7.8 C
București
joi, aprilie 18, 2024

MX Linux – perfect pentru computerele vechi și noi

Ar trebui să le citești

MX Linux

Dacă nu te regăsești în această situație, îți recomandăm să citești cu atenție acest material dedicat MX Linux. Acestă distribuție are, conform distrowatch.com, origini americane și grecești, utilizatori din întreaga lume, puterea Debian și antiX, sub capotă.

PC-uri vechi și noi

Dacă faptul că poate zburda pe configurații destul de vechi, nu te convinge, poate mediul grafic Xfce o să îți fie pe plac. Cunoscut pentru capacitatea de a rula fără să devoreze resursele PC-ului, Xfce-eul de pe MX Linux o să îți facă o impresie excelentă. Iată 5 motive:

  • rapid
  • stabil
  • frumos ambalat cu teme și iconițe
  • modern
  • permisiv.

Dezvoltatorii MX Linux au făcut o treabă excelentă, dacă ne raportăm la ambalajul sistemului de operare. Iconițele, temele și wallpaperele sunt alese cu simț de răspundere și crează un întreg modern, tineresc și elegant care îți sporește pofta de lucru. Nu puține sunt distribuțiile care folosesc Xfce și care arată destul de prăfuit, acest OS este o excepție de la regulă. Bravo! Hai că se poate!

Stabil, permisiv și impunător

MX Linux are un vino-ncoace evident. Să fie mediul grafic, modul în care rulează, stabilitatea? Cred că toate la un loc. Totul este acolo unde trebuie, OS-ul îți face treaba fără să comenteze, fără erori, calm și rapid. Senzația pe care ți-o oferă atunci când lucrezi pe MX Linux este de putere și stabilitate. L-am forjar intens, nu a dat nicio secundă semne de slăbiciune, chiar dacă PC-ul pe care este instalat are o vechime ce depășeste un deceniu. Deci, acolo unde Ubuntu, Linux Mint, openSUSE abia respiră, MX Linux reușește să alerge, și asta fără bătăi de cap.

Rapid

Spre deosebire de alte distribuții, acest OS este rapid. Sarcinile și le îndeplinește fluent, chiar dacă îi dai să facă mai multe lucruri simultan. Este, din acest punct de vedere, o plăcere să lucrezi pe MX Linux. Rapiditatea, stabilitatea, modul în care arată te fac să dai cei mai bun din tine atunci când vorbim de productivitate.

Productivitatea

Și la acest capitol, distribuția în cauză stă mai bine ca alte nume mari. Aplicații ai cu duiumul grație MX Pachege Insaller (vezi imaginea de mai jos). Le poți alege pe cele din depozitul stabil, pe cele de test, ori aplicații flatpaks. Colecția de aplicații populare este foarte utilă prin faptul că le găsești pe cele mai folosite/descărcate.

Conky

Conky ne-au lăsat o impresie excelentă. Acestea dau sistemului de operare o amprentă aparte. Sunt numeroase, funcționale și moderne.

Cocluzie

Mx Linux este stabil și impunător precum o stâncă, productiv și rapid, adică perfect pentru PC-urile vechi și noi. Sunt șanse mari ca între bătrânul tău PC și această distribuție să se înfiripe o prietenie trainică.

- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole