luni, iulie 13, 2020

Ideea de Linux îi jignește pe unii

TREBUIE SĂ LE CITEȘTI

Nu mai posta pe Facebook poze cu tine, cu casa ta și cu locurile pe care le vizitezi

Periculos obicei Un obicei tot mai des întâlnit al utilizatorilor Facebook constă în expunerea extrem de detaliată a vieții personale pe această rețea. Înâlnim pe...

Ești profesor? Verifică-ți salariul

Fă-ți temele! Orice profesor din România are, la ora actuală, mai multe posibilități prin care pot cere o a doua opinie atunci când este vorba...

Cum poți avea acces gratuit la Netflix, cel mai mare site de seriale și filme din lume

Netflix este cel mai tare Netflix, cel mai mare site de filme și seriale din lume este prezent și în România începând cu luna ianuarie...

23 de unelte gratuite pentru un profesor super creativ în 2020

Un profesor creativ are toate șansele să stârnească interesul elevului pentru materia predată. Uneltele despre care veți citi în cele ce urmează au următoarele caracteristici:

Deschiși

În general, nu avem niciun fel de problemă în privința comentariilor pe care articolele noastre despre Linux le primesc de la cititori. Aprobăm spre publicare, cât de repede putem, orice comentariu trimis de cititori pe site, condiția este ca acesta să fie decent. Suntem deschiși și ținem cont de opiniile celor care citesc pentruprieteni.com, atunci când acestea ne sunt aduse la cunoștință, dar niciodată, absolut niciodată, nu am primit un feedback precum cel de mai jos.

Atenție!

Nu o să publicăm grupul și nici numele persoanei care și-a exprimat ideea, nu sunt importante. Important este că astfel de opinii sunt adânc înrădăcinate în mentalul colectiv și asta ar trebui să ne pună pe gânduri.

Sinceri

În urmă cu o zi am publicat acest articol. Nu am explicat atunci ce ne-a determinat să tragem concuziile respective sau să scriem acel material. Vă spunem sincer, comentariul pe care o să îl citiți mai jos, a avut un rol însemnat în apariția acelui material.

…linux-ul este pentru săraci..

Sunt persoane care publică materialele noastre pe diverse grupuri deoarece, credem noi, le găsesc utile. Acest material a fost postat pe un grup dedicat cadrelor didactice. Repet, nu dăm denumirea grupului. Articolul surprinde un set de aplicații care sunt utile corpului profesoral, elevilor și studenților, numărul extrem de mare de citiri – peste 11.500, dovedind că articolul a fost considerat util și că a prins. Spre surprinderea tuturor, un membru al respectivului grup a postat următorul mesaj:


…ce vrea sa insemna asta? ca un prof nu-si poate permite un os de la bill? hai cu linux ca-i moca? un os win10 home retail este 500 ron. si nu trebuie sa inveti programare sa lucrezi cu un linux. si nici nu trebuie sa accepti umilinte de genul profesorii romani sunt saraci!

  • Save

Concluzia

Linux-ul, în concepția respectivei persoane este pentru săraci, ideea de a rula un astfel de sistem de operare este, în concluzie, rușinoasă pentru cel în cauză. Din păcate, nu este singurul care vede lucrurile într-un asemenea mod.


P.S.


Avem rugămintea de a nu recurge la acuze la adresa membrilor grupului și de a nu generaliza sau stigmatiza. Materialul s-a bucurat pe respectivul grup de un mare succes, câteva zeci de like-uri și distriburi, semn că oamenii apreciază. Acea părere a fost una regretabilă și unică. Păreristul a primit replici mai mult decât decente, de bun simț și inteligente. Iată și două exemple:


S. C.
Un prof. debutant are un salariu de 1450 de lei net. Isi permite un windows 10? Dar de ce ar trebui sa isi permita un sistem de operare din salariu lui? E sclav public pe plantatia numita Romania? Trebuie ca prin ordine de ministru sa il determinam in mod direct/indirect sa isi reduca salariul? Exista Academix Linux si Redcore, Sunt doua distributii …romanesti. Pentru harburile de Pentium IV avem SliTaz, De ce sa le aruncam la gunoi?:)


A. I.


Dacă cineva vine cu o idee imediat apar unii sa îi dea în cap! Neam de cârcotași!

MAI MULTE ARTICOLE

Răspunsuri la întrebările celor care vor să treacă pe Linux

Nu puține sunt întrebările referitoare la Linux pe care și le pot adresa curioșii. Echipa pentruprieteni.com a realizat o scurtă sinteză care cuprinde cel mai des auzite întrebări,

UTIL

Cum adăugăm un live bookmark pe Firefox

O modalitate cât se poate de lejeră de a fi la curent cu articolele cele mai recente de pe site-urile preferate este utilizarea live bookmark-urilor pe Firefox.
2,453FaniÎmi place
342CititoriConectați-vă
86AbonațiAbonați-vă

ARTICOLE RECENTE

Mobian, un nou sistem de operare pentru smartphone

Mobian este un nou sistem de operare open source pentru smartphone. Acesta se dorește a fi o alternativă la cunoscutul Android, alături de PureOS sau Ubuntu Touch.

Video – LinuxFX, o distribuție Linux ușor de confundat cu Windows 10

LinuxFX este o distribuție Linux care a copiat extrem de bine modul în care arată Windows 10. Dacă nu ești cunoscător, nici nu zici că ai de-a face cu Linux sub capotă.

Ce poți face pentru a nu mai fi spionat online?

Consideri că ești spionat? Când vorbim despre securitate și intimitate în mediul online, despre siguranța datelor personale, nu trebuie să facem, sub nicio formă, compromisuri.

Cum să îți protejezi contul Facebook. 16 reguli de aur

Cum să îți protejezi contul Facebook? Nu este deloc greu să îți protejezi contul Facebook. Ai nevoie de un...

Răspunsuri la întrebările celor care vor să treacă pe Linux

Nu puține sunt întrebările referitoare la Linux pe care și le pot adresa curioșii. Echipa pentruprieteni.com a realizat o scurtă sinteză care cuprinde cel mai des auzite întrebări,
92 Shares
Copy link
Powered by Social Snap