37.1 C
București
sâmbătă, iulie 20, 2024

Un nou utilitar pentru Ubuntu

Ar trebui să le citești

Ubuntu în schimbare

O schimbare foarte importantă care pare că se va produce în viitorul foarte apropiat va afecta distribuția Linux Ubuntu. Vorbim, practic, despre cel mai important și cunoscut sistem de operare Linux al momentului, așadar este de înțeles atenția pe care acest subiect a a acaparato.

Problema

Una din problemele identificate de dezvoltatori Ubuntu ține de vechimea codului installer-ului lui curent. Acesta pare că nu mai este adaptat vremurilor și va fi cu siguranță înlocuit cu un nou produs.

Ubiquity

De o perioadă de timp se lucrează la un nou program de instalare a sistemului de operare care îl va înlocui pe cel actual, denumit Ubiquity. Acesta se află în serviciu începând cu anul 2010 și nu a suferit modificări importante de atunci. Mulți dintre cei care au instalat vreodată Ubuntu îl cunosc foarte bine, așadar nu o să despicăm firul în patru cu prilejul acestui material.

Alegeri

Deși au la dispoziție mai multe utilitare de instalare, folosite și de alte distribuții, dezvoltatorii au mers pe varianta realizării de la zero a unui astfel de soft. Practic, doar în acest mod acesta ar putea îndeplini nevoile sistem de operare și ar ajuta la individualizarea OS-ului.

De când?

Conform unor informații credibile, noul utilitar va fi introdus o dată cu versiunea Ubuntu 21.10. Practic, până la sfârșitul lui 2021, data la care va fi lansată următoarea versiune a distribuției Linux, mai avem un pic de așteptat. Sunt toate șansele ca utilitarul să fie complet funcțional pentru momentul în care viitorul LTS, ne referim la Ubuntu 22.04, va fi lansat în primăvara anului 2022. Așadar, timp pentru remedierea situațiilor neprevăzute există din plin.

Vrei să testezi?

Pentru cei care doresc să vadă stadiul în care se află lucrarea accesați acest link.

Un pas înainte

Nu încape îndoială că sunt multe lucruri care ar trebui modernizate în ograda Linux. În ultima perioadă, spre mare bucurie a celor mai mulți utilizatori, dezvoltatorii Ubuntu au înțeles că ar fi momentul racordării la prezent din prezent din punct de vedere grafic și al automatizării. Practic, a veni în întâmpinarea utilizatorilor reprezintă un pas uriaș pentru lărgirea bazei de utilizatori.

- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole