20.2 C
București
sâmbătă, septembrie 30, 2023

Extindere fără precedent

Ar trebui să le citești

Vă facem cunoscută astăzi o performanță greu de egalat în aproape orice domeniu. În doar zece ani de la apariția sa a ajuns să fie prezent pe cel puțin 2.5 miliarde de dispozitive și să domine detașat pe segmentul sistemelor de operare mobile.

I/O 2019

Google a anunțat recent, în cadrul conferinței dezvoltatorilor I/O 2019, că există în prezent 2.5 miliarde de dispozitive active care rulează Android. Un număr greu de imaginat ce reprezintă complexitatea acestui ecosistem, diversitatea sa.

Un moment de referință

„Sărbătorim un moment de referință împreună” a spus Stephanie Cuthbertson, senior director Android, pe scena I/O 2019, în data de 7 mai. Vezi clipul de mai sus. Anunțul a fost făcut odată cu lansarea Android Q.

Mult mai mulți

Este foarte posibil ca numărul prezentat să fie incomplet deoarece s-au luat în calcul doar statisticile de pe Google Play Store. Dar numărul total de dispozitive/utilizatori este mult mai mare dacă ținem cont și de derivatele non-Play Store sau de telefoanele Android din China.

În creștere rapidă

Numărul de dispozitive active este (încă) într-o creștere rapidă. În 2017 existau doar două miliarde de dispozitive Android, conform statisticilor Google.

Versiuni vechi

Deși acest sistem de operare s-a extins aproape ca niciun altul până acum, majoritatea dispozitivelor rulează versiuni vechi. Conform unui raport Google din octombrie 2018, sub jumătate din numărul total folosesc versiuni recente (Oreo sau Nougat).

- Advertisement -

Articole asemănătoare

Schimbări binevenite pentru utilizatorii Linux

Ar cam fi timpul unor schimbări. Din punctul de vedere al unui utilizator obișnuit de Linux, neinteresat prea tare de cea ce se petrece „sub capotă”,
- Advertisement -

Cele mai noi articole