3.9 C
București
joi, noiembrie 30, 2023

Știai? Ai la dispoziție sute de materiale educaționale în limba română

Ar trebui să le citești

Materiale educaționale

Realizarea de materiale educaționale este un proces care implică numeroase resurse. Puține cadre didactice dispun de timpul necesar, cunoștințele și tehnica necesară pentru realizarea de teste, fișe de lucru, aplicații etc. Pentru toți aceștia, dar și pentru elevii care doresc să se auto evalueze, există o platformă educațională mai mult decât utilă. În plus, aceasta îi ajută pe profesori să vorbească elevilor pe limba lor prin folosirea unor instrumente specifice generației actuale.

Un număr mare de profesori și directori și-au exprimat interesul de a-și transforma școlile și metodele de predare pentru a fi adaptați cerințelor educaționale ale secolului XXI, iar noile resurse publicate vin în întâmpinarea acestora.

digitaliada.ro

Digitaliada

Cadrele didactice au posibilitatea de a folosi gratuit sute de materiale digitale educaționale. Acestea sunt puse la dispoziție de Fundația Orange și se adresează profesorilor din învățământul primar și gimnaziu care predau discipline precum: matematică, informatică și TIC, limba română, chimie și limba franceză.

La data redactării acestui material pe platforma digitaliada.ro erau disponibile 360 de materiale educaționale. Pe viitor, este de așteptat ca numărul și acoperirea în discipline a materialelor didactice să crească. Totul depinde de implicare celor vizați.

Nu doar materiale educaționale

Pe lângă materialele anunțate mai sus, Fundația Orange pune la dispoziție și numeroase ghiduri: Ghidul Școlii Digitale, Ghid de utilizare a Tablei interactive, 8 ghiduri pentru predarea matematicii și informaticii și TIC cu ajutorul metodelor digitale la clasele de gimnaziu. Acest comunicat de presă vă va oferi mai multe informații interesante.

Accesează aici platforma educațională

Tu?

Pentru cei care doresc să își realizeze gratuit propriile materiale didactice, pentruprieteni.com vă sugerează să accesați acest material referitor la cele mai bune aplicații gratuite pentru școală. De asemenea, tagu-ul „profesori” vă va direcționa spre zeci de articole dedicate cadrelor didactice.

- Advertisement -

Articole asemănătoare

Ce lecții am învățat în acești ani de pentruprieteni.com

Lecții Lecțiile învățate în toți acești ani de pentruprieteni.com au fost interesante și numeroase. Nimeni nu ne-a pregătit pentru ceea ce urma să vină, pentru...
- Advertisement -

Cele mai noi articole