duminică, iulie 12, 2020

Toate manualele școlare sunt la un click distanță. Descarcă-le gratuit dacă ești elev, profesor sau părinte

TREBUIE SĂ LE CITEȘTI

Nu mai posta pe Facebook poze cu tine, cu casa ta și cu locurile pe care le vizitezi

Periculos obicei Un obicei tot mai des întâlnit al utilizatorilor Facebook constă în expunerea extrem de detaliată a vieții personale pe această rețea. Înâlnim pe...

Ești profesor? Verifică-ți salariul

Fă-ți temele! Orice profesor din România are, la ora actuală, mai multe posibilități prin care pot cere o a doua opinie atunci când este vorba...

Cum poți avea acces gratuit la Netflix, cel mai mare site de seriale și filme din lume

Netflix este cel mai tare Netflix, cel mai mare site de filme și seriale din lume este prezent și în România începând cu luna ianuarie...

23 de unelte gratuite pentru un profesor super creativ în 2020

Un profesor creativ are toate șansele să stârnească interesul elevului pentru materia predată. Uneltele despre care veți citi în cele ce urmează au următoarele caracteristici:

Manuale moderne

Avem manuale în format electronic. Din păcate, România arată modern doar pe internet, dar nu pe orice site sau platformă. Este infinit mai simplu să realizezi un site și un soft de prezentare decât să faci autostrăzi, locuințe, să oferi salarii și condiții de secol XXI cetățenilor, să dotezi școlile și să pregătești profesorii. Poate, odată cu trecerea timpului, se va modifica în bine și mentalitatea poporului român, sursa tuturor relelor din această țară.

Ministerul Educației

Ministerul Educației a pus la dispoziția tuturor celor interesați un loc în care manualele școlare pot fi consultate în format digital. Practic, complet și gratuit, corect? Cu alte cuvinte, poți să răsfoiești, virtual, ce-i drept, pagină cu pagina, zeci de astfel de documente, de la clasa I până la ultimul an liceal. Asta da schimbare, nu prea pare a fi România aici.

Cum funcționează?

În primul rând, pentru a putea avea acces la aceste resurse în format electronic trebuie să îndepliniti anumite cerințe. Practic, aveți nevoie de un dispozitiv conectat la internet, dotat cu un browser decent și actualizat. Nu contează dacă folosiți un telefon inteligent, o tabletă, un PC, ori dacă acesta rulează sistemele de operare GNU/Linux, Windows, Android, macOS sau Chrome, trebuie doar să îndepliniți condițiile de mai sus.

Manualele sunt ordoante în funcție de clasă, semestru și disciplină, fapt care vă va ușura sarcina într-un mod incredibil. Odată ce accesați un astfel de manual, acesta poate fi parcurs integral, din scoarță în scoarță. Din câte am reușit să vedem în cele câteva minute de test, aplicația de vizualizare pare a fi diferită de la o editură la alta, așadar anunite funcții pot exista sau nu.
Profesori, elevi, părinți

Site-ul pentruprieteni.com vă invită să accesați acest link pentru a putea consulta toate articolele dedicate învățământului.

Click aici pentru a consulta manualele școlare

MAI MULTE ARTICOLE

Răspunsuri la întrebările celor care vor să treacă pe Linux

Nu puține sunt întrebările referitoare la Linux pe care și le pot adresa curioșii. Echipa pentruprieteni.com a realizat o scurtă sinteză care cuprinde cel mai des auzite întrebări,

UTIL

Firefox Send – o alternativă credibilă la WeTransfer

Mulți dintre noi am apelat, atunci când am fost nevoiți să trimitem cuiva fișiere mai mari, la binecunoscutul WeTransfer.
2,453FaniÎmi place
341CititoriConectați-vă
86AbonațiAbonați-vă

ARTICOLE RECENTE

Mobian, un nou sistem de operare pentru smartphone

Mobian este un nou sistem de operare open source pentru smartphone. Acesta se dorește a fi o alternativă la cunoscutul Android, alături de PureOS sau Ubuntu Touch.

Video – LinuxFX, o distribuție Linux ușor de confundat cu Windows 10

LinuxFX este o distribuție Linux care a copiat extrem de bine modul în care arată Windows 10. Dacă nu ești cunoscător, nici nu zici că ai de-a face cu Linux sub capotă.

Ce poți face pentru a nu mai fi spionat online?

Consideri că ești spionat? Când vorbim despre securitate și intimitate în mediul online, despre siguranța datelor personale, nu trebuie să facem, sub nicio formă, compromisuri.

Cum să îți protejezi contul Facebook. 16 reguli de aur

Cum să îți protejezi contul Facebook? Nu este deloc greu să îți protejezi contul Facebook. Ai nevoie de un...

Răspunsuri la întrebările celor care vor să treacă pe Linux

Nu puține sunt întrebările referitoare la Linux pe care și le pot adresa curioșii. Echipa pentruprieteni.com a realizat o scurtă sinteză care cuprinde cel mai des auzite întrebări,
4.5K Shares
Copy link
Powered by Social Snap