sâmbătă, iunie 6, 2020

3 atitudini greșite în zona Linux

TREBUIE SĂ LE CITEȘTI

Nu mai posta pe Facebook poze cu tine, cu casa ta și cu locurile pe care le vizitezi

Periculos obicei Un obicei tot mai des întâlnit al utilizatorilor Facebook constă în expunerea extrem de detaliată a vieții personale pe această rețea. Înâlnim pe...

Ești profesor? Verifică-ți salariul

Fă-ți temele! Orice profesor din România are, la ora actuală, mai multe posibilități prin care pot cere o a doua opinie atunci când este vorba...

Cum poți avea acces gratuit la Netflix, cel mai mare site de seriale și filme din lume

Netflix este cel mai tare Netflix, cel mai mare site de filme și seriale din lume este prezent și în România începând cu luna ianuarie...

Cele mai bune motoare de căutare educaționale. Studii, cărți și resurse de calitate pentru profesori, elevi și studenți

Motoare de căutare educaționale Îți oferim o listă argumentată cu motoare de căutare educaționale care îți pot fi utile...

Să muncească dacă vrea…

Există dezvoltatori sau utilizatori “avansați” care și-au adus puternic contribuția la insuccesul Linux. Aceștia, pe de o parte, deplâng numărul redus de utilizatori, pe de altă parte, nu vin în întâmpinarea noilor veniti. “Specialistii”, din pacate, nu își pot depăși condiția, nu se pot adapta cerințelor vremurilor. Practic, distinșii nu vor să înțeleagă că omul simplu nu va trece în veci de la Windows la Linux dacă îl pui să muncească de zece ori mai mult. Poate doar un număr redus de pasionați preferă să gâdile sistemul de operare. Cei mai mulți se așteaptă la o utilizare la fel de confortabilă ca pe Windows.

Pe motiv că este gratis, li se impune noilor veniți să pună mâna pe șurubelniță și să își facă distribuția după pofta inimii. Să nu uităm, până una alta, în România, Windows-ul este tot gratis.

Tot din această categorie fac parte și cei care, cu un grad infint de superioritate, execută întrebările novicilor pe forumuri sau grupuri. Ce rău mai mare poți să faci? Se preferă atacurile la persoană în dauna scrierii a 4 rânduri care ar rezolva nedumerirea unui începător. Desigur, ține și de cei 7 ani de acasă și de frustrările acumulate, ascunse și prin miștourile ieftine, de autobază, venite din partea unor inși cu pretenții.

Restricții

O nouă modă, din păcate, de prost gust, prinde în rândurile comunității. Aceasta nu are nicio legătură cu idea de open source. Restricționarea utilizatorilor este tot mai des întâlnită. Zici că au adoptat mentalitatea celor de la Microsoft. Fie că faci tot posibilul să îi ții pe un anume motor de căutare, fie că preferi să îți sinucizi distribuția dacă alături de aceasta mai este instalată o alta, tot același rezultat îl obții. Este destul de greu să scapi de motorul de căutare impus automat pe browserele ce pot fi instalate pe Linux Mint și imposibil să mai folosești Manjaro dacă i-ai inlocuit grubul. Ghici ce, utilizatorii nu vor accepta aceste limitări, nu vor mai folosi sistemul și vor pleca. Asta va fi rezultatul.

Relaxarea

Relaxarea aduce cu sine, printre altele, și pericolul virușilor. Nu știu dacă, spre exemplu, aplicațiile depozitate de distribuții sunt verificate minuțios/complet de cineva, dacă sunt trecute printr-un antivirus, nici dacă verifică cineva calitatea codului acestora. Nu știu dacă cei care instalează aplicații neactualizate de ani de zile conștientizează pericolul pe care acestea îl reprezintă. Nici cei care instalează softuri obscure de pe site-uri obscure, nu cred că au habar la ce pericole se expun.

Concluzie

Apar, tot mai des, întrebări referitoare la disponibilitatea de a plăti sau nu pentru anumite aplicații/distribuții. Din păcate, timpul acestui gen de acțiune s-a cam dus, modalități de monetizare a aplicațiilor pot fi găsite. Omul, dacă este mulțumit de ceea ce folosește, fie va dona, fie te va recomanda și altora. Atitudinea nediplomată, delăsătoare ori atitudinea restrictivă vor determina regresul.

MAI MULTE ARTICOLE

Ubuntu 20.04 LTS, cel mai bun de până acum

Ubuntu Ubuntu 20.04 LTS „Focal Fossa”, un sistem de operare dorit și așteptat cu sufletul la gură. S-au pus...

UTIL

Facebook te lasă să ștergi mesajele trimise pe Messenger. Vezi în ce condiții

Facebook messenger a primit una dintre cele mai interesante funcții, nu puțini fiind cei care au solicitat-o. Nu este vorba de butonul de dislike – va veni și rândul lui – ci de posibilitatea de a șterge mesajele trimise din greșeală.
2,450FaniÎmi place
339CititoriConectați-vă
86AbonațiAbonați-vă

ARTICOLE RECENTE

Mare atenție! VIDEO – Wallpaper-ul care îți poate crea probleme –

Deși pare greu de crezut, o simplă imagine setată ca wallpaper poate face ca unele telefoane cu Android să devină inutilizabile.

Redcore Linux Hardened 2004 „Neptune” a fost lansat. Bucură-te!

Redcore 2004 Redcore Linux Hardened 2004, nume de cod „Neptune”, a fost lansat. După 9 luni de dezvoltare, imaginea...

GTA 5 poate fi descărcat gratuit pentru o perioadă limitată. Vezi și alte surprize

GTA 5 Cine nu a auzit de celebrul joc GTA 5? Până pe 21 mai, cei de la Epic...

Sugestii și trucuri pentru profesorii care predau online. Nu le ignora

Sugestii și trucuri Am pregătit o scurtă listă cu sugestii și trucuri de care profesorii ar trebui să țină...

Zoom, trucuri și idei pentru profesori, elevi și studenți

Zoom Zoom este una dintre cele mai folosite, utile și, de ce nu, controversate aplicații pentru realizarea de conferințe...
19 Shares
Copy link
Powered by Social Snap