27 C
București
vineri, iulie 19, 2024

Cum resetezi mediul grafic Gnome în Ubuntu 18.04 LTS

Ar trebui să le citești

Resetare Gnome

În cazul în care simți nevoia să readuci mediul grafic Gnome la setările din fabrică, trebuie să știi că poți face asta extrem de ușor și rapid. Teoretic, operațiunea nu prezintă riscuri și te scapă de toate modificările pe care le-ai adus desktop-ului. Acum, depinde și de ce modificări ai adus acestui sistem de operare, de eventualele conflicte care apar, cu toate acestea, astfel de probleme sunt exrem de rare.

Citește cu atenție tutorialul, îți oferim două posibilități prin care poți îndeplini această operațiune.

Prin Terminal

Ca de obicei, Termnalul reprezintă cea mai facilă metodă prin care putem interacționa cu Ubuntu. După deschiderea acestuia, trebuie doar să scriem cu atenție comanda și să o validăm prin OK. Nu uitați să introduceți parola.

dconf reset -f /org/gnome/

Metoda 2

O altă posibilitate de a reseta acest mediul grafic constă în folosirea aplicației Gnome Tweaks. Aceasta poate fi instalată prin intermediul magazinului de aplicații. Tot ce trebuie să faci este să găsești opțiunea „Reset to Defaults”. Odată accesată, medul grafic va reveni la setările din farică. În acest caz vor fi resetate temele, iconițele, fontul și plasarea iconițelor pe desktop.

pentruprieteni.com

Nu vor fi afectate de această procedură extensiile mediului grafic, aplicațiiile favorite, baza de date dconf.

- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole