24.2 C
București
sâmbătă, aprilie 13, 2024

4 alternative la Ubuntu pe care ar trebui să le încerci

Ar trebui să le citești

4 alternative la Ubuntu

La ora actuală, Ubuntu este cea mai cunoscută distribuție GNU/Linux. Sunt situații în care utilizatorii nu au aflat încă despre faptul că Ubuntu este o distribuție GNU/Linux, dar asta este o cu totul altă poveste. Desigur, la această stare de fapt a contribuit decisiv și tendința Canonical de a nu asocia prea des denumirea sistemului cu Linux-ul. Dacă acest OS nu vă este pe plac, vă propunem 4 alternative la Ubuntu.

1 miliard

Ubuntu susține că se apropie de un miliard de utilizatori direcți și indirecți, iar, după cum era de așteptat, au izbucnit dezbateri aprinse. Ce-i drept, sistemul de operare este pe placul multora, neducând lipsă nici de persoane cărora nu le prea este drag. Pentru cei din urmă am pregătit câteva alternative.

4 alternative

Echipa pentruprieteni.com a întocmit o listă cuprinzând 4 alternative viabile la Ubuntu. Datoria vostră este să le testați și să încercați să utilizați acea distribuție cu care computerul vostru se înțelege cel mai bine și pe care considerați că vă satisface cel mai bine cerințele. Iată sugestiile noastre:

Linux Mint

Mai conservator din punct de vedere al designului, Linux Mint este extrem de stabil, intuitiv și puternic. Fiind bazat pe Ubuntu, acest OS vă va permite rularea tuturor aplicațiilor disponibile și pe acesta. Depinde de voi dacă în urma propriilor teste veți da crezare unor zvonuri care ar sugera că Linux Mint este un pic mai productiv decât Ubuntu.

Descarcă Linux Mint de aici

Zorin

Bazat tot pe Ubuntu, Zorin OS se remarcă prin designul asemănător cu cel al Windows-ului. Rapid, energic, stabil și bine construit, Zorin OS este soluția pentru cei care vor ceva un pic mai diferit. Nu ar strica să îi dați o șansă, merită.

Descarcă Zorin de aici

Manjaro

Bazat pe legendarul Arch, Manjaro Linux, asemeni Ubuntu, se prezintă prin nenumărate arome, care mai de care mai interesante și adapate în funcție de configurația computerelor voastre. Manjaro este, credeți-ne pe cuvânt, un sistem de operare de care nu veți fi dezamăgiți.

Descarcă Manjaro de aici

KDE Neon

Ubuntu pe KDE este fabulos. L-ați încercat?

Descarcă KDE Neon de aici

Mai sunt și altele


Voyager sau Solus sunt alte alternative la Ubuntu. Accesând secțiune „Distribuții” ori „Descărcări”, veți descoperi și alte distribuții fabuloase care vor avea drept efect “convertirea” voastră la Linux.

- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole