marți, iulie 14, 2020

Windows 7 pe făraș. Ce recomandă Microsoft și ce ar trebui să faci de fapt.

TREBUIE SĂ LE CITEȘTI

Nu mai posta pe Facebook poze cu tine, cu casa ta și cu locurile pe care le vizitezi

Periculos obicei Un obicei tot mai des întâlnit al utilizatorilor Facebook constă în expunerea extrem de detaliată a vieții personale pe această rețea. Înâlnim pe...

Ești profesor? Verifică-ți salariul

Fă-ți temele! Orice profesor din România are, la ora actuală, mai multe posibilități prin care pot cere o a doua opinie atunci când este vorba...

Cum poți avea acces gratuit la Netflix, cel mai mare site de seriale și filme din lume

Netflix este cel mai tare Netflix, cel mai mare site de filme și seriale din lume este prezent și în România începând cu luna ianuarie...

23 de unelte gratuite pentru un profesor super creativ în 2020

Un profesor creativ are toate șansele să stârnească interesul elevului pentru materia predată. Uneltele despre care veți citi în cele ce urmează au următoarele caracteristici:

Windows 7

Surprize, surprize, cei zece ani de suport oficial pentru Windows 7 se cam duc. Practic, cel mai popular sistem de operare de la Microsoft va ieși oficial la pensie. Acest lucru înseamnă că Microsoft va înceta să mai oferte suport către această versiune. Pe românește, Windows 7 nu va mai primi actualizări, fapt care îi va supune la riscuri greu de imaginat pe cei care se vor încumeta să îl mai utilizeze.

Ce recomandă Microsoft

Începând cu 14 ianuarie 2020, Microsoft, conform declarațiilor venite dinspre companie, va sista suportul pentru Windows 7. După cum v-ați așteptat, Microsoft recomandă upgrade-ul la Windows 10, pas văzut ca unica soluție. Nimic mai fals!

Presupunând că PC-ul ori laptop-ul tău are suport pentru Windows 10, această trecere te costă câteva sute de lei (vezi preț). Să nu uităm că sunt numeroase situațiile în care anumite dispozitive care rulau excelent Windows 7 sau Vista nu pot duce corect Windows 10. Explicația este simplă, Windows 10 nu poate funcționa pe configurații considerate a fi prea vechi. Așadar, s-ar putea să ai nevoie de mare noroc pentru a pune în practică recomandarea Microsoft.

Altceva?

Probabil, planul care va avea succes constă în achiziționarea unui computer nou. Mai ales dacă acesta vine deja preinstalat cu Windows 10, la nivel teoretic, nu ar trebui să întâmpini probleme. Bineînțeles, achiziționarea unui laptop nou este costisitoare. Dacă ești responsabil, nu îți pierzi privirile în dispozitivele care costă mai puțin ca un telefon modern.

Ce ar trebui să faci cu adevărat

Rularea Windows 7 după încetarea suportului poate fi extrem de periculoasă. Dacă nu dorești să dai bani pe un nou PC ori pe o licență de Windows 10, cea mai simplă și logică soluție este să treci pe Linux. Linux Mint, Ubuntu, Solus, Deepin sau MX Linux sunt doar câteva distribuții care pot lua locul Windows 7 fără probleme. În plus, nu te costă nimic și sunt șanse mari să constați că sistemul învie sub Linux.

MAI MULTE ARTICOLE

Răspunsuri la întrebările celor care vor să treacă pe Linux

Nu puține sunt întrebările referitoare la Linux pe care și le pot adresa curioșii. Echipa pentruprieteni.com a realizat o scurtă sinteză care cuprinde cel mai des auzite întrebări,

UTIL

Te obosește motorul de căutare Google? Vezi 4 alternative excelente

Poate nu știai dar sunt numeroase alternative la cel mai utilizat motor de căutare al momentului, despre Google este vorba.
2,453FaniÎmi place
343CititoriConectați-vă
86AbonațiAbonați-vă

ARTICOLE RECENTE

Mobian, un nou sistem de operare pentru smartphone

Mobian este un nou sistem de operare open source pentru smartphone. Acesta se dorește a fi o alternativă la cunoscutul Android, alături de PureOS sau Ubuntu Touch.

Video – LinuxFX, o distribuție Linux ușor de confundat cu Windows 10

LinuxFX este o distribuție Linux care a copiat extrem de bine modul în care arată Windows 10. Dacă nu ești cunoscător, nici nu zici că ai de-a face cu Linux sub capotă.

Ce poți face pentru a nu mai fi spionat online?

Consideri că ești spionat? Când vorbim despre securitate și intimitate în mediul online, despre siguranța datelor personale, nu trebuie să facem, sub nicio formă, compromisuri.

Cum să îți protejezi contul Facebook. 16 reguli de aur

Cum să îți protejezi contul Facebook? Nu este deloc greu să îți protejezi contul Facebook. Ai nevoie de un...

Răspunsuri la întrebările celor care vor să treacă pe Linux

Nu puține sunt întrebările referitoare la Linux pe care și le pot adresa curioșii. Echipa pentruprieteni.com a realizat o scurtă sinteză care cuprinde cel mai des auzite întrebări,
109 Shares
Copy link
Powered by Social Snap