26.8 C
București
sâmbătă, iunie 22, 2024

Zorin OS 15 Lite. Așa trebuie să arate un OS pentru PC-urile slabe

Ar trebui să le citești

Zorin OS 15

Lansat de curând, Zorin OS 15 Lite reprezintă o surpriză foarte plăcută. Este cea mai modernă și elegantă implementare a mediul grafic Xfce. Fără să exagerăm, putem spune că arată mai bine decât multe alte distribuții cunoscute.

Credem că Zorin OS 15 Lite reprezintă amestecul perfect de putere, performanță și capacitate de utilizare cu puterea pentru a permite oricui să respire viață nouă în vechile computere. Sperăm să vă placă să îl utilizați

Noutăți

Zorin OS 15 este bazat pe Ubuntu 18.04.3 LTS, vine dotat cu un Kernel din seria 5X și se adresează utilizatorilor de computere care nu se pot lăuda cu specificații prea grozave. Rezultatele testelor noastre evidențiază un sistem de operare solid și rapid, numai bun de utilizat pe computere mai vechi și mai noi.

Principalele noutăți:

  • kernel Linux 5.0
  • Suport pentru Flatpak
  • Un nou indicator pentru notificări
  • Modul „Nu deranjați”
  • Teme în care accentul cade pe culoare

Mediul grafic

Drept mediu grafic, Zorin OS 15 folosește Xfce 4.14. Tema și iconițele sunt excelent alese. Dacă până acum sistemele de distribuție pentru PC-urle vechi nu se puteau lăuda nici pe departe cu o grafică decentă, Zorin rupe acest blestem. Între noi fie vorba, deși este mai puțin consumator de resurse, mediul grafic Xfce nu dă atenție modului în care arată. Nu puțini sunt utilizatorii care l-au considerat a fi un pic cam „spartan”. Încă o informație, vine și cu o temă neagră.

Descărcare

Această versiune a Zorin OS poate fi descărcată de aici.

- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole