vineri, august 7, 2020

Virușii de pe Windows se sparg în figuri? Vezi una dintre cele mai bune soluții gratuite

TREBUIE SĂ LE CITEȘTI

Nu mai posta pe Facebook poze cu tine, cu casa ta și cu locurile pe care le vizitezi

Periculos obicei Un obicei tot mai des întâlnit al utilizatorilor Facebook constă în expunerea extrem de detaliată a vieții personale pe această rețea. Înâlnim pe...

Ești profesor? Verifică-ți salariul

Fă-ți temele! Orice profesor din România are, la ora actuală, mai multe posibilități prin care pot cere o a doua opinie atunci când este vorba...

Cum poți avea acces gratuit la Netflix, cel mai mare site de seriale și filme din lume

Netflix este cel mai tare Netflix, cel mai mare site de filme și seriale din lume este prezent și în România începând cu luna ianuarie...

Cum afli cine te sună cu număr necunoscut. Este foarte simplu

Te sună cu număr necunoscut? Apelurile în care cineva te sună de pe un număr necunoscut ție, pe care...

Virușii de pe Windows

De obicei, când îți este lumea mai dragă sau când ești în criză de timp și ai cel mai mult nevoie de un computer funcțional, ca un făcut, vin, pe nepusă masă, si problemele cu sistemul de operare. Din neatenție, din ignoranță sau, pur și simplu din cauza vreunui virus, apar toate aceste probleme.

Statistici

Conform statisticilor, cele mai multe probleme pe care utilizatorii le întâmpină în momentul utilizării Windows-ului sunt cauzate de viruși. Dacă sistemul de operare și antivirusul ar fi fost la zi, atunci multe din problemele tale nu ar fi existat. Dacă mai punem la socoteală și faptul că enorm de mulți români posesori de computere rulează o copie piratată de Windows, atunci ne putem da rapid seama de amploarea dezastrului.

Viruși

Dacă sistemul tău de operare Windows rulează extrem de lent și tu te-ai săturat de eternul “please wait” sau dacă, deseori, acesta se blochează sau îți dă câte un ecran albastru și un refuz grandios de a mai porni, atunci sunt destul de mari șansele ca acesta să fi fost doborât de viruși.

Poți alege să duci PC-ul la un service, unde îl rezolvi pe bani grei, sau îl poți remedia chiar tu. Poți încerca, folosind fel și fel de antiviruși, dar cea mai bună soluție este să utilizezi un antivirus care nu interacționează cu sistemul de operare virusat. Se știe că pe Windows, până și antivirusul poate să fie infiltrat cu viruși.

Soluția este simplă

Problema virușilor se rezolvă extrem de simplu. De readus Windows-ul la viață, pâna data viitoare, desigur, se ocupă aplicația despre care îți scriem în continuare. Pentru a reuși, ai nevoie doar de: un DVD; de o conexiune la Internet; de o copie a sistemului de operare “Antivirus Live CD”; de un prieten care să îți pună la dispoziție un computer sigur unde să scrii DVD-ul; precum și de un pic de răbdare. Dar, din moment ce rulezi Windows, cu siguranță ești o persoană răbdătoare din fire.

Antivirus Live CD, este un sistem de operare bazat pe GNU/Linux care îți permite să îți cureți Windows-ul de viruși. Acesta vine, înzestrat cu un antivirus foarte bun (ClamAV) prin intermendiul căruia problema va fi rapid rezolvată.

Cum procedezi?

  • descarci imaginea .iso a sistemului de operare accesând link-ul de mai jos
  • folosind un program de inscripționare a DVD-urilor de genul Nero, arzi imaginea astfel încât DVD-ul să fie bootabil.
  • după ce imaginea a fost arsă pe DVD, trebuie să restartezi computerul și să bootezi de pe DVD.

Rapid, sistemul de operare se va încărca în memoria RAM astfel încât nu va fi nevoie să îl instalezi în computer. Tot ce trebuie să faci este să setezi conexiunea la Internet și să actualizezi antivirusul. După actualizarea ClamAV, poți să iți faci treaba, adică să scanezi de viruși tot ce însemană partiție de Windows și să elimini amenințările. În funcție de configurația computerului, scanarea poate dura de la câteva zeci de minute, la câteva ore.

Descarcă ANTIVIRUS LIVE CD de aici

MAI MULTE ARTICOLE

Răspunsuri la întrebările celor care vor să treacă pe Linux

Nu puține sunt întrebările referitoare la Linux pe care și le pot adresa curioșii. Echipa pentruprieteni.com a realizat o scurtă sinteză care cuprinde cel mai des auzite întrebări,

UTIL

Acestea sunt simptomele unui telefon virusat. Sunt valabile și în cazul tabletelor

Nu contează că tableta sau telefonul tău inteligent rulează Android sau Windows, oricând și oriunde virușii îți pot compromite sistemul și te pot lăsa cu datorii financiare imense, stres și pagube la capitolul imagine.
2,452FaniÎmi place
342CititoriConectați-vă
86AbonațiAbonați-vă

ARTICOLE RECENTE

Ți-ai șters fotografiile din greșeală de pe telefon? Le recuperezi integral, fără aplicații suplimentare sau costuri

Dacă ai șters fotografiile de pe telefonul mobil, nu este totul distrus. Le poți recupera imediat, fără costuri sau aplicații care îți promit marea cu sarea.

Află cum stai cu inteligența. Câteva aplicații care susțin că îți măsoară IQ-ul, gratuit

Vrei să afli cum stai cu inteligența? Dacă vrei să afli cum stai cu inteligența, ai nimerit unde trebuie....

În curând, Ubuntu Web alternativă la Chrome OS

Ubuntu Web este un proiect pe cale de a deveni realitate, demarat de Rudra Saraswat. Acest tânăr dezvoltator a lansat deja Ubuntu Unity Remix și Ubuntu Education (UbuntuEd).

Nu ar trebui să publici poze cu tine pe Facebook, Instagram și pe alte rețele de socializare

Bombardați cu poze Trăim vremuri în care unii fac poze chiar și în baie sau răstigniți pe mașina de...

10 servicii și unelte gratuite, utile cadrelor didactice în rezolvarea multor probleme

Cadrele didactice au la dispoziție numeroase servicii și unelte online gratuite care le pot fi de mare ajutor în diverse situații.
66 Shares
Copy link
Powered by Social Snap