7.8 C
București
joi, aprilie 18, 2024

Ideea de Linux îi jignește pe unii

Ar trebui să le citești

Deschiși

În general, nu avem niciun fel de problemă în privința comentariilor pe care articolele noastre despre Linux le primesc de la cititori. Aprobăm spre publicare, cât de repede putem, orice comentariu trimis de cititori pe site, condiția este ca acesta să fie decent. Suntem deschiși și ținem cont de opiniile celor care citesc pentruprieteni.com, atunci când acestea ne sunt aduse la cunoștință, dar niciodată, absolut niciodată, nu am primit un feedback precum cel de mai jos.

Atenție!

Nu o să publicăm grupul și nici numele persoanei care și-a exprimat ideea, nu sunt importante. Important este că astfel de opinii sunt adânc înrădăcinate în mentalul colectiv și asta ar trebui să ne pună pe gânduri.

Sinceri

În urmă cu o zi am publicat acest articol. Nu am explicat atunci ce ne-a determinat să tragem concuziile respective sau să scriem acel material. Vă spunem sincer, comentariul pe care o să îl citiți mai jos, a avut un rol însemnat în apariția acelui material.

…linux-ul este pentru săraci..

Sunt persoane care publică materialele noastre pe diverse grupuri deoarece, credem noi, le găsesc utile. Acest material a fost postat pe un grup dedicat cadrelor didactice. Repet, nu dăm denumirea grupului. Articolul surprinde un set de aplicații care sunt utile corpului profesoral, elevilor și studenților, numărul extrem de mare de citiri – peste 11.500, dovedind că articolul a fost considerat util și că a prins. Spre surprinderea tuturor, un membru al respectivului grup a postat următorul mesaj:


…ce vrea sa insemna asta? ca un prof nu-si poate permite un os de la bill? hai cu linux ca-i moca? un os win10 home retail este 500 ron. si nu trebuie sa inveti programare sa lucrezi cu un linux. si nici nu trebuie sa accepti umilinte de genul profesorii romani sunt saraci!

Concluzia

Linux-ul, în concepția respectivei persoane este pentru săraci, ideea de a rula un astfel de sistem de operare este, în concluzie, rușinoasă pentru cel în cauză. Din păcate, nu este singurul care vede lucrurile într-un asemenea mod.


P.S.


Avem rugămintea de a nu recurge la acuze la adresa membrilor grupului și de a nu generaliza sau stigmatiza. Materialul s-a bucurat pe respectivul grup de un mare succes, câteva zeci de like-uri și distriburi, semn că oamenii apreciază. Acea părere a fost una regretabilă și unică. Păreristul a primit replici mai mult decât decente, de bun simț și inteligente. Iată și două exemple:


S. C.
Un prof. debutant are un salariu de 1450 de lei net. Isi permite un windows 10? Dar de ce ar trebui sa isi permita un sistem de operare din salariu lui? E sclav public pe plantatia numita Romania? Trebuie ca prin ordine de ministru sa il determinam in mod direct/indirect sa isi reduca salariul? Exista Academix Linux si Redcore, Sunt doua distributii …romanesti. Pentru harburile de Pentium IV avem SliTaz, De ce sa le aruncam la gunoi?:)


A. I.


Dacă cineva vine cu o idee imediat apar unii sa îi dea în cap! Neam de cârcotași!

- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole