pentruprieteni.com, Pentru Prieteni, 2018, Facebook
pentruprieteni.com

Dosarul Facebook

Toți utilizatorii Facebook au un astfel de dosar de urmărire, nimeni nu a scăpat ochiului ager. Răsfoindu-l, s-ar putea să găsiți informații pe care le-ați uitat de mult, imagini mai mult sau mai puțin compromițătoare, discuții cu amicii ori capturi de ecran ale telefonului etc. Facebook nu a iertat nimic, a urcat totul în ograda sa pentru a-ți face un dosar cât mai complet.

La ce îi folosește?

Să zicem că Facebook vrea să își cunoască extrem de bine utilizatorii. Datele tale sunt foarte bune pentru cei care cumpără spații de publicitate și nu numai. În plus, se spune că nu ar fi deloc greu să anticipezi comportamentul și chiar viitorul unei persoane după consumul său de internet. Așa să fie?

Te știe mai bine

De la caz la caz, în funcție de cât de intens ai utilizat rețeaua, poți constata că Facebook reține fapte și evenimente pe care le-ai uitat. Te poate încerca sentimentul că această rețea te cunoaște mai bine decât crezi, cel puțin mai profund decât te cunoști tu. Dacă vrei să te convingi de justețea a ceea ce am scris, te invităm să îți descarci aceste date și să le analizezi. Nu uita să ne împărtășești și nouă concluziile tale.

Cum îți vezi dosarul

În primul rând, trebuie să ai contul activ, să îți cunoști parola și să fii dispus să aștepți câteva ore. Este necesar să soliciți rețelei accesul la dosarul tău de “urmărire”. Astfel, accesezi secțiunea “Setări” – “Informațiile tale de pe Facebook” – “Descarcă o copie a datelor tale”. Vei fi rugat să introduci parola și să aștepți câteva ore pentru arhivarea și trimiterea datelor pe e-mail.

Ce conţine dosarul?

  • Postările, fotografiile şi clipurile video pe care le-ai publicat
  • Mesajele tale şi conversaţiile pe chat
  • Informaţii din secţiunea „Despre” a profilului tău

Ce zice Facebook

„Lucrăm cu companii terțe care ne ajută să furnizăm și să îmbunătățim serviciile noastre sau care folosesc produse publicitare sau produse conexe, ceea ce face posibilă funcționarea companiei noastre și furnizarea de servicii gratuite persoanelor din întreaga lume”