30.5 C
București
vineri, iulie 19, 2024

Firefox Send – o alternativă credibilă la WeTransfer

Ar trebui să le citești

Mulți dintre noi am apelat, atunci când am fost nevoiți să trimitem cuiva fișiere mai mari, la binecunoscutul WeTransfer. Asta poate și din simplul motiv că acest serviciu apare printre primele rezultate pe Google după ce utilizatorul află cu dezamăgire că unele fișiere sunt prea mari pentru a fi atașate e-mail-urilor.

Credibilitatea este esențială

Internetul nu duce lipsă de servicii destinate transferului de fișere de mari dimensiuni. Însă un aspect important pe care ar fi bine să-l luăm în seamă atunci când alegem un astfel de serviciu îl reprezintă credibilitatea sa. Nimeni nu-și dorește ca fișierele trimise să ajungă acolo unde nu trebuie sau ca ele să rămână disponibile online fără posibilitatea de a le șterge. Confidențialitatea ar trebui să ne preocupe cam mereu. Nici nu ne putem da seama ce detaliu aparent nesemnificativ poate să ne creeze cândva probleme.

Firefox Send – o alternativă credibilă

WeTransfer și alți câțiva competitori și-au câștigat în decursul timpului această credibilitate despre care vorbeam anterior. Un nou serviciu de acest gen cu greu ar câștiga acum încrederea utilizatorilor. Excepția o constituie Firefox Send, care beneficiază de puterea și imaginea Mozilla. De asemenea, oferă niște opțiuni pe care concurența le taxează.

Accesează Firefox Send (click aici)

Firefox Send vs. WeTransfer

Încercăm să facem o scurtă comparație între cele două servicii de file sharing/transfer. Astfel:

  • WeTransfer, în varianta gratuită, ne oferă posibilitatea de a transfera maxim 2 GB (un fișier sau mai multe, dar care, adunate să nu depășească această limită). În varianta Plus (pe bani), putem transfera fișiere de până la 20 GB, putem stoca până la 100 GB.
  • Dacă avem cont Firefox și ne autentificăm în el, putem transfera cel mult 2.5 GB. Fără cont, limita este de doar 1 GB.
  • Firefox Send ne permite, cu sau fără cont (în niciun caz pe bani) protejarea prin parolă a fișierelor. WeTransfer face asta doar în varianta Plus ($12 lunar sau $120 pe an)
  • WeTransfer, în varianta free, șterge automat fișierele după șapte zile și ne permite să setăm noi perioada în varianta Plus. Firefox Send permite setarea numărului de descărcări după care fișierul expiră (cel mai probabil se șterge) sau a perioadei în care este disponibil pentru descărcare.

Concluzii

Așadar, dacă avem de trimis fișiere mai voluminoase (peste 1 GB), soluția o reprezintă WeTransfer. Când aceste fișiere nu depășesc 1 GB, mai ales dacă suntem preocupați de securitate, Firefox Send este mai potrivit. Sperăm ca în viitor cei de la Firefox să devină un pic mai generoși. Limita de 1 GB este, sinceri să fim, sub ceea ce oferă concurența, în majoritatea ei. Voi cum transferați fișierele de mari dimensiuni?

- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole