9.2 C
București
miercuri, noiembrie 29, 2023

Cele mai bune aplicații educaționale gratuite, pentru școală

Ar trebui să le citești

Aplicații educaționale gratuite, pentru școală

Vă propunem o listă cu cele mai bune aplicații educaționale gratuite, pentru școală. De-a lungul timpului, pentruprieteni.com a acordat o atenție deosebită sistemului educațional. Prin articole dedicate unor unelte educaționale, cadrele didactice, elevii și studenții au descoperit modalități moderne prin care să își îndeplinească obiectivele.

Generale

Ați fi tentați să considerați Google Maps și Google Earth ca fiind aplicații ce se potrivesc doar orei de geografie. Vă înșelați, iar aici aveți toate argumentele și sfaturile pentru folosire.

LibreOffice este o suită gratuită care înlocuiește de minune Microsoft Office. De la planuri de lecții, la Power Point, totul se poate face parcă mai rapid și mai bine. Detalii aici.

Teleskop este o aplicație gratuită, mai mult decât utilă cadrelor didactice. Softul vă oferă șansa de a interacționa cu elevii și de a primi beedback. Teleskop vă oferă răspunsuri. Mai multe detalii aici.

Dedicate

Despre un set de aplicații incredibile pentru generarea de cuvinte încrucișate și rebusuri, capabile să trezească interesul elevilor lîn orice moment al orei, s-a scris aici.

Cei care vor să aprofundeze matematica au de ales între Geogebra și Dudamath. Amblele își fac treaba de minune.

IziBac este un soft fenomenal pentru cei care se pregătesc pentru examenul maturității. Îți permite să recapitulezi materia, rapid și ușor. Detalii aici.

Pentru realizarea de materiale didactice, softuri precum Gimp, Inskape sau Prezi sunt excelente. Informații și sfaturi aici

Ora de geografie poate fi cu mult mai interesantă prin folosirea Stellarium. Puteți afla mai multe despre acest soft gratuit, aici.

Ora de istorie poate deveni cu mult mai interactivă dacă vă folosiți de aplicațiile de aici.

Un material dedicat unui instrument care îți permite, printre altele, convertirea documentelor .pdf în alte formate, poate fi lecturat aici. Și asta nu este tot.

Limbile străine se învață super rapid folosind aceste unelte. Am putea spune că sunt revoluționare.

Fii pe fază!

Află despre 5 alternative gratuite la Windows 10, perfecte pentru profesori elevi și părinți, povestea lor aici.

În acest articol am detaliat modalități prin care poți înregistra pe ascuns în timpul orelor de curs, și nu numai. Îți recomandăm să citești cu mare atenție.

Cadrele didactice pot testa corectitudinea calculării salariului cu acest soft. Neapărat trebuie să ceri și o a doua opinie.

Acest articol prezintă 6 unelte online care permit, printre altele, calcularea: diferitelor concedii medicale, vechima în muncă, pensie, salariul etc.

Aici poți afla mai multe despre câteva aplicații gratuite și utile elevilor, profesorilor și cadrelor didactice.

Un super soft îți permite să ții legătura cu elevii tăi (și nu numai). Franz, aplicația în cauză, este ideală din acest punct de vedere.

Știai că poți apela la câteva motoare de căutare educaționale? Noi le-am selectat pe cele care își fac treaba cel mai bine. Vezi aici despre ce este vorba.

Sute de mii de cărți gratuite îți stau la dispoziție. Ești curios? Mai multe detalii poți accesa aici.

Imprimantele sunt extrem de importante pentru profesori. Despre cum să nu iei țeapă atunci când cumperi astfel de unelte, am scris aici.

  • actualizat 07.07.2019
- Advertisement -

Articole asemănătoare

Ce lecții am învățat în acești ani de pentruprieteni.com

Lecții Lecțiile învățate în toți acești ani de pentruprieteni.com au fost interesante și numeroase. Nimeni nu ne-a pregătit pentru ceea ce urma să vină, pentru...
- Advertisement -

Cele mai noi articole