25.7 C
București
vineri, aprilie 12, 2024

Două alternative complete și gratuite la Microsoft PowerPoint. Avem și un bonus

Ar trebui să le citești

PowerPoint

Microsoft PowerPoint este o prezență veche pentru utilizatorii români. Nu toată lumea își permite acest soft proprietar deoarece este o aplicație pe bani grei iar versiunile piratate sunt destul de periculoase. Cei care nu doresc să folosească suita Office de la Microsoft se pot folosi de serviciile a două aplicații complete și gratuite. Doar în acest mod pot scăpa de costurile pe care Microsoft PowerPoint le presupune, ne referim aici la abonamentul anual/lunar sau la plata unei licențe care nu este deloc ieftină.

Complet gratuite

LibreOffice

LibreOffice reprezintă alternativa open-source extrem de puternică care poate fi descărcată și utilizată gratuit și fără restricții pe Windows, macOS și Linux. Folosindu-te de LibreOffice poți face aceleași lucruri pe care le făceai cu suita Office de la Microsoft, poate chiar mai bine. Echivalentul aplicației PowerPoint, în acest caz, se numește Impress. Ai la dispoziție numeroase teme pentru prezentări și funcționalități care te vor ajuta să realizezi proiecte impresionante.

Suita office LibreOfice poate fi descărcată de aici iar mai multe informații pot fi accesate aici.

Google Slides

O alternativă mai puțin cunoscută dar la fel de puternică este reprezentată de Google Slides. Softul poate fi accesat din browser, în cazul utilizatorilor de desktop-uri sau laptop-uri, ori prin aplicațiile proprietar existente pe Android și iOS.

Spre deosebire de LibreOffice, Google Slides poate fi utilizat mai ușor în cazul proiectelor care necesită colaborare. Desigur, este necesară și o conexiune activă la Internet.

Alte alternative

Microsoft PowerPoint poate fi înlocuit într-o măsură mai mică sau mai mare și de alternative precum:

  • Prezi. Aplicația nu este complet gratuită dar aduce o viziune diferită și destul de antrenantă. Restricțiile pe care utilizatorul le are, din păcate, sunt de natură să descurajeze.
  • WPS Office Free. Aplicație, din punctul de vedere al funcționalității și al interfeței grafice, este foarte apropiată de PowerPoint. Softul este disponibil pe Windows, macOS, Linux, iOS și Android.

P.S.

Ai putea să încerci și Canva, Xtensio și Zoho Show.

- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole