luni, iulie 13, 2020

De ce este important să actualizezi Linux-ul, să îl menții la zi?

TREBUIE SĂ LE CITEȘTI

Nu mai posta pe Facebook poze cu tine, cu casa ta și cu locurile pe care le vizitezi

Periculos obicei Un obicei tot mai des întâlnit al utilizatorilor Facebook constă în expunerea extrem de detaliată a vieții personale pe această rețea. Înâlnim pe...

Ești profesor? Verifică-ți salariul

Fă-ți temele! Orice profesor din România are, la ora actuală, mai multe posibilități prin care pot cere o a doua opinie atunci când este vorba...

Cum poți avea acces gratuit la Netflix, cel mai mare site de seriale și filme din lume

Netflix este cel mai tare Netflix, cel mai mare site de filme și seriale din lume este prezent și în România începând cu luna ianuarie...

23 de unelte gratuite pentru un profesor super creativ în 2020

Un profesor creativ are toate șansele să stârnească interesul elevului pentru materia predată. Uneltele despre care veți citi în cele ce urmează au următoarele caracteristici:

Trebuie să actualizezi Linux-ul

Indiferent că îl folosim pe computer, laptop, netbook sau pe dispozitive mobile gen tablete sau telefoane inteligente, menținerea la zi a sistemului de operare a acestora este, sau ar trebui să fie, extrem de importantă. De ce nu, ar trebui să fie unul dintre principalele obiective ale utilizatorului, în ceea ce privește întreținerea sistemului de operare.

Actualizări

Atât IOS-ul celor de la Apple, Windows-ul celor de la Microsoft sau GNU/Linux, cu multitudinea sa de distribuții, trebuiesc menținute la zi, prin actualizări, ori de câte ori sistemul de operare o cere.
Pentru utilizatorul român de Windows, mai precis pentru cel care a trecut la Linux sau care folosește cele două sisteme de operare în paralel, actualizarea sistemului poate pune probleme, în special de natură psihologică. De instalat actualizările nu este greu, sistemul este aproape automatizat, mai greu este să te lupți cu obișnuința unor practici devenite oarecum normalitate pe Windows, cu mentalitatea și ignoranța.

Foarte mulți români

Foarte mulți români utilizatori de Windows piratat au blocat aceste actualizări în speranța deșartă că Microsoft nu îi va descoperi și nu le va face inoperabil, mai devreme sau mai târziu, sistemul de operare. Va trece ceva timp până ce aceștia vor înțelege că distribuția de Linux pe care o folosesc nu are același statut precum Windows-ul, același comportament și aceleași principii de bază.

Utilizatorul

Utilizatorul trebuie să înțeleagă că dacă rulează o distribuție gratuită de Linux, gen Linux Mint, Ubuntu, Manjaro, openSUSE etc. nu comite nicio infracțiune și nu mai este nevoie să se ascundă, adică să blocheze actualizările sistemului și să îl supună astfel unor riscuri. Descărcarea, testarea, instalarea, actualizarea, distribuirea este legală, gratuită și recomandabilă.

Cu ce ne ajută

Actualizările sistemului tău de operare bazat pe GNU/Linux sunt extrem de importante deoarece:
mențin sistemul de operare la zi

  • înlătură, repară eventualele breșe de securitate
  • înlătură, repară erori de funcționare ale sistemului
  • aduc un plus de compatibilitate cu partea hardware
  • implementează funcții noi
  • instalează cele mai noi variante ale aplicațiilor pe care le folosești, pentru a obține maximul de performanță și de securitate din partea acestora
  • Tu când ai instalat ultima oară actualizările Linux-ului tău?

MAI MULTE ARTICOLE

Răspunsuri la întrebările celor care vor să treacă pe Linux

Nu puține sunt întrebările referitoare la Linux pe care și le pot adresa curioșii. Echipa pentruprieteni.com a realizat o scurtă sinteză care cuprinde cel mai des auzite întrebări,

UTIL

Firefox Send – o alternativă credibilă la WeTransfer

Mulți dintre noi am apelat, atunci când am fost nevoiți să trimitem cuiva fișiere mai mari, la binecunoscutul WeTransfer.
2,453FaniÎmi place
343CititoriConectați-vă
86AbonațiAbonați-vă

ARTICOLE RECENTE

Mobian, un nou sistem de operare pentru smartphone

Mobian este un nou sistem de operare open source pentru smartphone. Acesta se dorește a fi o alternativă la cunoscutul Android, alături de PureOS sau Ubuntu Touch.

Video – LinuxFX, o distribuție Linux ușor de confundat cu Windows 10

LinuxFX este o distribuție Linux care a copiat extrem de bine modul în care arată Windows 10. Dacă nu ești cunoscător, nici nu zici că ai de-a face cu Linux sub capotă.

Ce poți face pentru a nu mai fi spionat online?

Consideri că ești spionat? Când vorbim despre securitate și intimitate în mediul online, despre siguranța datelor personale, nu trebuie să facem, sub nicio formă, compromisuri.

Cum să îți protejezi contul Facebook. 16 reguli de aur

Cum să îți protejezi contul Facebook? Nu este deloc greu să îți protejezi contul Facebook. Ai nevoie de un...

Răspunsuri la întrebările celor care vor să treacă pe Linux

Nu puține sunt întrebările referitoare la Linux pe care și le pot adresa curioșii. Echipa pentruprieteni.com a realizat o scurtă sinteză care cuprinde cel mai des auzite întrebări,
94 Shares
Copy link
Powered by Social Snap