9.4 C
București
luni, martie 4, 2024

Netflix: 11 sfaturi și trucuri pe care ar trebui să le cunoști și să le pui în practică

Ar trebui să le citești

Netflix: sfaturi și trucuri

Mai cunoașteți pe cineva care nu a auzit sau nu a folosit platforma Netflix? Noi nu.

Lider

Netflix, la nivel mondial, se poate lăuda cu sute de milioane de utilizatori. Succesul este evident și în România. Filmele și serialele originale, posibilitatea de a le descărca pe telefon sau tabletă, existența unor planuri tarifare adaptate propriului buzunar, aplicațiile moderne și intuitive care chiar funcționează, funcția de redare offline, lipsa reclamelor dar și posibilitatea vizionării conținutului de până la patru persoane simultan pentru un cont, toate acestea, fără să exagerăm, au transformat Netflix în cel mai popular serviciu de streaming la nivel mondial.

11 sfaturi și trucuri pentru Netflix

Pentru ca experiența de utilizare a Netflix să se îmbunătățească considerabil îți recomand să cunoști și să folosești trucurile de mai jos.

Coduri secrete

Aceasta este și tactica Facebook – utilizatorul Netflix este inclusă o bulă. Practic, istoricul vizionărilor și al căutărilor determină sugestiile de vizionare pe care platforma ți le oferă. Pentru cei care vor să vadă și altceva, cunoașterea existenței a câtorva zeci de codurile secrete reprezintă cea mai bună recomandare. Acestea oferă acces la producții noi și la genuri de care nici măcar nu ai bănuit. Un material pe această temă – cu zeci de astfel de coduri și link-uri – poate fi accesat aici.

Descarcă producțiile

Netflix oferă posibilitatea de a descărca filmele și serialele pentru o vizionare ulterioară. Spre exemplu, poți face economie de date prin descărcarea acestora atunci când te afli pentru o rețea wireless. Practic, nu mai depinzi de calitatea semnalului oferit de operatorul de telefonie mobilă.

VPN

Prin utilizarea unui VPN vei avea acces la producții care nu sunt disponibile în România. Desigur, trebuie să ai cunoștințe solide de limba engleză deoarece subtitrările vor lipsi. Atenție, cele mai bune VIP-uri sunt cele pe bani.

Scurtături

Netflix poate fi mai ușor utilizat folosind scurtăturile din tastatură. Iată și câteva exemple:

  • Spațiu – Pauză/Derulează;
  • F/Esc – intri/ieși din ecranul complet;
  • S – treci peste introducere;
  • Săgeata dreapta/stânga – derulare înapoi / avansare rapidă zece secunde
  • Săgeată sus/jos – creșteți și descreșteți volumul sonorului
Subtitrare

Nu îți place modul în care platforma afișează predefinit subtitrarea? Din două mutări o poți aduce pe gustul tău. Astfel: accesezi contul, accesezi setările, accesezi profilul tău și dai click pe “Aspectul subtitrărilor” (vezi imaginea de mai jos).

Control parental

Activează controlul parental în situația în care ai copii și nu dorești ca aceștia să vizioneze producții care impun o anumită limită de vârstă. Procedezi ca mai sus pentru a activa această funcție, cu excepția faptului că vei accesa meniul „restricții de vizionare” – link aici.

Profile diferite

Atunci când la contul tău Netflix mai au acces și alte persoane, pentru a nu aduce haosul acolo unde ar trebui să fie ordine și disciplină, îți recomandăm să crezi profile diferite. Este important ca fiecare persoană să își folosească profilul său, desigur.

Șterge istoricul, selectiv

Poți recurge la ștergerea din istoricul vizionărilor a filmelor și serialelor sensibile, mai ales în situația în care cei cu care îți împarți contul Netflix sunt băgăcioși și pot genera scandaluri. Poți face asta prin accesarea funcției “activitate de vizionare“.

P.S.

Ce trucuri recomanzi?

- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole