marți, octombrie 20, 2020

Cele mai bune aplicații educaționale gratuite, pentru școală

TREBUIE SĂ LE CITEȘTI

Nu mai posta pe Facebook poze cu tine, cu casa ta și cu locurile pe care le vizitezi

Periculos obicei Un obicei tot mai des întâlnit al utilizatorilor Facebook constă în expunerea extrem de detaliată a vieții personale pe această rețea. Înâlnim pe...

Ești profesor? Verifică-ți salariul

Fă-ți temele! Orice profesor din România are, la ora actuală, mai multe posibilități prin care pot cere o a doua opinie atunci când este vorba...

Cum poți avea acces gratuit la Netflix, cel mai mare site de seriale și filme din lume

Netflix este cel mai tare Netflix, cel mai mare site de filme și seriale din lume este prezent și în România începând cu luna ianuarie...

Cum afli cine te sună cu număr necunoscut. Este foarte simplu

Te sună cu număr necunoscut? Apelurile în care cineva te sună de pe un număr necunoscut ție, pe care...

Aplicații educaționale gratuite, pentru școală

Vă propunem o listă cu cele mai bune aplicații educaționale gratuite, pentru școală. De-a lungul timpului, pentruprieteni.com a acordat o atenție deosebită sistemului educațional. Prin articole dedicate unor unelte educaționale, cadrele didactice, elevii și studenții au descoperit modalități moderne prin care să își îndeplinească obiectivele.

Generale

Ați fi tentați să considerați Google Maps și Google Earth ca fiind aplicații ce se potrivesc doar orei de geografie. Vă înșelați, iar aici aveți toate argumentele și sfaturile pentru folosire.

LibreOffice este o suită gratuită care înlocuiește de minune Microsoft Office. De la planuri de lecții, la Power Point, totul se poate face parcă mai rapid și mai bine. Detalii aici.

Teleskop este o aplicație gratuită, mai mult decât utilă cadrelor didactice. Softul vă oferă șansa de a interacționa cu elevii și de a primi beedback. Teleskop vă oferă răspunsuri. Mai multe detalii aici.

Dedicate

Despre un set de aplicații incredibile pentru generarea de cuvinte încrucișate și rebusuri, capabile să trezească interesul elevilor lîn orice moment al orei, s-a scris aici.

Cei care vor să aprofundeze matematica au de ales între Geogebra și Dudamath. Amblele își fac treaba de minune.

IziBac este un soft fenomenal pentru cei care se pregătesc pentru examenul maturității. Îți permite să recapitulezi materia, rapid și ușor. Detalii aici.

Pentru realizarea de materiale didactice, softuri precum Gimp, Inskape sau Prezi sunt excelente. Informații și sfaturi aici

Ora de geografie poate fi cu mult mai interesantă prin folosirea Stellarium. Puteți afla mai multe despre acest soft gratuit, aici.

Ora de istorie poate deveni cu mult mai interactivă dacă vă folosiți de aplicațiile de aici.

Un material dedicat unui instrument care îți permite, printre altele, convertirea documentelor .pdf în alte formate, poate fi lecturat aici. Și asta nu este tot.

Limbile străine se învață super rapid folosind aceste unelte. Am putea spune că sunt revoluționare.

Fii pe fază!

Află despre 5 alternative gratuite la Windows 10, perfecte pentru profesori elevi și părinți, povestea lor aici.

În acest articol am detaliat modalități prin care poți înregistra pe ascuns în timpul orelor de curs, și nu numai. Îți recomandăm să citești cu mare atenție.

Cadrele didactice pot testa corectitudinea calculării salariului cu acest soft. Neapărat trebuie să ceri și o a doua opinie.

Acest articol prezintă 6 unelte online care permit, printre altele, calcularea: diferitelor concedii medicale, vechima în muncă, pensie, salariul etc.

Aici poți afla mai multe despre câteva aplicații gratuite și utile elevilor, profesorilor și cadrelor didactice.

Un super soft îți permite să ții legătura cu elevii tăi (și nu numai). Franz, aplicația în cauză, este ideală din acest punct de vedere.

Știai că poți apela la câteva motoare de căutare educaționale? Noi le-am selectat pe cele care își fac treaba cel mai bine. Vezi aici despre ce este vorba.

Sute de mii de cărți gratuite îți stau la dispoziție. Ești curios? Mai multe detalii poți accesa aici.

Imprimantele sunt extrem de importante pentru profesori. Despre cum să nu iei țeapă atunci când cumperi astfel de unelte, am scris aici.

  • actualizat 07.07.2019

MAI MULTE ARTICOLE

Au trecut 6 ani de pentruprieteni.com. Vezi câteva statistici

Oficial, pentruprieteni.com s-a născut pe 31 iulie 2014, momentul primului articol. Acea zi a marcat și primul record, 11 vizite unice.

UTIL

Zoom, trucuri și idei pentru profesori, elevi și studenți

Zoom Zoom este una dintre cele mai folosite, utile și, de ce nu, controversate aplicații pentru realizarea de conferințe...
2,458FaniÎmi place
344CititoriConectați-vă
86AbonațiAbonați-vă

ARTICOLE RECENTE

„Todoist” a devenit disponibil și pe Linux. Vei fi și mai productiv

Aplicația Todoist a venit oficial și pe Linux prin intermediul snapcraft. Aceasta este disponibilă pe Android, cu peste 20 de milioane de utilizatori la activ, macOS și Windows 10.

Ești pregătit să utilizezi Microsoft Edge pe Linux?

Microsoft Edge își încearcă norocul pe Linux. Browserul dezvoltat de Microsoft va fi disponibil pentru utilizatorii lui Tux, conform unei postări pe Windows Experience Blog, începând cu luna octombrie.

Cum poți preda online fără să fii înregistrat. Simplu și eficient

Predare online a generat, asta pe bună dreptate, numeroase discuții aprinse în spațiul școlii.

Ai testat noul Deepin 20? Video

Nou lansatul Deepin 20 merită toată atenția. Cu un mediu grafic reproiectat pentru a fi unitar, mult ma stabil, solid și rapid,

Un bug din Windows 10 îți poate ucide lent SSD-ul

din cauza unui bug strecurat într-un update recent, Windows 10 nu mai înregistrează corect data ultimei optimizări și optimizează, adică drefragmentează SSD-ul la fiecare pornire a sistemului de operare
9.7K Shares
Copy link
Powered by Social Snap