duminică, august 9, 2020

4 abordări greșite în Linux care explică lipsa succesului pe desktop

TREBUIE SĂ LE CITEȘTI

Nu mai posta pe Facebook poze cu tine, cu casa ta și cu locurile pe care le vizitezi

Periculos obicei Un obicei tot mai des întâlnit al utilizatorilor Facebook constă în expunerea extrem de detaliată a vieții personale pe această rețea. Înâlnim pe...

Ești profesor? Verifică-ți salariul

Fă-ți temele! Orice profesor din România are, la ora actuală, mai multe posibilități prin care pot cere o a doua opinie atunci când este vorba...

Cum poți avea acces gratuit la Netflix, cel mai mare site de seriale și filme din lume

Netflix este cel mai tare Netflix, cel mai mare site de filme și seriale din lume este prezent și în România începând cu luna ianuarie...

Cum afli cine te sună cu număr necunoscut. Este foarte simplu

Te sună cu număr necunoscut? Apelurile în care cineva te sună de pe un număr necunoscut ție, pe care...

4 abordări greșite în Linux

Văzute din afară, problemele par clare, simple la prima vedere, șochează doar lipsa schimbării în bine. Din interior, cine știe, lucrurile poate sunt mult mai nuanțate. 

După aproape un deceniu de utilizat Linux, considerăm că avem o imagine de ansamblu asupra fenomenului. În acest articol, ce sigur va primi critici, am identificat 4 abordări generale greșite în care, după părerea noastră, se scaldă distribuțiile GNU/Linux. Explicații pentru faptul că Linux-ul continuă să se mențină la cote de sub 3% pot fi găsite, mai greu este cu voința de a schimba ceva.

Comunicarea

Vrem sau nu să acceptăm, comunicarea dintre dezvoltatori și utilizatori aproape că nu există. Sunt două-trei excepții unde aceasta este mai mult mimată. Ce să ne  mai ascundem după cireș, lipsesc informații esențiale în cazul celor mai multe distribuții, cele existente deja, sunt depășite de timp.

Acolo unde există, comunicarea se limitează la fraze seci, de parcă tot poporul a studiat Linux la facultate. Cel mai prost stau distribuțiile mici, unele nici măcar nu au site-uri de prezentare. Cum să atragi noi utilizatori  dacă nu le vorbești pe limba lor?

Microsoft și Apple comunică cu publicul, des și bine. Afli, într-un limbaj uman și care îți intensifică interesul, numeroase informații referitoare la noutăți, funcționalitate și productivitate. În cazul Linux, este sărbătoare când se mai dă câte ceva din casă.

Resursele

Tendința ultimilor ani este de a limita utilizarea Linux pe computerele mai slăbuțe. S-a dus suportul pentru 32 de biți, aplicațiile cer tot mai multe resurse, chiar dacă nu au funcții suplimentare care să justifice asta, deseori versiunile noi sunt chiar mai proaste. Distribuțiile așazis pentru hardware-ul vechi deseori rulează mai greu decât cele generale. Îmi pare, și nu exagerez, că dezvoltatorii au preluat moda Windows, adică te obligă ca la 4-5 ani să îți schimbi PC-ul.

Implicarea

Dacă ești serios și îți faci treaba, ești numit taliban, noi am pățit-o. Nu este doar o problemă românească, este o modă la nivel mondial.

Din păcate, unele softuri nu sunt actualizate cu anii, comunitatea nu pare a fi la fel de rapidă, dezvoltatorii par a urmări doar aspectul financiar al problemei fără să ofere ceva ce poate fi cumpărat. Dacă nu ar exista această autosuficiență, am avea și wallpapere mai frumoase, teme și iconițe moderne, aplicații actualizate mai des, stabilitate și inovație.

Lipsa unor dispozitive mobile care să ruleze Linux

Nu avem Linux pe telefoane sau tablete (cu excepția Android, pentru că Google 🙂 ). Situația pare halucinantă, sunt peste 500 de distribuții și niciuna nu este întâlnită pe telefoane sau tablete. Credeți că nu ar fi utilizatori? Cu sume relativ mici, ca să dăm un exemplu, un furnizor de prin China ar putea pune la dispoziție o configurație demnă de a rula o distribuție Linux. Nu se vrea, Ăsta-i adevărul…!


MAI MULTE ARTICOLE

Răspunsuri la întrebările celor care vor să treacă pe Linux

Nu puține sunt întrebările referitoare la Linux pe care și le pot adresa curioșii. Echipa pentruprieteni.com a realizat o scurtă sinteză care cuprinde cel mai des auzite întrebări,

UTIL

UEFI sau BIOS?

UEFI sau BIOS? Un element comun al majorității computerelor de nouă generație îl reprezintă trecerea de la BIOS (Basic Input/Output System) la UEFI (Unified Extensible...
2,452FaniÎmi place
342CititoriConectați-vă
86AbonațiAbonați-vă

ARTICOLE RECENTE

Ți-ai șters fotografiile din greșeală de pe telefon? Le recuperezi integral, fără aplicații suplimentare sau costuri

Dacă ai șters fotografiile de pe telefonul mobil, nu este totul distrus. Le poți recupera imediat, fără costuri sau aplicații care îți promit marea cu sarea.

Află cum stai cu inteligența. Câteva aplicații care susțin că îți măsoară IQ-ul, gratuit

Vrei să afli cum stai cu inteligența? Dacă vrei să afli cum stai cu inteligența, ai nimerit unde trebuie....

În curând, Ubuntu Web alternativă la Chrome OS

Ubuntu Web este un proiect pe cale de a deveni realitate, demarat de Rudra Saraswat. Acest tânăr dezvoltator a lansat deja Ubuntu Unity Remix și Ubuntu Education (UbuntuEd).

Nu ar trebui să publici poze cu tine pe Facebook, Instagram și pe alte rețele de socializare

Bombardați cu poze Trăim vremuri în care unii fac poze chiar și în baie sau răstigniți pe mașina de...

10 servicii și unelte gratuite, utile cadrelor didactice în rezolvarea multor probleme

Cadrele didactice au la dispoziție numeroase servicii și unelte online gratuite care le pot fi de mare ajutor în diverse situații.
51 Shares
Copy link
Powered by Social Snap