7 C
București
joi, februarie 29, 2024

Virușii de pe Windows se sparg în figuri? Vezi una dintre cele mai bune soluții gratuite

Ar trebui să le citești

Virușii de pe Windows

De obicei, când îți este lumea mai dragă sau când ești în criză de timp și ai cel mai mult nevoie de un computer funcțional, ca un făcut, vin, pe nepusă masă, si problemele cu sistemul de operare. Din neatenție, din ignoranță sau, pur și simplu din cauza vreunui virus, apar toate aceste probleme.

Statistici

Conform statisticilor, cele mai multe probleme pe care utilizatorii le întâmpină în momentul utilizării Windows-ului sunt cauzate de viruși. Dacă sistemul de operare și antivirusul ar fi fost la zi, atunci multe din problemele tale nu ar fi existat. Dacă mai punem la socoteală și faptul că enorm de mulți români posesori de computere rulează o copie piratată de Windows, atunci ne putem da rapid seama de amploarea dezastrului.

Viruși

Dacă sistemul tău de operare Windows rulează extrem de lent și tu te-ai săturat de eternul “please wait” sau dacă, deseori, acesta se blochează sau îți dă câte un ecran albastru și un refuz grandios de a mai porni, atunci sunt destul de mari șansele ca acesta să fi fost doborât de viruși.

Poți alege să duci PC-ul la un service, unde îl rezolvi pe bani grei, sau îl poți remedia chiar tu. Poți încerca, folosind fel și fel de antiviruși, dar cea mai bună soluție este să utilizezi un antivirus care nu interacționează cu sistemul de operare virusat. Se știe că pe Windows, până și antivirusul poate să fie infiltrat cu viruși.

Soluția este simplă

Problema virușilor se rezolvă extrem de simplu. De readus Windows-ul la viață, pâna data viitoare, desigur, se ocupă aplicația despre care îți scriem în continuare. Pentru a reuși, ai nevoie doar de: un DVD; de o conexiune la Internet; de o copie a sistemului de operare “Antivirus Live CD”; de un prieten care să îți pună la dispoziție un computer sigur unde să scrii DVD-ul; precum și de un pic de răbdare. Dar, din moment ce rulezi Windows, cu siguranță ești o persoană răbdătoare din fire.

Antivirus Live CD, este un sistem de operare bazat pe GNU/Linux care îți permite să îți cureți Windows-ul de viruși. Acesta vine, înzestrat cu un antivirus foarte bun (ClamAV) prin intermendiul căruia problema va fi rapid rezolvată.

Cum procedezi?

  • descarci imaginea .iso a sistemului de operare accesând link-ul de mai jos
  • folosind un program de inscripționare a DVD-urilor de genul Nero, arzi imaginea astfel încât DVD-ul să fie bootabil.
  • după ce imaginea a fost arsă pe DVD, trebuie să restartezi computerul și să bootezi de pe DVD.

Rapid, sistemul de operare se va încărca în memoria RAM astfel încât nu va fi nevoie să îl instalezi în computer. Tot ce trebuie să faci este să setezi conexiunea la Internet și să actualizezi antivirusul. După actualizarea ClamAV, poți să iți faci treaba, adică să scanezi de viruși tot ce însemană partiție de Windows și să elimini amenințările. În funcție de configurația computerului, scanarea poate dura de la câteva zeci de minute, la câteva ore.

Descarcă ANTIVIRUS LIVE CD de aici

- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole