6.7 C
București
miercuri, noiembrie 29, 2023

Windows 7 pe făraș. Ce recomandă Microsoft și ce ar trebui să faci de fapt.

Ar trebui să le citești

Windows 7

Surprize, surprize, cei zece ani de suport oficial pentru Windows 7 se cam duc. Practic, cel mai popular sistem de operare de la Microsoft va ieși oficial la pensie. Acest lucru înseamnă că Microsoft va înceta să mai oferte suport către această versiune. Pe românește, Windows 7 nu va mai primi actualizări, fapt care îi va supune la riscuri greu de imaginat pe cei care se vor încumeta să îl mai utilizeze.

Ce recomandă Microsoft

Începând cu 14 ianuarie 2020, Microsoft, conform declarațiilor venite dinspre companie, va sista suportul pentru Windows 7. După cum v-ați așteptat, Microsoft recomandă upgrade-ul la Windows 10, pas văzut ca unica soluție. Nimic mai fals!

Presupunând că PC-ul ori laptop-ul tău are suport pentru Windows 10, această trecere te costă câteva sute de lei (vezi preț). Să nu uităm că sunt numeroase situațiile în care anumite dispozitive care rulau excelent Windows 7 sau Vista nu pot duce corect Windows 10. Explicația este simplă, Windows 10 nu poate funcționa pe configurații considerate a fi prea vechi. Așadar, s-ar putea să ai nevoie de mare noroc pentru a pune în practică recomandarea Microsoft.

Altceva?

Probabil, planul care va avea succes constă în achiziționarea unui computer nou. Mai ales dacă acesta vine deja preinstalat cu Windows 10, la nivel teoretic, nu ar trebui să întâmpini probleme. Bineînțeles, achiziționarea unui laptop nou este costisitoare. Dacă ești responsabil, nu îți pierzi privirile în dispozitivele care costă mai puțin ca un telefon modern.

Ce ar trebui să faci cu adevărat

Rularea Windows 7 după încetarea suportului poate fi extrem de periculoasă. Dacă nu dorești să dai bani pe un nou PC ori pe o licență de Windows 10, cea mai simplă și logică soluție este să treci pe Linux. Linux Mint, Ubuntu, Solus, Deepin sau MX Linux sunt doar câteva distribuții care pot lua locul Windows 7 fără probleme. În plus, nu te costă nimic și sunt șanse mari să constați că sistemul învie sub Linux.

- Advertisement -

Articole asemănătoare

Ce lecții am învățat în acești ani de pentruprieteni.com

Lecții Lecțiile învățate în toți acești ani de pentruprieteni.com au fost interesante și numeroase. Nimeni nu ne-a pregătit pentru ceea ce urma să vină, pentru...
- Advertisement -

Cele mai noi articole