9.5 C
București
miercuri, aprilie 24, 2024

Reinventează-ți Facebook-ul. Aici găsești tot ce trebuie să faci

Ar trebui să le citești

O propunere

Îți propunem o nouă abordare care îți va transforma aproape peste noapte experiența pe care o ai pe Facebook. Depinde de tine dacă vei dori să păstrezi actuala stare de lucruri sau vei dori să încerci și altceva, ceea ce îți propunem noi.

O rețea controversată

Se știe că această rețea de socializare realizează un profil al fiecărui utilizator, oferindu-i, mai apoi, doar acele informații despre care Facebook consideră că se încadrează la capitolul “interese ale utilizatorului”. Profilul detaliat al fiecăruia este realizat automat de o serie de softuri pe baza a ceea ce noi postăm pe peretele personal sau în diverse grupuri, pe baza paginilor cărora noi le dăm like și pe baza informațiilor pe care noi le completăm etc. Unii mai spun ca anumite scripturi monitorizează și site-urile pe care le accesezi chiar dacă nu mai ești conectat la Facebook în acel moment.

Izolare și control

Din păcate, această filtrare a informațiilor poate deveni destul de strictă și ne putem trezi că suntem izolați de restul lumii, captivi într-o realitate distorsionată. Izolarea se manifestă prin primirea unui număr limitat de actualizări de la diverse pagini sau prieteni, în timp ce restul sunt complet ignorați. Acest fenomen se petrece chiar dacă noi am dat like la zeci, poate chiar sute de pagini, am aderat la tot atâtea grupuri sau avem 5000 de prieteni în listă.

De asemenea, suntem în permanență asaltați cu enervantele invitații la fel și fel de aplicații, majoritatea jocuri, care nu fac altceva decât să ne strice ziua. Acest permanent spam oferit de aplicațiile tip jocuri stă la baza unui fenomen destul de interesant care se manifestă prin închiderea conturilor de câtre un număr tot mai mare de oameni. Dacă și tu vrei să îți închizi contul definitiv, citește acest articol și problema se rezolvă în maxim 3 minute, din două mișcări.

Tensiune

Toate aceste inconveniente au drept rezultat crearea unei atmosfere obositoare, tensionate sau deprimante, pierderea legăturii cu realitatea și dispariția din orizontul prietenilor, adică izolarea.

Dacă vrei să îți reinventezi contul Facebook, poate ar trebui să citești sfaturile noastre și, eventual, să le aplici.

Ai prea multe invitații pentru jocuri sau alte aplicații? Blochează astfel de cereri

Este extrem de enervant, atunci când consulți actualizările, să descoperi zeci de invitații la două trei jocuri sau aplicații. Probabil, realizezi că prietenii cărora nu le pasă de spamul pe care ți-l produc pur și simplu își bat joc de tine. Soluția este să blochezi astfel de invitații sau să limitezi posibilitatea de a fi implicat în astfel de activități. Accesează “Settings” apoi “Application”, locație în care îți va apărea lista cu aplicațiile pe care le-ai instalat. Dacă selectezi o astfel de aplicație poți, fie să editezi permisiunile, fie să o ștergi.

Ești sufocat de postările anumitor pagini? Dă-le “Unfollow” (nu-i mai urmări).

Dacă primești informații care nu mai sunt de actualitate, repetate ori mult prea numeroase de la diverse pagini, ai soluția de a le da ¨Unlike¨ sau de a nu le mai urmări activitatea. Accesează în acest sens profilul paginii și dezabonează-te.

Nu îți bloca/șterge prietenii, pur și simplu nu le mai urmări activitatea.

Prietenii care dau tot din casă sunt interesanți, dar până la un punct. Dacă în lista ta ai prieteni care postează din cinci în cinci minute iar tu primești actualizările lor, cea mai sigură modalitate de a scăpa de ei este să le dai “Unfollow”. Această funcție își face simțită eficiența doar în cazul în care le-a dat “follow” anterior, adică ai cerut Facebook să le urmărești activitatea, primind, ca urmare, actualizări cu toate activitățile acestora. Noi nu îți recomandăm să fii adeptul măsurilor extreme și să îi scoți din lista de prieteni sau să îi blochezi, ci doar să le dai unfollow, procedând ca la sugestia de mai sus.

Ucide paginile sau postările sugerate/promovate de Facebook.

Pentru acest tip de promovări Facebook încasează bani grei, iar multe dintre aceste postări nu fac altceva decât să producă doar spam, fiind lipsite de relevanță. Pentru a rezolva problema, dă click pe o astfel de postare, mai precis pe săgeata cu vârful în jos din dreptul acesteia, și alege din meniul ce se va deschide fie “Nu mai vreau să văd asta”, fie “Ascunde toate reclamele de la …” Prima opțiune va ascunde doar reclama respectivă nu toate reclamele de la firma care se promovează, în timp ce a doua va ascunde definitiv toate reclamele de la respectiva firmă.

Ascunde chat-ul

Pe lângă faptul că prezența ta poate fi monitorizată de anumite persoane imediat ce ești văzut ca fiind online, chat-ul te poate distrage de la lucruri destul de importante. Noi îți recomandăm să setezi această funcție astfel încât fie să apari online doar la anumite persoane, fie să apari invizibil la toți. Este foarte ușor.

Ascunde bara laterală

Vezi avea mai mult spațiu pentru profil și liniște deoarece nu vei fi bombardat cu actualizările tuturor. În plus, poți să stai liniștit, ceilalți te vor vedea că ești online, iar mesajele lor vor apărea la loc vizibil.

- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole