miercuri, iulie 8, 2020

Am testat Ubuntu 20.04 LTS iar acestea sunt concluziile pentruprieteni.com

TREBUIE SĂ LE CITEȘTI

Nu mai posta pe Facebook poze cu tine, cu casa ta și cu locurile pe care le vizitezi

Periculos obicei Un obicei tot mai des întâlnit al utilizatorilor Facebook constă în expunerea extrem de detaliată a vieții personale pe această rețea. Înâlnim pe...

Ești profesor? Verifică-ți salariul

Fă-ți temele! Orice profesor din România are, la ora actuală, mai multe posibilități prin care pot cere o a doua opinie atunci când este vorba...

Cum poți avea acces gratuit la Netflix, cel mai mare site de seriale și filme din lume

Netflix este cel mai tare Netflix, cel mai mare site de filme și seriale din lume este prezent și în România începând cu luna ianuarie...

23 de unelte gratuite pentru un profesor super creativ în 2020

Un profesor creativ are toate șansele să stârnească interesul elevului pentru materia predată. Uneltele despre care veți citi în cele ce urmează au următoarele caracteristici:

Ubuntu 20.04 LTS

Ubuntu 20.04 LTS urmează să fie lansat cât de curând, iar zvonurile referitoare la acesta ne-au stârnit curiozitatea. Am descărcat de aici și instalat viitoarea navă amiral a Canonical pe un laptop. Rezultatul final nu ne-a făcut să regretăm, din contră. Am rămas, sincer vorbind, impresionați de modul în care se simte și se mișcă această distribuție la care încă se lucrează intens. Să nu uităm, la ora la care acest material a fost scris, Ubuntu 20.04 LTS este în varianta „daily build, așadar nu include toate noutățile. Urmează două versiuni beta și un RC.

O lansare crucială

Ubuntu este cea mai cunoscută și, probabil, folosită distribuție GNU/Linux. După numărul de utilizatori, mulți îl plasează în topul celor mai folosite OS-uri pentru desktop/laptop, mai precis, pe poziția a treia. Cu toate acestea, în ultimii ani, acest sistem de operare a primit și numeroase critici. Ce-i drept, și cei de la Canonical, prin pasivitatea de care au dat dovadă, au contribuit la un ușor declin al Ubuntu. Aflat în concurență directă cu distribuții mai apropiate de gusturile publicului, Ubuntu trebuie să dea dovadă de capacitate de adaptare la prezent, și nu vorbim doar de gusturi sau trenduri. Așadar, pentru viitorul Ubuntu, succesul versiunii 20.04 pare a fi crucial.

Ne-a impresionat

Începând cu Ubuntu 19.04 este evidentă modernizarea grafică a distribuției. Culorile sunt unitare, ecranul de logare și wallpaper-ul predefinit sunt de efect, asta chiar dacă unele pictograme sunt un pic îmbătrânite. În ansamblu, progresul este vizibil, ambalajul sistemului de operare este reușit și te duce cu gândul la un sistem de operare premium pe care ai plătit ceva bani.

Magazinul Snap este mult mai bine structurat, mai bogat în marfă nouă și funcționează foarte bine. Faptul că aplicațiile provin din depozitele Snap este un mare plus. Găsești cam tot ce îți dorești pentru a face din Ubuntu 20.04 LTS o platformă în care să fii mai mult decât productiv.

Viteza, stabilitatea și performanța sunt excelente. Practic, nu am întâmpinat niciun fel de probleme la instalare, actualizare și nici în timp ce l-am folosit. Sistemul, ținând cont de stadiul de dezvoltare în care se află, este neașteptat de bine construit, stabil și performant. Practic, nu zici că lucrezi pe ceva de test.

Noua versiune este și mai intuitivă și îți oferă un control și mai puternic. De remarcat noile opțiuni pe care le primești.

Câteva concluzii

Concluziile sunt numeroase și pozitive. Am descrie Ubuntu 20.04 LTS utilizând doar câțiva termeni: avem toată încrederea că va deveni cea mai bună versiune pe care a avut-o OS-ul până în prezent. Din ceea ce am văzut, sunt toate șansele ca viitoarea versiune a acestui sistem de opere să aducă numeroși utilizatori. Pur și simplu, nu ai ce să îi reproșezi, este unitar, modern și premium.

Foto

Dacă doriți să vedeți câteva capturi de ecran realizate pe Ubuntu 20.04, vă invităm să accesați acest link.

MAI MULTE ARTICOLE

Top 5 distribuții Linux în 2020

A venit momentul pentru „top 5 distribuții Linux” din 2020. Încercăm o abordare un pic diferită, într-un an plin de lansări importante în zona Linux.

UTIL

Cât te costă sistemul de operare Windows 10 la sfârșit de an

Sistemul de operare Windows Sistemul de operare Windows costă, dar voi cunoașteți deja acest "detaliu". Sumele pe care trebuie să le scoți din buzunar, asta...
2,452FaniÎmi place
340CititoriConectați-vă
86AbonațiAbonați-vă

ARTICOLE RECENTE

Top 5 distribuții Linux în 2020

A venit momentul pentru „top 5 distribuții Linux” din 2020. Încercăm o abordare un pic diferită, într-un an plin de lansări importante în zona Linux.

O bibliotecă digitală cu mii de lecții înregistrate vă stă la dispoziție

O bibliotecă digitală cu peste 2500 de lecții înregistrate stă la dispoziția profesorilor, elevilor și părinților. Materialele sunt disponibile pentru clasele I-XII

Aceasta este distribuția Linux folosită de echipa pentruprieteni.com în 2020

Tradițional, membrii echipei pentruprieteni.com folosesc mai multe distribuții GNU/Linux. Suntem destul de curioși și dornici să testăm cât mai mult

Serpent OS, o distribuție revoluționară creată de Ikey Doherty

Serpent OS Serpent OS este o nouă distribuție creată de Ikey Doherty, după ce acesta a părăsit echipa Solus...

openSUSE Leap 15.2 și Tumbleweed, tot ce trebuie să faci după instalare

Lansată pe 2 iunie 2020, openSUSE Leap 15.2 atrage interesul multor utilizatori de Linux prin noutățile aduse și despre care pentruprieteni.com a scris aici.
57 Shares
Copy link
Powered by Social Snap