13.1 C
București
joi, aprilie 11, 2024

Ce mai putem juca pe Linux

Ar trebui să le citești

S-au mai schimbat lucrurile

Jocurile sunt activitatea preferată a multor utilizatori de PC-uri, aspect care a făcut ca o perioadă aceștia să evite Linux-ul. Dar lucrurile s-au schimbat și Linux-ul stă mai bine în privința posibilităților de a juca jocuri. Pe lângă platforma Steam, care funcționează fără probleme pe acest tip de sisteme de operare, au fost dezvoltate și jocuri proprii care oferă o experiență plăcută utilizatorului.

Jocuri pentru Linux

Vom prezenta în cele ce urmează câteva jocuri care pot fi jucate pe Linux. Unele dintre ele s-ar putea să îți placă. Poate n-o să-ți pară extraordinar de realiste, dar cu siguranță o să-ți creeze bună dispoziție.

Live for Speed

Acest simulator de curse realist oferă o fizică precisă și o experiență de șofat fără compromisuri pentru cei pasionați de curse. Poți exersa în mod single-player sau poți juca online, concurând cu alți jucători. Când joci Live for Speed trebuie să iei în considerare numeroase aspecte în timpul cursei (temperatura și uzura cauciucurilor, vântul, ploaia etc.). Jocul simulează numeroase detalii precum deformarea anvelopelor, efectele coliziunior, contactul cu obstacolele.

Urban Terror

Jocurile de tip shooter poate că nu sunt modalitatea preferată de relaxare pentru toată lumea, dar sunt un gen de jocuri foarte popular. Urban Terror poate fi un exemplu de astfel de joc, cu o grafică acceptabilă și fizică foarte bună. Ca majoritatea titlurilor din această categorie, oferă o varietate de moduri, dar și de arme din care poți alege. La fel ca LFX, nu este un joc nou, dar are un farmec aparte.

Command & Conquer: Red Alert

Un clasic al jocurilor de strategie în timp real, a cărui idee este Războiul Rece într-o realitate alternativă. Ai de adunat minereu pentru a face bani pe care îi vei folosi pentru a-ți construi și a-ți extinde baza. Vei antrena soldați până vei aduna suficiente forțe ca să-ți învingi adversarul.

- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole