miercuri, iulie 8, 2020

Vezi cine te urmărește pe Internet

TREBUIE SĂ LE CITEȘTI

Nu mai posta pe Facebook poze cu tine, cu casa ta și cu locurile pe care le vizitezi

Periculos obicei Un obicei tot mai des întâlnit al utilizatorilor Facebook constă în expunerea extrem de detaliată a vieții personale pe această rețea. Înâlnim pe...

Ești profesor? Verifică-ți salariul

Fă-ți temele! Orice profesor din România are, la ora actuală, mai multe posibilități prin care pot cere o a doua opinie atunci când este vorba...

Cum poți avea acces gratuit la Netflix, cel mai mare site de seriale și filme din lume

Netflix este cel mai tare Netflix, cel mai mare site de filme și seriale din lume este prezent și în România începând cu luna ianuarie...

23 de unelte gratuite pentru un profesor super creativ în 2020

Un profesor creativ are toate șansele să stârnească interesul elevului pentru materia predată. Uneltele despre care veți citi în cele ce urmează au următoarele caracteristici:

Utilizatorul de Internet este spionat, sub diverse pretexte, din primul moment al accesării acestei rețele, indiferent dacă utilizează un computer, o tabletă, un telefon etc. În momentul în care accesezi un site, acesta înregistrează tot ce faci și raportează mai departe activitatea ta, ce-i drept, de cele mai multe ori, firmelor de publicitate. De pe seama comportamentului tău online, sute de companii fac profit, asta dacă nu mai punem la socoteală zecile de servicii secrete, care au cu totul alte motive și care urmăresc cu totul altceva.

Firme de publicitate sau servicii, mai mult sau mai puțin secrete, au făcut din spionaj o artă. Mai nou, nici nu trebuie să fii conectat(ă) la Internet pentru a fi spionat, dar despre acest subiect vom mai discuta.

Să mai aducem în discuție și zecile de mii de viruși creați pentru Windows și Mac care, pe lângă supraveghere, înlesnesc și furtul de date de pe computerul tău?

De ce ești important?

Informațiile pe care aceste companii le obțin prin monitorizarea, de cele mai multe ori la limita legii sau chiar ilegală, a ceea ce faci tu în mediul online, sunt folosite, întotdeauna, de firme care mereu au ceva să îți vândă. Ai observat, cu siguranță, că în momentul în care cauți pe Google un produs anume (spre exemplu pastă de dinți), cei de la Google îți bagă în față, mult timp după, la rezultatele căutării, trimiteri către produsul căutat sau către produse care au legătură cu acel produs. Așa procedează Google, Bing, Facebook etc. Cert este că industria care s-a dezvoltat în acest mod are cifre de afaceri de miliarde de dolari la nivel global. Totul pleacă, așadar, de la spionarea comportamentului tău online (prin comportament online înțelegem cam tot ce faci tu pe Internet).

Soluția?

Există în acest moment o soluție care, în numele conceptului de transparență, îți arată cine te urmărește. Dintre soluțiile cele mai ușoare și gratuite, noi am ales să îți prezentăm Lightbeam.

Lightbeam este un add-on disponibil în acest moment pe Mozilla Firefox, indiferent dacă folosești Windows, Mac sau o distribuție GNU/Linux, și este dezvoltat de echipa de dezvoltatori care menține acest browser, așadar este de încredere. Add-onul îți arată, folosind o interfață interactivă, simpă și logică, în timp real, ce site-uri te urmăresc online, multe dintre ele făcând acest lucru chiar și după ce ai ieșit de pe ele.

Aplicația este ușor de instalat (nu necesită restartarea browserului după instalare), de înțeles și de urmărit, iar rezultatul pe care ți-l arată, îți garantăm, te va pune pe gânduri.

O altă soluție

Pentru un plus de siguranță, îți recomandăm să accesezi acest link care conține câteva modele de laptop-uri cu sisteme Linux, extrem de interesante.

INSTALEAZĂ DE AICI LIGHTBEAM


MAI MULTE ARTICOLE

Top 5 distribuții Linux în 2020

A venit momentul pentru „top 5 distribuții Linux” din 2020. Încercăm o abordare un pic diferită, într-un an plin de lansări importante în zona Linux.

UTIL

Află când devii pensionar sau calculează-ți pensia. Și asta nu este tot

Pensia de toate zilele Într-un articol precedent am prezentat o aplicație online, extrem de cunoscută și folosită, care te ajută să îți calculezi corect salariul. Site-ul...
2,452FaniÎmi place
340CititoriConectați-vă
86AbonațiAbonați-vă

ARTICOLE RECENTE

Top 5 distribuții Linux în 2020

A venit momentul pentru „top 5 distribuții Linux” din 2020. Încercăm o abordare un pic diferită, într-un an plin de lansări importante în zona Linux.

O bibliotecă digitală cu mii de lecții înregistrate vă stă la dispoziție

O bibliotecă digitală cu peste 2500 de lecții înregistrate stă la dispoziția profesorilor, elevilor și părinților. Materialele sunt disponibile pentru clasele I-XII

Aceasta este distribuția Linux folosită de echipa pentruprieteni.com în 2020

Tradițional, membrii echipei pentruprieteni.com folosesc mai multe distribuții GNU/Linux. Suntem destul de curioși și dornici să testăm cât mai mult

Serpent OS, o distribuție revoluționară creată de Ikey Doherty

Serpent OS Serpent OS este o nouă distribuție creată de Ikey Doherty, după ce acesta a părăsit echipa Solus...

openSUSE Leap 15.2 și Tumbleweed, tot ce trebuie să faci după instalare

Lansată pe 2 iunie 2020, openSUSE Leap 15.2 atrage interesul multor utilizatori de Linux prin noutățile aduse și despre care pentruprieteni.com a scris aici.
45 Shares
Copy link
Powered by Social Snap