37.1 C
București
sâmbătă, iulie 20, 2024

ChaletOS reinventează Windows-ul

Ar trebui să le citești

Despre ChaletOS

ChaletOS este un sistem de operare pe care îl veți îndrăgi imediat. Acesta este adaptat cu multă atenție, special pentru cei care vor să treacă de la Windows la GNU/Linux. Binențeles, sistemul se adresează și celor care nu vor să renunțe la interfața clasică cu care cei de la Microsoft i-au obișnuit.

Un mare atu

Nu este un secret! Există multe distribuții special adaptate pentru cei care vor să migreze, dar ChaletOS are ceva în plus. Practic, prin modul în care sistemul se prezintă la nivel grafic, acesta este foarte apropiat de Windows. Am putea spune că seamănă izbitor de bine cu Windows 7. Echipa de dezvoltare a făcut, din acest punct de vedere, un lucru extrem de bun și, de ce nu, interesant și binevenit. Să nu uităm totuși că, ChaletOS nu este Windows, ci Linux. OS-ul schimbă radical aerul, pregătind utilizatorul pentru un sistem de operare adevărat a cărui menire nu este să îl stoarcă de bani ci să îl ajute și, culmea, gratuit.

Părerea noastră

Testăm de ceva vreme această distribuție puțin cunoscută, iar impresia făcută este mai mult decât bună. Avantajele de netăgăduit ale GNU/Linux îmbinate cu un design mai mult decât familiar utilizatorilor de Windows transformă distribuția într-o alternativă remarcabilă.

Câteva detalii tehnice

Distribuția este un remix de Xubuntu care se mișcă excelent pe computerele de tot felul. Cerințele minime de sistem sunt următoarele:

  • procesor de minim 1 GHz
  • cel puțin 256 MB RAM
  • 8 GB spațiu de stocare
  • placă video capabilă de o rezoluție de minim 1024 x 768.

Așadar, acest sistem de operare este perfect atât pentru computerele mai vechi cât și pentru cele recente. Driverele și codec-urile, conform bunei tradiții a Linux-urilor moderne, sunt instalate automat. Spre deosebire de Windows, ChaletOS poate fi rulat direct de pe DVD sau stick-ul USB. În acest mod utilizatorul având posibilitatea de a alege, imediat ce este convins de acest sistem, să îl și instaleze. Că tot veni vorba de instalare, aceasta este rapidă și logică. Nu sunt șanse ca să pună probleme nimănui care are habar cât de cât despre un astfel de procedeu.

Cu ce softuri vine

Sistemul de operare aduce din fabrică o serie de soft-uri mai mult decât utile celor care vor să folosească computerul la capacitate maximă, atât pentru productivitate cât și pentru distracție. Aplicații excelente precum: PopcornTime, Mozilla Firefox, suita office WPS Office (Libre Office poate fi instalat ulterior), Pidgin, Thunderbird Mail, Great Little Radio Player, Transmission, Gimp etc.. În plus, sunt oferite și widget-uri care îți transformă desktop-ul într-un adevărat centru informațional. Alături de toate acestea, o excelentă aplicație care schimbă temele sistemului de operare (și aveți de unde alege), vă atrage. Iar dacă vrei mai mult, te așteaptă alte mii de aplicații ce pot fi instalate din două click-uri prin Centrul Soft.

Cum instalezi

Pentru a vă bucura de toate aceste beneficii aduse de o distribuție GNU/Linux pe un sistem ce seamănă foarte bine cu Windows-ul, trebuie să descărcați ChaletOS de mai jos. Al doilea pas constă în arderea OS-ului pe un DVD sau stick USB folosind un soft specializat precum CD Burner XP. Trebuie doar să alegeți versiunea compatibilă, 32 sau 64 de biți.

P.S.

Noi ne-am propus să promovăm acele sisteme de operare care se remarcă prin adaptabilitate, ușurință în rulare și utilizare, care vin în sprijinul utilizatorilor și care, între noi fie vorba, îi schimbă în bine. Chalet OS poate fi văzut ca un prim pas pe care cei ce vor să treacă pe Linux îl pot face. Depinde de ei dacă pe mai departe vor testa și altceva diferit de ceea ce Windows-ul i-a învățat sau vor fi tradiționaliști. Un singur lucru este cert, din moment ce ai testat Linux, greu îți poți stăpâni curiozitatea. Recomandăm Chalet OS atât celor care sunt fani Windows și au nevoie de un timp mai îndelungat pentru a se adapta cât și celor care pur și simplu vor un sistem ce duce foarte mult spre Windows.

DESCARCĂ DE AICI ChaletOS
Accesează aici site-ul oficial ChaletOS

- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole