duminică, august 9, 2020

Încurcăturile din care te poate scoate o distribuție Linux atunci când utilizezi Windows 10 sau 7

TREBUIE SĂ LE CITEȘTI

Nu mai posta pe Facebook poze cu tine, cu casa ta și cu locurile pe care le vizitezi

Periculos obicei Un obicei tot mai des întâlnit al utilizatorilor Facebook constă în expunerea extrem de detaliată a vieții personale pe această rețea. Înâlnim pe...

Ești profesor? Verifică-ți salariul

Fă-ți temele! Orice profesor din România are, la ora actuală, mai multe posibilități prin care pot cere o a doua opinie atunci când este vorba...

Cum poți avea acces gratuit la Netflix, cel mai mare site de seriale și filme din lume

Netflix este cel mai tare Netflix, cel mai mare site de filme și seriale din lume este prezent și în România începând cu luna ianuarie...

Cum afli cine te sună cu număr necunoscut. Este foarte simplu

Te sună cu număr necunoscut? Apelurile în care cineva te sună de pe un număr necunoscut ție, pe care...

O distribuție Linux

Îți vom povesti despre cum te poate salva o distribuție Linux. Presupunând că ești utilizator de Windows, îți recomandăm să citești până la final acest material. Practic, nu se știe niciodată cum o să îți fie util atunci când o să ai de-a face cu probleme specifice Windows-ului – invazie de viruși, ecran albastru, probleme cauzate de cedări ale driverelor. Dacă Windows-ul refuză să se mai lase utilizat, Linux-ul este soluția la erorile OS-ului realizat de Microsoft.

Situații problemă

Am selectat pentru tine cele mai des întâlnite probleme pe Windows pentru rezolvare cărora Linux-ul este de folos. În toate cazurile, dacă bootezi de pe un Stick USB, pe care ai ars anterior o distribuție Linux, îți poți lejer salva date importante. Chiar dacă Windows-ul nu va mai putea fi salvat, clipurile, documente și fotografiile tale vor putea fi accesate și copiate. Vei putea face asta prin intermediul unei distribuții precum Ubuntu, Linux Mint, Solus OS etc. Odată ce ai bootat de pe Linux, acesta va fi complet funcțional și vei putea accesa și muta datele importante, eventual vei putea scana și curăța Windows-ul de viruși.

Despre bootare

Practic, după ce ai descărcat și ars pe un Stick USB o imagine .iso a unei distribuții, totul extrem de simplu, poți boota de pe aceasta. Fiecare marcă/model de laptop are o tastă dedicată prin care poți selecta mediul care se încarcă pentru prima dată la pornirea PC-ului. Dacă selectezi USB-ul pe care ai ars o imagine .iso cu Ubuntu, ca să dăm un exemplu, acesta se va încărca în RAM, în locul Windows-ului. Windows-ul nu va păți nimic, stai liniștit. Vei beneficia de un OS complet funcțional care va rula independent de Windows, direct de pe Stick-ul USB. Linux-ul poate!

1. Recuperare date din Windows

Dacă ai reușit să îți virusezi al tău Windows 10 în așa hal încât pare intrat în moarte clinică, îți recomandăm să folosești Linux ca să recuperezi datele tale, eventual să îl devirusezi.

2 Recuperare date de pe Stick-uri USB

În cazul în care stick-ul USB nu mai poate fi accesat, asta tot din cauze ce țin de viruși, Linux-ul este cel ce te va ajuta. Virușii de Windows nu își pot face efectul pe Linux. Dacă ai ochiul format și puține documente pe Stick, spre exemplu, poți identifica fișierul virusat care îți face Stick-ul USB inutilizabil. La final, după ce ai recuperat datele, o formatare de lungă durată prin intermediul Linux-ului îți poate repune Stick-ul USB pe picioare.

3. Devirusare

Folosind o distribuție pe care ai instalat un antivirus, cu puțin ajutor, vei putea scana și devirusa Windows-ul, cât și Stick-ul USB.

4. Plus de viteză și productivitate

Dacă laptop-ul, din motive diverse, se mișcă precum melcul și tu ai de prezentat o lucrare, tot prin bootarea de pe un Stick USB pe care ai ars anterior o distribuție, îți vei putea termina prezentarea. Chiar și neinstalat pe PC, rulând de pe un Stick USB, Linux-ul poate fi mai fluent și rapid,

5. Un OS într-un stick

O distribuție Linux poate fi instalată pe un Stick USB – atenție, nu arsă. Vei avea un OS complet funcțional pe care îl vei putea folosi pe cam tot ce înseamnă PC-uri. Îl vei putea actualiza, vei putea salva documente, vei putea instala aplicații.

MAI MULTE ARTICOLE

Răspunsuri la întrebările celor care vor să treacă pe Linux

Nu puține sunt întrebările referitoare la Linux pe care și le pot adresa curioșii. Echipa pentruprieteni.com a realizat o scurtă sinteză care cuprinde cel mai des auzite întrebări,

UTIL

De Ziua Internațională a Parolelor

Știai că există o zi internațională a parolelor? Ea se "sărbătorește" pe data de 2 mai și reprezintă un prilej numai bun pentru companiile de securitate cibernetică să ne reamintească
2,452FaniÎmi place
342CititoriConectați-vă
86AbonațiAbonați-vă

ARTICOLE RECENTE

Ți-ai șters fotografiile din greșeală de pe telefon? Le recuperezi integral, fără aplicații suplimentare sau costuri

Dacă ai șters fotografiile de pe telefonul mobil, nu este totul distrus. Le poți recupera imediat, fără costuri sau aplicații care îți promit marea cu sarea.

Află cum stai cu inteligența. Câteva aplicații care susțin că îți măsoară IQ-ul, gratuit

Vrei să afli cum stai cu inteligența? Dacă vrei să afli cum stai cu inteligența, ai nimerit unde trebuie....

În curând, Ubuntu Web alternativă la Chrome OS

Ubuntu Web este un proiect pe cale de a deveni realitate, demarat de Rudra Saraswat. Acest tânăr dezvoltator a lansat deja Ubuntu Unity Remix și Ubuntu Education (UbuntuEd).

Nu ar trebui să publici poze cu tine pe Facebook, Instagram și pe alte rețele de socializare

Bombardați cu poze Trăim vremuri în care unii fac poze chiar și în baie sau răstigniți pe mașina de...

10 servicii și unelte gratuite, utile cadrelor didactice în rezolvarea multor probleme

Cadrele didactice au la dispoziție numeroase servicii și unelte online gratuite care le pot fi de mare ajutor în diverse situații.
370 Shares
Copy link
Powered by Social Snap