35 C
București
duminică, iunie 23, 2024

Materialele didactice se realizează mai ușor cu aceste 4 aplicații gratuite, intuitive și profesioniste

Ar trebui să le citești

Materialele didactice

Realizarea de materiale didactice înseamnă un efort pentru profesori, mai ales atunci când nu au la dispoziție instrumentele cele mai potrivite sau când utilizarea lor implică bani cheltuiți și timp pierdut. Îți propunem în ceea ce urmează patru aplicații gratuite, numai bune pentru realizarea celor mai diverse materiale utilizabile în sala de clasă.

LibreOffice

LibreOffice le cuprinde aproape pe toate. Spre exemplu, în Writer (echivalentul Microsoft Word) putem crea documente precum fișe de lucru, teste, chestionare, tabele, diagrame, figuri geometrice etc. În Impress Presentation (echivalentul Microsoft Powerpoint) putem crea prezentări de tip slideshow, cu sau fără efecte vizuale sau audio, folosindu-ne de numeroasele template-uri care ne stau la dispoziție. În Draw poți crea materiale grafice precum scheme sau forme geometrice, doar imaginația este limita. Calc Spreadsheet (echivalentul Microsoft Excel) îți permite să prelucrezi date și chiar să reprezinți rezultatele sub formă de diagrame.

Descarcă LibreOffice (în limba română)

Gimp și Inkscape

Gimp și Inkscape fac lucrurile oarecum diferit. Dacă în Gimp editezi cu ușurință orice fotografie, în Inkscape poți crea afișe, grafică vectorială, iar toate acestea se pot salva în diverse formate. Gimp este echivalentul Adobe Photoshop, iar Inkscape este alternativa lui Adobe Illustrator.

Descarcă Gimp
Descarcă Inkscape

Bine de știut

Aplicațiile pe care ți le-am propus mai sus sunt disponibile atât pe Windows cât și pe toate distribuțiile Linux. Pentru Windows, este nevoie să descărcați aplicația și să-i dați instalare, în timp ce pe Linux le puteți instala prin intermediul magazinelor de aplicații.

Aplicația de mai jos poate fi accesată prin intermediul unui browser, de preferat versiunea la zi.

Alternativă online

Prezi este o alternativă online pentru Microsoft Powerpoint și LibreOffice Impress Presentation. Aceasta vă permite realizarea unor prezentări superbe, moderne, care vor captiva clasa. Se lucrează destul de ușor, aveți nevoie doar să vă creați un cont și de un pic de imaginație. Dă utilizatorului posiblitatea de a concepe prezentări dinamice și fluide, cu animații și efecte de mișcare, cu un impact mult mai puternic decât o simplă înșiruire de slide-uri.

Prezi este disponibil în mai multe variante, dintre care noi o recomandăm pe cea gratuită, care e și completă.

Accesează Prezi

- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole