9.5 C
București
marți, aprilie 23, 2024

Dezvoltatorii Ubuntu 19.10 schimbă abordarea în privința driverelor

Ar trebui să le citești

19.10

Ubuntu 19.10 se află în lucru, asta de ceva vreme. Abordarea dezvoltatorilor de la Canonical în privința driverelor de la nVidia pare că se schimbă în viitoarea ediție a cunoscutului sistem de operare. Modificarea introdusă este, după opinia echipei pentruprieteni.com, una corectă, aceasta va veni în sprijinul utilizatorilor. Suntem siguri că experiența pe care o vei avea pe viitorul 19.10 va fi cu mult mai bună.

.ISO

Imaginea .iso a viitoarei versiuni va conține și driverele proprietar. Până în prezent, imaginea .iso era oferită doar cu driverele open source, situație care pare a se schimba. Pe lângă ușurarea muncii utilizatorilor, o altă consecința ce poate fi dedusă constă în creșterea în dimensiuni a imaginii .iso.

Argumente

Argumentele celor interesați sunt de bun simț și au implicații practice.

Pe desktop-ul Ubuntu, fără o conexiune la rețea, utilizatorul poate selecta să instaleze driverele terță parte (ceea ce precizează că va instala driverul grafic), dar chiar dacă alege această opțiune, driverele de tip nVidia nu vor fi instalate deoarece nu sunt activate bazinul ISO.

Totuși

Predefinit, Ubuntu va utiliza driverele open source, nouveau. Pentru a putea folosi noile opțiuni, în momentul instalării va trebui să bifezi și instalarea de actualizări din depozite terțe.

De remarcat

Ubuntu 19.10 va oferi o imagine de ansamblu asupra noutăților care vor fi implementate de Canonical în viitorul LTS. Este de așteptat ca dezvoltatorii să aibă în vedere, asta mai mult ca oricând, stabilitatea dar și îndrăzneala. Să nu uităm nici faptul că, se va dori și o impresionare a utilizatorilor din punct de vedere estetic. Nu putem să ne facem că nu observăm progresele realizate în ultimele două lansări.

- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole