joi, august 6, 2020

Adevărata rezolvare pentru computerele vechi

TREBUIE SĂ LE CITEȘTI

Nu mai posta pe Facebook poze cu tine, cu casa ta și cu locurile pe care le vizitezi

Periculos obicei Un obicei tot mai des întâlnit al utilizatorilor Facebook constă în expunerea extrem de detaliată a vieții personale pe această rețea. Înâlnim pe...

Ești profesor? Verifică-ți salariul

Fă-ți temele! Orice profesor din România are, la ora actuală, mai multe posibilități prin care pot cere o a doua opinie atunci când este vorba...

Cum poți avea acces gratuit la Netflix, cel mai mare site de seriale și filme din lume

Netflix este cel mai tare Netflix, cel mai mare site de filme și seriale din lume este prezent și în România începând cu luna ianuarie...

Cum afli cine te sună cu număr necunoscut. Este foarte simplu

Te sună cu număr necunoscut? Apelurile în care cineva te sună de pe un număr necunoscut ție, pe care...

Computerele vechi

Computerele vechi au un singur tratament. Indiferent dacă vrem să acceptăm sau nu, poate cea mai enervantă problemă care macină nervii utilizatorilor de computere constă în vechimea acestor dispozitive. Pe românește, un dispozitiv care se apropie de un deceniu de viață este considerat depășit. Sistemele de operare și aplicațiile necesită resurse uriașe comparativ cu trecutul, resurse pe care computerele vechi nu mai sunt capabile să le ofere. Așdar, nu vorbim de un moft, ci de o necesitate. Nu poți fi productiv, nici măcar nu te poți distra decent, cu un PC care abia își trage sufletul.

Plin de rable

Câți dintre posesorii de computere de pe meleaguri mioritice și-au permis un dispozitiv decent din punctul de vedere al configurației. Puterea de cumpărare extrem de redusă a românilor i-a determinat pe cei mai mulți să achiziționeze produse cu mult inferioare pentru o anumită perioadă, dacă ne raportăm la caracteristici. Pentru un occindental , suma de 500 de euro, prețul unui laptop dedicat copiilor sau studenților, nu este mare. În cazul românilor, suma trece binișor peste pragul psihologic de 2000 de lei, adică salariul pe o lună și ceva în cazul multora. Așadar, de nevoie, ne-am mulțumit cu dispozitive catalogate ca pentru studenți sau elevi ori dedicate statelor din lumea a treia ori Indiei. Acestea erau slabe și când au fost achiziționte. În prezent … Așadar, ce pretenții poți avea de la un laptop de 2.000 de lei când un telefon costă tot cam atât?

O singură soluție

Desigur, depinde, de la caz la caz. Suferința poate fi prelungită prin instalarea unor distribuții Linux specializate în rularea pe computere vechi. Acestea sunt limitate și de cele mai multe ori arhaice, prin urmare, satisfacția finală a utilizatorului nu va fi una pozitivă. Întrebarea care se pune este dacă merită să îți irosești nervii și timpul pe toanele unui PC antic? Poate timpul și energia pe care le aloci rezolvării problemelor ar putea fi folosite în alte domenii.

Deci…

Pentru a putea să te bucuri de un sistem de operare la zi, nu poți face decât un singur lucru. Am putea să vă mințim îndemnându-vă să utilizați fel și fel de distribuții care îți pot readuce PC-ul la viață, dar nu facem asta. Când PC-ul este prea vechi și chinuit, nu Linux-ul este salvarea, ci reciclarea. Singura soluție în aceste cazuri constă în achiziționarea unor dispozitive noi. Dacă faci acest pas cu gândul că îți cumperi produsul pentru a-l utiliza mai mulți ani, atunci este bine. Dacă te arunci în brațele unor computere care pentru anul 2017/2018 sunt considerate slabe/depășite, atunci nu faci decât să repeți greșeala. Un dispozitiv decent pentru un utilizator fără pretenții se apropie de suma de 3000 de lei, cam acesta este pragul spre care ar trebui să te îndrepți. Restul, sunt povești.

MAI MULTE ARTICOLE

Răspunsuri la întrebările celor care vor să treacă pe Linux

Nu puține sunt întrebările referitoare la Linux pe care și le pot adresa curioșii. Echipa pentruprieteni.com a realizat o scurtă sinteză care cuprinde cel mai des auzite întrebări,

UTIL

Facebook te lasă să ștergi mesajele trimise pe Messenger. Vezi în ce condiții

Facebook messenger a primit una dintre cele mai interesante funcții, nu puțini fiind cei care au solicitat-o. Nu este vorba de butonul de dislike – va veni și rândul lui – ci de posibilitatea de a șterge mesajele trimise din greșeală.
2,452FaniÎmi place
342CititoriConectați-vă
86AbonațiAbonați-vă

ARTICOLE RECENTE

Ți-ai șters fotografiile din greșeală de pe telefon? Le recuperezi integral, fără aplicații suplimentare sau costuri

Dacă ai șters fotografiile de pe telefonul mobil, nu este totul distrus. Le poți recupera imediat, fără costuri sau aplicații care îți promit marea cu sarea.

Află cum stai cu inteligența. Câteva aplicații care susțin că îți măsoară IQ-ul, gratuit

Vrei să afli cum stai cu inteligența? Dacă vrei să afli cum stai cu inteligența, ai nimerit unde trebuie....

În curând, Ubuntu Web alternativă la Chrome OS

Ubuntu Web este un proiect pe cale de a deveni realitate, demarat de Rudra Saraswat. Acest tânăr dezvoltator a lansat deja Ubuntu Unity Remix și Ubuntu Education (UbuntuEd).

Nu ar trebui să publici poze cu tine pe Facebook, Instagram și pe alte rețele de socializare

Bombardați cu poze Trăim vremuri în care unii fac poze chiar și în baie sau răstigniți pe mașina de...

10 servicii și unelte gratuite, utile cadrelor didactice în rezolvarea multor probleme

Cadrele didactice au la dispoziție numeroase servicii și unelte online gratuite care le pot fi de mare ajutor în diverse situații.
127 Shares
Copy link
Powered by Social Snap