9.5 C
București
marți, aprilie 23, 2024

În 2018, două distribuții Linux au venit cu versiuni noi de excepție

Ar trebui să le citești

Două distribuții

Două distribuții s-au remarcat anul acesta prin lansarea unor versiuni excelente. Sunt cunoscute și folosite, este vorba de Linux Mint și Ubuntu. Acestea au fost incluse în topul distribuțiilor Linux pe anul 2018 (citește mai multe).

Trebuie spus

Linux Mint 19.1 și Ubuntu 18.04 LTS au dovedit o putere mai mare de adaptare la cerințele utilizatorilor din prezent. De la bun început trebuie să facem precizarea că aceste versiuni au venit pe lume fără probleme importante. Dacă în anii anteriori, probleme mai mici sau mai mari erau remarcate de utilizatori, în acest an, acestea au cam dispărut. Acest fapt ne arată că dezvoltatorii s-au pregătit mult mai bine.

Au fost modernizate

Aplicațiile, stabilitatea și productivitatea nu lipseau Ubuntu și Linux Mint. De ceva ani, utilizatorii scoteau în evidență modul prăfuit în care cele două sisteme de operare au ajuns să arate. Nu ușor, dezvoltatorii au înțeles că fără o racordare la tendințele din prezent nu va putea exista viitor. În fond, ce sens mai are să dezvolți un OS dacă nu îl dai după om?

Deci, atât Linux Mint 19.1, cât și Ubuntu 18.04 LTS au venit cu mari ajustări la nivelul interfeței grafice. Trecerea a fost destul de brutală și, de ce nu, neașteptată pentru cei mai mulți. Din fericire, dezvoltatorii nu au dat greș, Ubuntu și Linux Mint arată, se simt și funcționează precum sisteme de operare pe bani grei.

Treptat, sub capotă sunt introduse tehnologii noi. Consumul de resurse parcă nu mai este așa de mare, rapiditatea executării comenzilor pare sporită, aplicațiile rulează fluent și bine, totul este făcut pentru a veni în întâmpinarea utilizatorilor. Cât despre utilizatori, aceștia, în marea lor majoritate, nu mai au timp să gâdile sistemul de operare, îl vor funcțional din primele clipe, stabil, plăcut și rapid. Ne bucurăm că cei din spatele Linux Mint și Ubuntu au înțeles asta.

Concluzie

Atât Ubuntu 18.04 cât și Linux Mint 19.1 au trecut testul în acest an. S-au dovedit a fi parte a prezentului și pregătite pentru viitor. Dacă nu le-ai testat până acum, te invităm să faci acest pas, merită.

- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole