pentruprieteni.com, Linux Pentru Prieteni, 2019, PrimeOS
pentruprieteni.com

Android

PrimeOS ar putea deveni rapid sistemul de operare preferat. Din motive ce țin de Google, cunoscutul Android nu este disponibil pentru PC-uri. Probabil, în momentul în care cota de piața a Android-ului va scădea, Google va face pasul cel mare, îl va trece și pe PC-uri. Până atunci, nu putem decât utiliza sisteme de operare precum PrimeOS, un fork de Android-x86.

Complet

Asemeni distribuțiilor Linux, PrimeOS poate fi instalat pe computer sau testat direct de pe Stick-ul USB. De asemeni, sistemul poate fi instalat alături de Windows sau de o distribuție Linux. Sistemul se prezintă extrem de bine, interfața este clară, spiritul Android-ului fiind prezent din prima clipă. Utilizatorul are posibilitatea de a instala și aplicațiile, inclusiv jocurile, care sunt disponibile pe Android. Dezvoltatorii susțin că pot fi rulate milioane de jocuri și aplicații realizate pentru Android. Totul este modern și plăcut, o să vedeți asta.

Descărcare

Dacă doriți să dați o șansă acestui sistem de operare, puteți să îl descărcați, testați și instala. Acesta este disponibil în trei variante:

  • PrimeOS Mainline (rulează pe computerele realizate din 2014 până în prezent)
  • PrimeOS Standard 64 bit (pentru PC-urile realizate începând cu 2011)
  • PrimeOS Classic 32 bit (pentru computerele vechi, capabile doar de 32 de biți)

Descarcă de aici

După descărcarea imaginii .iso, dezvoltatorii recomandă utilizarea Etcher/Rufus în scopul arderii acesteia pe un Stick USB.

Video