miercuri, august 5, 2020

Cele mai utile aplicații gratuite pentru iubitorii de istorie (profesori, elevi și studenți)

TREBUIE SĂ LE CITEȘTI

Nu mai posta pe Facebook poze cu tine, cu casa ta și cu locurile pe care le vizitezi

Periculos obicei Un obicei tot mai des întâlnit al utilizatorilor Facebook constă în expunerea extrem de detaliată a vieții personale pe această rețea. Înâlnim pe...

Ești profesor? Verifică-ți salariul

Fă-ți temele! Orice profesor din România are, la ora actuală, mai multe posibilități prin care pot cere o a doua opinie atunci când este vorba...

Cum poți avea acces gratuit la Netflix, cel mai mare site de seriale și filme din lume

Netflix este cel mai tare Netflix, cel mai mare site de filme și seriale din lume este prezent și în România începând cu luna ianuarie...

Cum afli cine te sună cu număr necunoscut. Este foarte simplu

Te sună cu număr necunoscut? Apelurile în care cineva te sună de pe un număr necunoscut ție, pe care...

Aplicații gratuite pentru iubitorii de istorie

Vă propunem o listă cu aplicații gratuite pentru iubitorii de istorie. Acestea sunt foarte utile cadrelor didactice care predau această disciplină, elevilor și studenților etc. Unele dintre acestea sunt realizate pentru dispozitive mobile (tabletă sau telefon), altele pot fi rulate și de pe laptop prin intermediul browserului web. Indiferent dacă se adresează posesorilor de Linux, Android, iOS sau Windows, softurile despre care vei citi mai jos au darul de a reinventa ora de istorie.

În primul rând

În primul rând, te invităm să parcurgi colecția noastră de materiale dedicate profesorilor, elevilor și studenților Suntem siguri că îți va oferi o nouă perspectivă.

Historical Calendar – Events and Quizzes (Android/iOS)

Softul este disponibil și în limba română folosindu-se de serviciile cunoscutei platforme wikipedia. Mai mult decât intuitiv și complex, cu o buna funcționare și în modul offline dar și cu posibilitatea de a salva ceea ce te interesează. Historical Calendar reprezintă prima noastră recomandare.

Acceseză aplicația (Android/ iOS)

  • Save

The History of Everything (Android/iOS)

Un alt stil, aceeași utilitate pentru profesori, elevi și studenți. Capacitatea acestui soft de a moderniza ora și a stârni interesul poate fi extrem de mare. Aplicația vă permite să explorați și comparați evenimente de la Big Bang până la nașterea internetului, totul într-o interfață interactivă și intuitivă care atrage atenția elevilor.

Acceseză aplicația (Android/ iOS)

  • Save

Histograpy

Este o unealtă educațională care funcționează prin intermediul browserului Google Chrome. Informațiile sunt prezentate pe scurt într-o interfață simplă, intuitivă dar modernă. Este deosebit de utilă celor care stăpânesc limba engleză.

Accesează aplicația aici

History In Pictures (Android/iOS)

Colecția de fotografii istorice pe care aplicația le pune la dispoziție are darul de a te introduce într-o atmosferă deosebită. Fotografiile expuse sunt însoțite de scurte explicații utile.

Acceseză aplicația (Android)

  • Save

GeaCron History Maps

O nouă unealtă online care face predarea istorie mai interactivă. Este un atlas interactiv care te ajută, printre multe altele, să identifici evenimentele istorice care au avut loc simultan. Aplicația acoperă o perioadă de timp începând cu anul 3000 îHr. O să îți placă.

Accesează aici

Marble

Ce poți face prin intermediul Marble?

  • poți explora virtual orice loc de pe Pământ. Aplicația este un atlas, un glob pământesc
  • poți folosi felurite tipuri de hărți (școlare, topografice, politice, hărți cu nivelul precipitațiilor și temperaturilor, o hartă vectorială a drumurilor, vedere din satelit, hărți rutiere)
  • poți explora Luna, satelitul natural al Pământului. O hartă detaliată a acestui corp ceresc este disponibilă
  • poți crea hărți
  • foarte ușor poate fi măsurată distanța dintre două locații
  • folosind funcția de zoom, puteți vedea în detaliu diferite locuri, drumuri și altele printr-un singur click dreapta, aveți posibilitatea de a afla mai multe informații de pe Wikipedia despre elementul selectat

În plus, hărțile sunt foarte utile la Istorie, mai ales că aveți și opțiunea de a utiliza o hartă istorică din 1689 ori harta Behain din secolul XV.

Detalii și descărcare

Google Maps/Earths

Vizitarea, la ora de istorie, a ruinelor vechilor cetăți, muzeelor, orașelor și monumentelor istorice ar bucura pe orice student sau elev, plimbarea pe coridoarele Casei Albe sau pe cele ale Casei Poporului, pentru a da doar două exemple, nu ar putea fi oprită de nimeni la ora de cultură civică.

Aplicația este disponibilă pentru Windows, Linux, iOS și Android.

Descarcă de aici Google Earth

Accesează Google Maps

History Timeline

Un soft care îți prezintă evenimentele istorice într-un mod simplu, plăcut și eficient.

Descarcă de aici (Android)

  • Save

P.S.

Te invităm să parcurgi colecția noastră de materiale dedicate profesorilor, elevilor și studenților. Suntem siguri că îți va oferi o nouă perspectivă.

MAI MULTE ARTICOLE

Răspunsuri la întrebările celor care vor să treacă pe Linux

Nu puține sunt întrebările referitoare la Linux pe care și le pot adresa curioșii. Echipa pentruprieteni.com a realizat o scurtă sinteză care cuprinde cel mai des auzite întrebări,

UTIL

O aplicație gratuită poate revoluționa orele oricărui profesor

Pentru orice profesor Cum ar arăta o oră de curs în care un profesor, folosindu-se de laptop, proiector, precum și de o aplicație gratuită, despre...
2,453FaniÎmi place
342CititoriConectați-vă
86AbonațiAbonați-vă

ARTICOLE RECENTE

Ți-ai șters fotografiile din greșeală de pe telefon? Le recuperezi integral, fără aplicații suplimentare sau costuri

Dacă ai șters fotografiile de pe telefonul mobil, nu este totul distrus. Le poți recupera imediat, fără costuri sau aplicații care îți promit marea cu sarea.

Află cum stai cu inteligența. Câteva aplicații care susțin că îți măsoară IQ-ul, gratuit

Vrei să afli cum stai cu inteligența? Dacă vrei să afli cum stai cu inteligența, ai nimerit unde trebuie....

În curând, Ubuntu Web alternativă la Chrome OS

Ubuntu Web este un proiect pe cale de a deveni realitate, demarat de Rudra Saraswat. Acest tânăr dezvoltator a lansat deja Ubuntu Unity Remix și Ubuntu Education (UbuntuEd).

Nu ar trebui să publici poze cu tine pe Facebook, Instagram și pe alte rețele de socializare

Bombardați cu poze Trăim vremuri în care unii fac poze chiar și în baie sau răstigniți pe mașina de...

10 servicii și unelte gratuite, utile cadrelor didactice în rezolvarea multor probleme

Cadrele didactice au la dispoziție numeroase servicii și unelte online gratuite care le pot fi de mare ajutor în diverse situații.
9.7K Shares
Copy link
Powered by Social Snap