent, întrebarea vine cu un răspuns greu de dat. Ștergerea acestuia pare un obiectiv aproape imposibil de atins. Oricine a încercat să facă acest pas, până de curând, indiferent de motivele care l-au îndemnat, a constatat că nu poate decât să îl dezactiveze temporar. Cu alte cuvinte, profilul Facebook nu era șters, ci păstrat într-o stare de “hibernare”, dacă ne putem exprima metaforic. Fotografiile, clipurile video, postările, în mare parte, ar fi rămas accesibile curioșilor. Oricând, utilizatorul, dacă ar fi dorit, ar fi reușit să îl reactiveze, nu trebuia decât să introducă datele acestuia și totul revenea la normal.

Fii pe fază!

Din păcate, un cont dezactivat poate pune, în anumite condiții, probleme de securitate destul de mari. Utlizatorii, odată cu trecerea timpului, l-ar fi pierdut din vedere și nu ar mai fi fost la fel de precauți/vigilenți. Oricând este posibil, ca să o spunem pe românește, ca un astfel de cont dezactivat să intre pe mâini nedorite cu ajutorul “prietenilor”.

Așadar, dacă nu îți mai place Facebook și vrei să îți elimini profilul, zicem noi, că ar fi mult mai logic să îl ștergi odată pentru totdeauna. În cazul în care, peste ani, te răzgândești, nu ai decât să o iei de la capăt cu unul nou.

Dacă ești absolut sigur că vrei să îți ștergi definitiv și irevocabil contul Facebook fără niciun fel de posibilitate de revenire a acestuia, urmează pașii de mai jos.

Confirmare ștergere cont

Accesează link-ul care îți va șterge direct, definitiv și irevocabil contul (click aici) și tot ce înseamă acesta (profil, fotografii, prieteni, preferințe, clipuri video etc.). Ține minte, odată luată această decizie, nu mai poți face nimic pentru a-ți recupera contul Facebook. Odată închis, lasă-l așa.

P.S. – Ce spune Facebook

Dacă îți ștergi contul:
Nu mai poți redobândi accesul după ștergere.
Amânăm ștergerea câteva zile după solicitare. Cererea de ștergere se anulează dacă te reconectezi la contul tău Facebook în această perioadă de timp.
Ștergerea din sistemele noaDacă îți ștergi contul:
Nu mai poți redobândi accesul după ștergere.
Amânăm ștergerea câteva zile după solicitare. Cererea de ștergere se anulează dacă te reconectezi la contul tău Facebook în această perioadă de timp.
Ștergerea din sistemele noastre de rezervă poate să dureze până la 90 de zile. Informațiile tale nu sunt disponibile pe Facebook în tot acest timp.
Unele informații, precum istoricul mesajelor, nu sunt stocate în contul tău. Cu alte cuvinte, este posibil ca prietenii să aibă acces la mesajele trimise de tine și după ștergerea contului tău.
Copii ale unor elemente (de exemplu, înregistrări în jurnal) pot rămâne în baza noastră de date, dar acestea nu mai sunt asociate cu elemente de identificare personală.stre de rezervă poate să dureze până la 90 de zile. Informațiile tale nu sunt disponibile pe Facebook în tot acest timp.
Unele informații, precum istoricul mesajelor, nu sunt stocate în contul tău. Cu alte cuvinte, este posibil ca prietenii să aibă acces la mesajele trimise de tine și după ștergerea contului tău.
Copii ale unor elemente (de exemplu, înregistrări în jurnal) pot rămâne în baza noastră de date, dar acestea nu mai sunt asociate cu elemente de identificare personală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.