pentruprieteni.com, Linux Linux Pentru Prieteni, aplicații productivitate 2018
pentruprieteni.com

6 aplicații pentru productivitate

Am selectat 6 aplicații pentru productivitate pe care ar trebui să le ai funcționale pe distribuția ta GNU/Linux. Sunt ușor de instalat, utile pentru uzul general și disponibile pe orice distribuție majoră. Despre unele ai auzit, probabil le-ai folosit, despre altele afli acum. Oricum ai da-o, caracterul productiv al acestora nu poate fi negat.

LAN Share

Utilizând LAN Share nu depindem de severe terțe, nici de servicii cloud. Nu mai suntem nevoiți nici să efectuăm configurări complexe. Pur și simplu instalăm aplicația pe computerele între care dorim să efectuăm transferuri apoi folosim meniul “Send” pentru a selecta ce dorim să trimitem, după care alegem computerul “destinatar”. Este nevoie doar ca ambele dispozitive să fie conectate la aceeași rețea, cu sau fără fir. Detalii, aici.

Convertește documente

Convertește gratuit PDF-uri în Word, PPT, Excel, ePub sau imagini cu o aplicație online extrem de utilă și importantă. Un articol cu mii de citiri, care îți oferă informații și despre modul în care poți debloca, bloca, uni și parola astfel de documente, poate fi citit aici.

Super Productivity

Super Productivity este o aplicație open source de tip agendă, planificator, “to do list” sau cum vreți să-i spuneți, foarte utilă atunci când, pentru a nu vă scăpa nimic, aveți nevoie de o evidență precisă a activităților pe care le desfășurați. Deși este bazată pe Electron, totuși nu necesită conexiune la Internet, iar asta constituie un avantaj în situațiile în care accesul online este imposibil sau restricționat.

Lollypop

Lollypop este un player muzical care o să îți ia ochii. Acesta este perfect pentru Ubuntu, Linux Mint, openSUSE, Arch, Fedora, FreeBSD și oricare altă distribuție care îl acceptă. Acest player are un vino-ncoace care nu poate fi ignorat. Aplicația are nenumărate atu-uri care ar trebui să vă determine să o descărcați, instalați și testați.

Google Drive

Cu un cont gratuit pe Google Drive puteți stoca dosare și documente în limita a 4 GB de spațiu pentru varianta gratuită. Dacă vreți mai mult și contra a ceva dolari, puteți avea la dispoziție 100 de GB sau chiar 1TB. Noi nu am scris prețurile deoarece acest articol are scopul să vă fie util pe termen lung și nu să vă inducă în eroare cu prețuri care ar putea fi modificate ulterior publicării materialului. Pentru a vă putea accesa  contul, trebuie să vă logați folosindu-vă de secțiunea setări a OS-ului vostru.

Franz

Din miile de aplicații concepute pentru Windows, Mac sau GNU/Linux, puține pot intra în categoria denumită generic “must have”. Ei bine, Franz, un multi messenger de nota zece, trebuie instalat pe computerul tău, mai ales dacă utilizezi la maxim aplicațiile existente pe sistemele de operare mobile.