luni, iulie 13, 2020

Cum se pot instala extensiile GNOME Shell

TREBUIE SĂ LE CITEȘTI

Nu mai posta pe Facebook poze cu tine, cu casa ta și cu locurile pe care le vizitezi

Periculos obicei Un obicei tot mai des întâlnit al utilizatorilor Facebook constă în expunerea extrem de detaliată a vieții personale pe această rețea. Înâlnim pe...

Ești profesor? Verifică-ți salariul

Fă-ți temele! Orice profesor din România are, la ora actuală, mai multe posibilități prin care pot cere o a doua opinie atunci când este vorba...

Cum poți avea acces gratuit la Netflix, cel mai mare site de seriale și filme din lume

Netflix este cel mai tare Netflix, cel mai mare site de filme și seriale din lume este prezent și în România începând cu luna ianuarie...

23 de unelte gratuite pentru un profesor super creativ în 2020

Un profesor creativ are toate șansele să stârnească interesul elevului pentru materia predată. Uneltele despre care veți citi în cele ce urmează au următoarele caracteristici:

Scriem aceste rânduri deoarece, încecând să instalăm extensia Draw On Your Screen (vezi aici la ce e utilă) pe GNOME Shell în Ubuntu 18.04, am întâmpinat unele mici obstacole. Și ne-am gândit că ar prinde bine câteva clarificări, să te scutim de efort.

GNOME Tweak Tool

GNOME Tweak Tool, deși foarte util, nu vine preinstalat pe Ubuntu. El se găsește totuși în Centrul Software și se poate instala în din două click-uri, tastarea parolei și Enter. Avem nevoie de el pentru că ne ajută să configurăm extensiile care permit acest lucru, dar și să efectuăm o mulțime de alte setări în GNOME.

Instalarea propriuzisă a extensiilor

Instalarea propriuzisă a extensiilor GNOME Shell se poate atât din depozitul de pachete (poate cea mai sigură variantă, caz în care se instalează și dependințele, acolo unde ecazul), cât și direct de site-ul https://extensions.gnome.org. Cea de-a doua variantă, poate și cea mai des folosită este mult mai simplă și a funcționat pentru cele mai uzuale extensii.

Pur și simplu accesați site-ul https://extensions.gnome.org din Firefox. Aici, vom da un click pentru a instala add-on-urile GNOME Shell Extensions. Va fi necesar un click pe Butonul “Allow” pentru a permite instalarea. Urmează un click pe butonul “Add” pentru a oferi permisiunile necesare. După instalare, vom da click pe “OK”.

Când dăm referesh la pagină, e posibil să apară o eroare de genul “Although GNOME Shell integration extension is running, native host connector is not detected.” Vom executa următoarea comandă în Terminal:

sudo apt install chrome-gnome-shell

De data aceasta nu ar trebui să mai apară nicio eroare.

Este foarte important ca în cazul anumitor extensii să cunoaștem versiunea de GNOME Shell pe care o folosim pentru a selecta ceea ce trebuie. Tastăm în Terminal următoarea comandă:

gnome-shell –version

Când găsim o extensie care ne interesează, mergem pe pagina ei, iar, dacă e cazul, selectăm versiunea de GNOME Shell pe care o utilizăm și instalăm extensia dând click pe comutatorul “On/Off” (în poziția “On”). Confirmăm instalarea dând click pe “Install”.

Majoritatea extensiilor se vor instala și se vor activa fără probleme, dar mai sunt și excepții. Respectivele extensii mai au nevoie de anumite pachete software pe care trebuie să le instalăm în prealabil.

MAI MULTE ARTICOLE

Răspunsuri la întrebările celor care vor să treacă pe Linux

Nu puține sunt întrebările referitoare la Linux pe care și le pot adresa curioșii. Echipa pentruprieteni.com a realizat o scurtă sinteză care cuprinde cel mai des auzite întrebări,

UTIL

Cum afli dacă ți-a fost spart contul de Facebook?

Din două mișcări și în câteva clipe poți descoperi dacă ți-a fost spart contul de Facebook și, eventual, poți să dai și de făptași. Indiferent dacă ai bănuieli sau nu despre vreo astfel de acțiune căreia să-i fi căzut victimă, îți recomandăm să faci o verificare
2,453FaniÎmi place
343CititoriConectați-vă
86AbonațiAbonați-vă

ARTICOLE RECENTE

Mobian, un nou sistem de operare pentru smartphone

Mobian este un nou sistem de operare open source pentru smartphone. Acesta se dorește a fi o alternativă la cunoscutul Android, alături de PureOS sau Ubuntu Touch.

Video – LinuxFX, o distribuție Linux ușor de confundat cu Windows 10

LinuxFX este o distribuție Linux care a copiat extrem de bine modul în care arată Windows 10. Dacă nu ești cunoscător, nici nu zici că ai de-a face cu Linux sub capotă.

Ce poți face pentru a nu mai fi spionat online?

Consideri că ești spionat? Când vorbim despre securitate și intimitate în mediul online, despre siguranța datelor personale, nu trebuie să facem, sub nicio formă, compromisuri.

Cum să îți protejezi contul Facebook. 16 reguli de aur

Cum să îți protejezi contul Facebook? Nu este deloc greu să îți protejezi contul Facebook. Ai nevoie de un...

Răspunsuri la întrebările celor care vor să treacă pe Linux

Nu puține sunt întrebările referitoare la Linux pe care și le pot adresa curioșii. Echipa pentruprieteni.com a realizat o scurtă sinteză care cuprinde cel mai des auzite întrebări,
44 Shares
Copy link
Powered by Social Snap