24.2 C
București
sâmbătă, aprilie 13, 2024

Sugestii și trucuri pentru profesorii care predau online. Nu le ignora

Ar trebui să le citești

Sugestii și trucuri

Am pregătit o scurtă listă cu sugestii și trucuri de care profesorii ar trebui să țină cont. Acestea vă pot ușura predare online, vă sporesc securitatea, reduc timpul pierdut și stresul.

Creează o adresă de email separată

Indiferent de aplicațiile folosite pentru a preda online, cantitatea de mesaje nedorite pe care le vei primi pe email va crește considerabil. Evită să folosești adresa ta principală de email ori contul Facebook oficial, pur și simplu spamul te va doborî. Oare nu ar fi mai bine să creezi o adresă de email separată prin care să îți faci conturi pe toate platformele pe care le folosești? Nu ar fi mai util un cont Facebook de campanie?

Autentificarea în doi pași

Acolo unde se poate (email, Facebook, platforme educaționale), pentru un plus de securitate, activează autentificarea în doi pași. Așadar, pe lângă o parolă unică și complicată, acest mod de autentificare trebuie să fie obligatoriu.

Manager de parole

Nu ți-ar strica un manager de parole. Acesta o să le rețină în locul tău și te va obliga să nu folosești aceeași parolă de mai multe ori.

Evită live-ul

Video-conferințele ar trebui evitate. Nici cu cele audio nu prea este de joacă. Nu îți garantează nimeni că imaginea ta nu va fi pătată de fel și fel de binevoitori. Este mai mult decât ușor să înregistrezi, să fotografiezi și să editezi astfel de materiale. Odată ajuns viral, va fi imposibil să ștergi totul de pe Internet. Mai multe detalii, aici.

Nu da bani pe licențe

Aplicațiile momentului oferă acces gratuit și complet pentru școlile care se înregistrează. Astfel, dispar restricțiile și nevoia de a plăti abonamente. Este obligația școlilor să îți asigure toate condițiile pentru a preda online, nu a ta.

Fii la zi

Indiferent că folosești Linux, iOS, Android sau Windows 10, trebuie să te asiguri că aceste sisteme de operare sunt la zi din punctul de vedere al actualizărilor. Doar în acest mod te vei feri de vulnerabilități și vei beneficia de funcții noi.

Ai grijă la viruși

Antivirusul nu trebuie să lipsească de pe Windows 10. Vei fi nevoit să descarci și să transferi tot felul de fișiere și de documente, iar un virus bine plasat îți poate nărui toată munca.

Nu da parolele elevilor

Este simplu, nu da parolele elevilor.

Protejează-ți ochii prin reducerea luminozității ecranului

Nu îți chinui laptop-ul, folosește un cooler pentru a-l menține răcoros. Nu sunt scumpe și își fac treaba de minune. Laptop-ul va funcționa mult mai fluent.

Materiale online

Folosește-te de această uriașă colecție de manuale online pentru a găsi materialele de care ai nevoie. Reduci stresul și timpul pierdut.

Aplicații pentru un profesor modern

Treci în revistă aceste 23 de aplicații și unelte care te vor ajuta să fii mai creativ, asta fără să scoți un ban din buzunar.

Treci pe Linux, uită de Windows

Îți oferim câteva motive:

  • Scapi de costuri directe și ascunse, totul este gratis;
  • scapi de grija virușilor;
  • scapi de licențe pentru aplicații;
  • ai o suită office gratuită și excelentă;
  • utilizezi un mediu cu securitate superioară;
  • actualizările se fac mult mai rapid și ușor.
- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole